NetBet Blog Romania

Lupta la titlu în Liga I. Avantajele și dezavantajele principalelor favorite

liga1

Liga I, sezonul 2016-2017, începe în weekend! Sigur că nici acum nu știm lista definitivă a participantelor și încă se mai așteaptă verdicte în privința Rapidului. Despre loturi de jucători nici nu mai are rost să aducem aminte, echipele sunt încă în formare și va mai dura cam o lună până când se vor finaliza structurile. Dar în toată această mare de incertitudini, putem fi destul de siguri de numele celor care se vor bate până la final pentru medaliile de aur. Valoarea, tradiția, inspirația, influența, stabilitatea, fanii… aceștia sunt câțiva factori care vor decide, până la urmă, viitoarea campioană.

Haideți să vedem care par să fie punctele tari, dar și cele slabe, ale candidatelor, acum că au mai rămas câteva zile până la primul fluier.

Astra Giurgiu

Plusuri:

Minusuri:

Steaua București

Plusuri:

Minusuri:

Dinamo București

Plusuri:

Minusuri:

Alte echipe cu șanse marginale în lupta pentru titlu:

CFR Cluj: Au jucat în playout-ul campionatului trecut, dar vișiniii au dovedit pe teren că locul lor nu era printre cele mai slabe formații. Au ajuns să se lupte pentru evitarea retrogradării după multiplele depunctări din cauza problemelor financiare, probleme care acumpar să se îndepărteze de Gruia. CFR speră să iasă din insolvență în scurt timp și ar putea avea un rol important în lupta la titlu. Avantajele lor sunt păstrarea lotului valoros din sezonul trecut și calendarul aerisit fără participare în cupele europene.

Viitorul Constanța: Echipa lui Gică Hagi abundă de talent, dar nu are suficientă stăpânire de sine, nu pare să fi găsit raportul corect între tinerețe și experiență. De aceea a și reușit anul trecut un sezon regulat foarte bun, urmat de o prezență insipidă în playoff, fără reușite, fără obiectiv. Dacă vor administra puțin mai bine meciurile echilibrate și momentele cruciale, constănțenii „Regelui” vor putea candida la titlu.

Pandurii Tg. Jiu: Gorjenii au pierdut cam toți titularii de anul trecut, în frunte cu Săpunaru, Mingote, Ropotan, Răduț sau Antal. În schimb l-au readus pe Petre Grigoraș la club în speranța că tehnicianul va reconstrui o echipă care să practice un fotbal spectaculos, ca pe vremuri. Totuși, titlul nu pare un obiectiv realizabil.

CS U Craiova: Izvor nesecat de talente, Oltenia nu pare să furnizeze în acest an o candidată viabilă la titlu, dar susținerea de care se bucură clubul în administrația locală ar putea oferi o siguranță destul de mare din care să se nască o pretendentă la podium. Titlul? Mai greu, dar cine știe.

ASA Târgu Mureș: Ardelenii au mai supraviețuit unei veri și vor lua startul în noul sezon de Liga I, dar cu un lot din care nu mai fac parte Brandan, Voiculeț, Țucudean, N’Doye, Pârvulescu sau Marius Constantin.

 

Tu cine crezi că va lua campionatul? Votează în sondajul nostru și spune-ne ce crezi despre viitorul sezon al Ligii I:

Exit mobile version