echipa-angliei

 

Finală acum patru ani, abia optime azi. Partida Italia – Spania este prima confruntare șoc de la Euro, și doar una din cele două campioane europene și mondiale va rămâne în turneu după această dispută.

În celălalt meci al zilei joacă Anglia și Islanda.

Italia – Spania, luni, ora 19:00, Stade de France – Saint-Denis

Aceasta va fi a 35-a partidă directă. Până acum, ficare reprezentativă are câte 10 victorii și 14 egaluri.

Aceasta este a șasea partidă între Italia și Spania la un campionat european, inclusiv patru în ultimele 3 ediții. Este cea mai jucată partidă din istoria turneelor finale continentale.

Spania a câștigat ultimele două întâlniri în faza eliminatorie: 0-0 (4-2 la penaltiuri) în 2008, respectiv 4-0 în finala din urmă cu patru ani.

Cea mai recentă victorie italiană împotriva Spaniei la un turneu final major a fost în sferturile Mondialului din 1994, când a câștigat cu 2-1.

Italia nu a reușit să marcheze în timp regulamentar în trei din ultimele patru meciuri disputate în faza eliminatorie la Euro.

Italia a folosit 22 de jucători la Euro până acum, cel mai mare număr dintre toate reprezentativele participante.

Italia a mai jucat o singură dată pe Stade de France în faza eliminatorie a unui turneu final. Se întâmpla în 1998, când a pierdut la penalti-uri cu Franța, după un 0-0 în timpul jocului.

Spania are patru jocuri pe Stade de France, toate împotriva Franței, câștigând de două ori și pierzând de alte două ori.

Spania a câștigat ultimele două Euro, stabilind o premieră în istoria turneului. Data trecută când Franța a organizat turneul final (1984), Spania a ajuns în finală, dar a pierdut cu 0-2 împotriva gazdelor.

În ultimii doi ani, la două turnee finale (mondiale și euro), Spania a pierdut 3 partide din 6, tot atâtea eșecuri câte avea în precedentele 31 de jocuri la turnee finale.

Spania a început toate meciurile din grupă cu aceeași formulă de echipă.

Youri Djorkaeff este ultimul jucător care să marcheze împotriva Spaniei la Euro în faza eliminatorie. Se întâmpla în iunie 2000. De atunci, Spania are 646 minute fără gol primit.

Alvaro Morata are 3 goluri marcate până acum la Euro, la 23 de ani. Numai Fernando Torres (5) și David Villa (4) au reușite mai multe pentru Spania decât el.

Sergio Ramos a jucat în 27 de partide la turnee finale, deținând recordul alături de Fernando Torres. Cu 48 de șuturi pe poartă la mondiale și euro, nu a înscris încă în aceste competiții.

Andrea Barzagli și Leonardo Bonucci sunt singurii jucători care să fie titulari în toate cele trei jocuri ale Italiei la Euro.

Arbitri:

Central: Cüneyt Çakır (TUR). Asistenți: Bahattin Duran (TUR), Tarik Ongun (TUR). Asistenți de careu: Hüseyin Göçek (TUR), Barış Şimşek (TUR). Rezervă: Martin Atkinson (ENG)

Forma de moment:

Italia: ÎVVVVÎ

Spania: ÎVVÎVV

Echipe probabile:

Italia (3-5-2): Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Florenzi – Pellè, Éder

Spania (4-1-4-1): De Gea – Juanfran, Piqué, Ramos, Alba – Busquets – Iniesta, Thiago, Silva, Nolito – Morata

Cote NetBet

Italia Egal Spania
4,15 3,00 2,15

EXCLUSIV! Deschide un cont de pariuri la NetBet și îți oferim cote speciale de 12 sau 10 pentru victoria Italiei, respectiv Spaniei. Dacă pierzi pariul, primești un freebet! Informații la acest link

Anglia – Islanda, luni, ora 22:00, Stade de Nice – Nice

Aceasta va fi a treia partidă directă. În cea mai recentă, Anglia a câștigat cu 6-1 în 2004, iar în 1982 s-a terminat 1-1.

Este pentru prima dată în istorie când Anglia ajunge de două ori consecutiv în faza eliminatorie la Euro.

Anglia nu a pierdut de 10 meciuri la Euro, fiind eliminată în trecut la lovituri de departajare. Totuși, toate cele patru meciuri jucate de britanici în faza eliminatorie s-au terminat la 11 metri. Acolo au câștigfat cu Spania în 1996, dar au pierdut cu Germania (1996), Portugalia (2004) și Italia (2012).

Anglia a avut cu 46 de șuturi mai multe decât Rusia, Slovacia și Țara Galilor în primele trei meciuri, dar a înscris cu un singur gol mai mult.

Islanda este neînvinsă până acum la Euro 2016. De fapt, au pierdut o singură dată în ultimele 9 meciuri oficiale.

În primele 3 meciuri ale Islandei la turneul final, ambele echipe au marcat măcar o dată.

Islanda este singura echipă – alături de Spania – care a început cu aceeași formulă de echipă partidele avute.

Dacă Wayne Rooney joacă, acesta va fi al 115-lea meci la națională, urmând să îl egaleze pe David Beckham la numărul de cel mai selecționat jucător de câmp din istorie.

Portarul Hannes Thór Halldórsson a avut cele mai multe parade salvatoare până acum la Euro – 18.

Tot Halldórsson a reușit 30 de pase lungi direct pe vârful Sigthorsson, fiind cea mai prolifică linie portar-atacant de la euro 2016.

Arbitri:

Central: Damir Skomina (SVN). Asistenți: Jure Praprotnik (SVN), Robert Vukan (SVN). Asistenți de careu: Matej Jug (SVN), Slavko Vinčić (SVN). Rezervă: Carlos Velasco Carballo (ESP).

Forma de moment:

Anglia: EVEVVV

Islanda: VEEVÎV

Echipe probabile:

Anglia (4-4-2): Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Dier, Lallana, Alli, Rooney – Kane, Sturridge

Islanda (4-4-2): Halldórsson – Skúlason, R Sigurdsson, Árnason, Sævarsson – Gudmundsson, G Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason – Sigthórsson, Bödvarsson

Cote NetBet

Anglia Egal Islanda
1,52 3,75 8,25

EXCLUSIV! Cotă 8,00 pe victoria Angliei pentru  noii jucători NetBet! Detalii aici.