preview-liga-1-et-1

Cu nici 24 de ore rămase până la primul fluier, toată federația, liga profesionistă, cluburile, sportivii și fanii sunt atenți la cea mai recentă telenovelă a fotbalului intern: dreptul de joc al Rapidului în viitorul sezon. Nimeni nu știe cu certitudine dacă va fi cu Rapid sau cu ACS Poli Timișoara în componență, dar un lucru este sigur: dragul nostru campionat intern se reia astăzi.

Promotia Saptamanii pentru Liga I

Voluntari – Viitorul, vineri, 22 iulie, 18:30

Echipe probabile

Voluntari (4-2-3-1): Bornescu – Filipov, Maftei, Spahija, Cazan – Moke, Novac – Ivanovici, Cernat, Voduț – Ad. Bălan

Viitorul (4-3-3): Râmniceanu – Benzar, Hodorogea, Țâru, Cr. Ganea – Marin, I. Filip, Brandan – Chiţu, Iancu, Fl. Tănase

Ca orice echipă antrenată până acum de Florin Marin, Voluntariul pare gata de o luptă fizică, dârză, sperând că giuvaerul Florin Cernat mai poate străluci la vârsta de 36 de ani. Ilfovenii au ca obiectiv accederea în playoff, dar după sezonul trecut când abia s-au salvat de la retrogradare, vor avea multe de arătat pentru a putea confirma așteptările.

Viitorul pare, într-adevăr, o echipă mai puternică decât anul trecut, dar Gică Hagi nu consideră că poate lupta la titlu. Constănțenii nu au pierdut jucători de bază în această vară, în schimb au transferat până acum 11 jucători, inclusiv trei fundași chiar de la Voluntari – Mitache, Țâru și Rădoi. Totuși, cele mai importante nume semnate în vară sunt Pablo Brandan și Gabi Iancu, ambii jucători cu tehnică deosebită și cu experiență mare în lupta pentru trofee.

Cote NetBet

Lesne de înțeles din punct de vedere valoric, Viitorul are prima șansă când ne uităm peste cotele NetBet.

O cotă bună și populară în rândul pariorilor noștri este cea de 2,10 la pariul „Peste 2,5 goluri”. Semn că lumea se așteaptă la un meci spectaculos, tipic primelor etape dintr-un campionat.

Voluntari Egal Viitorul
3,00 3,25 2,35

 

Pandurii – Craiova, vineri, 22 iulie, 21:00

Echipe probabile:

Pandurii (4-2-3-1): Stanca – Unguruşan, Vasiljevici, Bunoza, Grecu – Obodo, Voiculeţ – Trifu, Nistor, Herea – Hora

Craiova (4-2-3-1): Calancea – Briceag, Popov, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Matson – Băluţă, Nuno Rocha, Bancu – A. Ivan

Derby-ul Olteniei propune un nou meci echilibrat. Pandurii are un antrenor nou, pe Petre Grigoraș, un tehnician care a construit mai multe echipe ofensive, deci putem să ne așteptăm la un apetit de gol foarte mare pentru gorjeni. Asta în condițiile în care l-au legitimat pe Ovidiu Herea în vară și au reușit să își păstreze golgeterul, pe Ioan Hora.

Și Craiova are antrenor nou. Gigi Mulțescu este un antrenor care dă credit tinerilor, cu un stil părintesc de pregătire a echipei, și poate că Bănia exact de asta are nevoie: cineva care să îi crească pe talentații dar capricioșii fotbaliști din lot.

Cote NetBet

Cu un plus de valoare, cu avantajul terenului propriu, Pandurii are prima șansă la NetBet.

Pandurii Egal Craiova
2,50 3,05 2,95

 

Gaz Metan – ASA Tg. Mureș, sâmbătă, 23 iulie, 18:30

Echipe Probabile

Gaz Metan (4-2-3-1): Pleșca – Crețu, Trtovac, Muth,  Buzean – M. Stancu, Danci – C Petre, Eric, Llullaku – Axente

Tg. Mureș (4-2-3-1): Stăncioiu – G. Matei, Monzo, Cadu, Garcia – Mureșan, C. Martinez – Zicu, Balufo, Ciolacu – A. Ioniță

Ambele formații au avut veri deosebit de încinse pe piața transferurilor, cu foarte multe modificări în loturi. Gaz Metan îl are la conducere Cristi Putai, antrenorul sub care a avut cel mai stabil și cel mai bun parcurs din istorie. Entuziasmul promovării, adăugarea unor talentați jucători precum Eric și Llullaku în lot, dar și experiența unora precum Pleșca sau Buzean în defensivă o transformă pe Gaz Metan într-o nucă tare la revenirea în Liga 1.

