kevin-prince-boateng

Transferat în vară de micuța echipă spaniolă Las Palmas, Kevin-Prince Boateng a debutat cu gol în Primera, într-o victorie șoc a clubului său, în deplasare la Valencia, pe renumita arenă Mestalla.

Așa cum remarcă ziarul spaniol Marca, Boateng a înscris în minutul 31 și a reușit să intre într-un foarte select club de fotbaliști care au marcat în cele mai mari patru campionate ale lumii: Primera (Spania), Bundesliga (Germania), Premier League (Anglia) și Serie A (Italia). Deși are abia 29 de ani, Kevin are un palmares mai mult decât impresionant. Cluburile pentru care a punctat ca să ajungă într-un nou top exlcusivist sunt Hertha Berlin, Portsmouth, AC Milan și Las Palmas.

Ziariștii iberici au făcut lista fotbaliștilor care au reușit aceeași performanță și au aflat că sunt doar alți cinci sportivi un un careu de goluri la nivel european în palmares. Mai mult – surpriză imensă, ține-te bine, respiră adânc, strânge din dinți – doi dintre acei fotbaliști sunt români și fac parte din Generația de Aur a țării noastre!

  1. Căpitanul Gică Popescu a fost primul care să marcheze în cele mai tari patru campionate continentale. În cariera lui, acesta a jucat și a marcat la FC Barcelona, Tottenham, Lecce și Hannover 96. Fundaș de meserie, Popescu a rămas în istorie și pentru șutul său teribil.
  2. Atacantul Florin Răducioiu i-a călcat pe urme lui Popescu. În cei patru ani petrecuți în Italia, vârful din România a debutat cu gol la Bari, dar apoi a trecut pe la Verona, Brescia și AC Milan, înscriind la fiecare club de câteva ori. După perioada Italia, Răducioiu a ajuns în Spania la Espanyol, în Anglia la West Ham și în Germania la Stuttgart, cluburi pentru care a continuat să marcheze. Mai mult, Florin este singurul fotbalist din lume care a înscris și în al 5-lea campionat european ca valoare – Ligue 1 (Franța)!
  3. Danezul Jon Dahl Tomasson este membru în acest top din 2007, când și-a completat palmaresul cu goluri pentru Villarreal. Până atunci jucase la Newcastle, Milan și Stuttgart.
  4. Un alt fundaș care să intre în clubul fotbaliștilor cu goluri în aceste campionate este camerunezul Pierre Womé. Acesta are doar 12 goluri marcate pentru cluburi din Europa, unde a jucat pentru 10 echipe, inclusiv Bologna, Fulham, Espanyol și Werder Bremen, la fiecare având minim un gol.
  5. Talentatul, rapidul, fenomenalul dar și capriciosul Obafemi Martins completează lista jucătorilor cu goluri în cele mai mari patru campionate ale lumii. Nigerianul a părăsit Europa de câțiva ani și joacă azi în China, dar în trecut a marcat goluri pe bandă pentru Inter Milan, Newcastle, Wolfsburg sau Levante.

Impresionant, nu? Câteva din golurile lui Gică Popescu sau Florin Răducioiu sunt postate chiar de spanioli, pe pagina articolului original.

Cât ne privește pe noi, românii, putem doar să sperăm că vom avea cândva alți jucători care să facă spectacol la cel mai înalt nivel, în cele mai tari campionate din lume.