portugalia---tara-galilor

Portugalia – Țara Galilor, miercuri, ora 22:00, Stade de Lyon – Lyon

Portugalia este la a șasea participare consecutivă la Euro și a șaptea în total. Ibericii se află la pentru a patra oară în semifinale în ultimele cinci ediții, 2008 fiind singura excepție recentă.

Dacă joacă, Ronaldo va fi primul jucător care să își treacă în palmares trei prezențe în semifinale.

Cluburile se întâlnesc pentru prima dată într-o competiție. Singurele trei partide de până atunci au fost amicale, Portugalia având două victorii, față de Țara Galilor cu una.

Portugalia a ajuns la șase meciuri consecutive terminate la egalitate în cadrul unui Euro. Are cinci jocuri la ediția curentă, plus semifinala 0-0 cu Spania din 2012, când a pierdut la lovituri de departajare.

Portugalia are cele mai multe jocuri (33) fără să câștige și trofeul. Au fost aproape în 2004, când au pierdut finala cu Grecia.

Fernando Santos este neînvins în 12 partide oficiale ca selecționer al Portugaliei. Toate cele opt victorii ale sale au fost la un gol distanță.

Doar Franța a înscris mai multe goluri (11) decât Țara Galilor (10) la acest Euro.

Cristiano Ronaldo a marcat două goluri în 13 partide eliminatorii la turnee majore. Nu a reușit să marcheze încă din lovitură liberă, deși a executat 41 de asemenea faze.

Gareth Bale, colegul lui Ronaldo la Real Madrid, a transformat două din cinci lovituri libere directe pe care le-a executat pentru Țara Galilor la Euro, și a înregistrat 14 șuturi la poartă, cele mai multe dintre toți jucătorii prezenți la turneul final.

Țara Galilor nu se va putea baza pe Aaron Ramsey, suspendat. Acesta a contribuit decisiv la cinci din ultimele opt goluri marcate de echipa sa la nivel internațional.

În ultimele patru meciuri internaționale, Hal Robson-Kanu a marcat tot atâtea goluri câte reușise și în precedentele 30 de partide.

Arbitri:

Central: Jonas Eriksson (SWE). Arbitri asistenți: Mathias Klasenius (SWE), Daniel Wärnmark (SWE). Asistenți de careu: Stefan Johannesson (SWE), Markus Strömbergsson (SWE). Rezervă: Szymon Marciniak (POL)

Forma de moment

Portugalia: VVEEEV

Țara Galilor: VVVÎVÎ

(cel mai recent rezultat la stânga)

Echipe probabile

Portugalia (4-4-2): Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Danilo, João Mário, Adrien Silva, Sanches – Nani, Ronaldo

Țara Galilor (3-5-2): Hennessey – Chester, Williams, Collins – Gunter, Allen, Ledley, J Williams, Taylor – Bale, Robson-Kanu.

Cote NetBet

Portugalia Egal Țara Galilor
2,20 3,00 3,95