preview-franta-romania

Un truism popular în orice colț al lumii spune că prima impresie este cea care contează. Iar meciul de deschidere va fi un test important pentru Franța atât din punct de vedere sportiv, cât și organizatoric. Țara gazdă va avea o presiune imensă vineri seară, dar pare pregătită să facă față tuturor provocărilor, inclusiv a celei mai vizibile dintre toate: confruntarea fotbaliștilor din iarbă. Griezmann et co. au o singură alternativă pentru a mulțumi fanii: victoria.

Cât despre România, știm deja, ar fi foarte fericită cu un meci nul. Tactica e clară pentru toți. Elevii lui Anghel Iordănescu vor încerca să fragmenteze și să distrugă toate atacurile adverse, se vor apăra supranumeric, vor încerca să contraatace și, cu puțin noroc, să și marcheze.

Palmares direct

România este o nucă tare pentru Franța. Chiar dacă „tricolorii” nu au câștigat vreodată împotriva gazdelor de vineri, de cele mai multe ori partidele directe s-au terminat la egalitate.

În ultimele cinci partide directe, Franța a câștigat o singură dată, 2-0 în preliminariile pentru Euro 2012. De asemenea, tot patru din ultimele cinci confruntări s-au înscris cel mult două goluri și două jocuri s-au terminat cu scor nul, 0-0.

Forma de moment

Franța a câștigat cinci din ultimele șase meciuri internaționale avute, în timp ce rezultatul predominant al României este egalul.

Franța: VVVVÎV

România: VÎEEVE

Echipe probabile

Franța (4-3-3): Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Évra – Pogba, Kanté, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet

România (4-2-3-1): Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Torje, Stanciu, Stancu – Andone

Cheia meciului

Primele 30 de minute ale meciului vor fi cele mai importante. Toată suflarea fotbalistică se așteaptă ca Franța să aibă un start în forță, să încerce să deschidă scorul rapid și să rezolve meciul. Dacă va reuși asta, se va impune fără probleme. Dacă Tătărușanu scapă de primele 30 de minute fără gol primit, nu ar fi exclus să vedem o Franța relativ precaută, care să vrea să câștige, dar care să nu dorească să riște și să lase spații pentru jucători de contraatac precum Torje, Stanciu sau Andone. Ar ieși un meci de luptă, un meci strâns, cum au fost cele mai multe partide directe între cele două naționale în ultimii ani.

Informații utile

România a câștigat unul din cele 13 meciuri jucate la turneele finale Euro. Singura victorie a fost acel 3-2 cu Anglia în anul 2000.

Singurul meci în care România nu a luat gol la Euro a fost un 0-0 împotriva Franței, în 2008.

România a avut cea mai bună defensivă în preliminarii, încasând doar două goluri în zece partide.

Franța a câștigat Euro 2000, când căpitan era Didier Deschamps, actualul antrenor.

Cote NetBet

Franța Egal România
1,31 4,90 11,50

plus alte 130 de pariuri disponibile pe NetBet.ro!

Promoții exclusive NetBet

Cotă 50 că România câștigă cu Franța sau Freebet dacă nu iese pariul! – ofertă disponibilă numai celor care efectuează primul depozit folosind codul bonus ROEURO

100% Banii Înapoi dacă pariezi pe victoria României, dar România pierde cu Franța

Patriot până la capăt! Pariezi pe victoria României în fiecare meci din grupe și, indiferent de rezultate, îți dăm un freebet de 50 RON