Nucă tare, poate prea tare pentru ASA. Mureșenii l-au adus la cârma echipei pe Dario Bonetti, dar acesta are de făcut minuni din punct de vedere al omogenității. ASA a schimbat practic tot lotul de anul trecut. Țucudean, N’Doye, Mutu, Brandan, Voiculeț, Marius Constantin, Buș sunt doar câteva nume reprezentative care azi nu se mai găsesc în lot. Au rămas doar câțiva jucători de bază precum Stăncioiu sau Mureșan, iar lor li se alătură Ianis Zicu, Alexandru Ioniță, Ricardo Cadu și alți câțiva fotbaliști mai puțin cunoscuți.

Cote NetBet

Poate fi surprinzător să vedem o nou-promovată favorită la victorie, dar Gaz Metan are prima șansă sâmbătă, mai ales datorită instabilității percepute în cazul ASA-ului.

Gaz Metan Egal ASA Tg. Mureș
2,05 3,30 3,70

 

Astra Giurgiu – Dinamo, sâmbătă, 23 iulie, 21:00

Echipe probabile:

Astra (4-2-3-1): Lung Jr. – Săpunaru, Alves, Fabricio, J. Morais – Lovin, Boldrin – Boudjemaa, Teixeira, De Amorim – D. Niculae

Dinamo (4-3-3): Brănescu – Hanca, A. Marc, Mevlja, St. Filip – I. Șerban, Busuladzic, Palic – D. Rotariu, Gnohere, V. Lazăr

Primul derby de clasament între două pretendente la titlu are loc la Giurgiu. Campioana Astra o întâlnește pe Dinamo, partidă jucată deja de trei ori în 2016, încheiată cu două victorii ale Astrei și un egal. Sigur, Marius Șumudică își ispășește suspendarea, dar lipsa lui de pe margine ar trebui să fie mai puțin resimțită de echipă, deoarece alb-negrii au reușit să își păstreze aproape intact lotul peste vară, cu excepția lui Găman care a plecat în străinătate. Astra ar mai putea avea totuși o absență majoră în prima etapă: Denis Alibec, accidentat.

Dinamo se deplasează la Giurgiu cu un lot tânăr, cu multe speranțe, multe promisiuni și un antrenor nou în persoana lui Ioan Andone. „Câinii” au un trio ofensiv care a confirmat deja în sezonul trecut, dar pentru a putea pune probleme în actualul campionat, Dinamo va trebui să lucreze și la constanță.

Cote NetBet

Echilibrul partidei este vizibil și în raportul cotelor. Dacă partida pare una de 1X2, poate mai interesantă este informația că în 5 meciuri directe jucate anul trecut (4 în campionat, 1 în cupă), Astra și Dinamo au înscris în total 17 goluri!

Astra Egal Dinamo
2,30 3,20 3,20

 

CFR Cluj – Chiajna, duminică, 24 iulie, 21:00

Echipe probabile:

CFR (4-4-2): Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Jakolis, Petrucci, Ruiz, Al. Păun – Cristian Lopez, Bud

Chiajna (3-5-2): Bălgrădean – Tincu, Mamele, Melinte – Feussi, Madeira, Roșu, Grădinaru, Bucurică – Cristescu, Pena

Fostă campioană a României, CFR Cluj încearcă să iasă anul acesta din insolvență și să se bată din nou pentru cupele europene, pentru podium și pentru o parte cât mai însemnată din banii acordați din drepturi de televizare. Ardelenii au de depășit o depunctare de 6 puncte și ce moment mai prielnic decât o partidă acasă cu o echipă abordabilă la prima vedere? Antrenorul Vasile Miriuță are la dispoziție un lot în continuare valoros, în care se găsesc jucători precum Camora, Petrucci sau mai ales „gurile de foc” Lopez și Bud.

Chiajna nu pare să își fi depășit statutul în această vară și nu are așteptări foarte mari de la sezonul viitor. Își propune să scape de retrogradare, să ocupe un loc cât mai onorabil și, poate, să prindă din nou un parcurs bun într-o cupă internă. Asta nu înseamnă că echipa nu are valoare. Să ne amintim că în urmă cu câteva zile era să producă surpriza în finala Cupei Ligii, împotriva Stelei?

Cote NetBet

Favorită certă, CFR ar trebui să rezolve ușor partida.

CFR Egal Chiajna
1,71 3,50 4,85

Rapid/ACS Poli – Botoșani, luni, 25 iulie, 21:00

Încă nu se știe cine va juca în prima ligă: Rapid sau ACS Poli.

Steaua – CSMS Iași, miercuri, 31 august, 21:00

Meciul a fost amânat pentru data de 31 august.