botosani

Campionatul intern revine în prim-plan după două săptămâni fără acțiune. Fotbaliștii care nu au participat la acțiunile loturilor naționale au avut suficient timp de odihnă, de refacere. De regulă, după asemenea perioade, echipele redescoperă pofta de joc, își recapătă prospețimea și fotbalul este mai frumos, mai antrenant și, de obicei, se înscriu mai multe goluri în meciurile avute. Bineînțeles, cenușăresele de până acum nu se vor transforma dintr-o dată în prințese rupte din soare, dar ne putem aștepta la o etapă mai palpitantă decât de obicei.

Iată clasamentul la startul etapei a 12-a:

Loc Echipa M V E Î G Pct
1 Steaua București 11 8 2 1 17 – 8 26
2 CS U Craiova 11 6 2 3 15 – 11 20
3 Viitorul Constanța 11 6 2 3 14 – 11 20
4 FC Botoșani 11 6 1 4 20 – 13 19
5 Dinamo București 11 4 4 3 17 – 12 16
6 Pandurii Târgu Jiu 11 4 4 3 12 – 9 16
7 Gaz Metan Mediaș 11 4 4 3 12 – 12 16
8* CFR Cluj 11 5 5 1 21 – 9 14
9 CSMS Iași 11 3 3 5 11 – 12 12
10 Concordia Chiajna 11 3 3 5 5 – 12 12
11 FC Voluntari 11 3 2 6 16 – 18 11
12 Astra Giurgiu 11 3 2 6 10 – 17 11
13* ASA Tg. Mureș 11 2 0 9 9 – 22 0
14** ACS Poli Timișoara 11 2 2 7 10 – 23 -6

*Echipe penalizate cu câte 6 puncte.

**Echipă penalizată cu 14 puncte.

CFR Cluj – CSMS Iași, vineri, 14 octombrie, ora 20:30

Fără penalizarea de șase puncte, CFR ar fi fost pe locul al doilea în acest moment, având cel mai bun atac din Liga 1, dar și a doua apărare ca eficiență. Asta în ciuda vânzării de jucători din vară sau a campaniei modeste de transferuri. Ardelenii ar trebui să se impună fără probleme în fața Iașiului. Moldovenii traversează o telenovelă tipică fotbalului autohton, după ce s-au chinuit să strângă bani pentru a-l demite pe Nicolo Napoli. În schimb, l-au numit pe Eugen Neagoe la conducere, dar problemele financiare mari și stabilitatea foarte șubredă a clubului probabil că își vor spune cuvântul.

Pandurii Târgu Jiu – FC Botoșani, sâmbătă, 15 octombrie, ora 18:00

Aflat oficial în insolvență de câteva zile, clubul Pandurii îngroașă rândurile celor cu mari probleme financiare. Jucătorii sunt mai mult cu mintea la perioada de transferuri din iarnă, conducerea este în plin proces de reorganizare, restanțele financiare sunt tot mai mari. Sigur, Grigoraș are în lot destui talentați care să facă un meci mare. Sânmărtean, Herea sunt doar trei argumente valide pentru un rezultat bun. Totuși, Botoșaniul are 3 victorii, un egal și 2 înfrângeri în deplasare în acest sezon și va fi cu siguranță o nucă tare pentru olteni. Pandurii îl are suspendat pe Obodo, în timp ce Botoșaniul nu se va baza pe Bordeianu și Astafei, tot suspendați.

etapa-12

Astra Giurgiu – Concordia Chiajna, duminică, 16 octombrie, ora 20:30

În momentul în care l-a dat pe Denis Alibec la Steaua, Astra a renunțat practic la apărarea titlului. Toți oficialii campioanei en titre au de câteva zile același discurs trist și înțelegem că Astra se scufundă rapid. Că toți vor oferte, inclusiv antrenorul Marius Șumudică. Asta nu înseamnă că Teixeira, Budescu, Săpunaru și restul au uitat subit să joace fotbal, dar este posibil să nu mai fie atât de interesați și de dedicați, mai ales de campionatul intern. Chiajna ar putea profita de conjunctură și ar putea produce surpriza în această deplasare, dacă nu cumva se va mulțumi să joace și la zero-zero pentru un punctuleț, așa cum ne-a obișnuit în acest sezon.

Voluntari – ASA Târgu Mureș, duminică, 16 octombrie, ora 15:30

Mare parte din cetățenii Voluntariului au fost în această săptămână plecați până la Iași, în pelerinaj la moaștele sfintei Paraschiva. Totuși, slabe șanse ca ei să se fi rugat pentru trei puncte cu Târgu Mureș, chiar dacă echipa comunei lor ar cam avea nevoie de un ajutor divin pentru a trece peste perioada nefastă în care se află. Cu patru înfrângeri în ultimele patru meciuri oficiale, Voluntariul nu mai sperie pe nimeni, dar din fericire pentru ilfoveni, nici ASA-ul nu este tocmai cea mai puternică adversară. Din contră, mureșenii au și ei trei înfrângeri în ultimele patru etape.

Steaua – Gaz Metan Mediaș, duminică, 16 octombrie, ora 20:30

Cea mai sigură cotă la victorie o are Steaua în această etapă. Favorită certă, trupa lui Laurențiu Reghecampf a profitat la maxim de perioada de pauză pentru a-și reîncărca bateriile și a pune la punct problemele apărute pe sezon. Totuși, roș-albaștrii au multiple accidentări în lot care pot influența omogenitatea și soliditatea echipei. Achim, Pintilii, Aganovici, Moke și Tănase au șanse nule sau foarte mici să fie folosiți. Pe de altă parte, Gazul nu este o victimă sigură în acest campionat. De fapt, se bate de la egal la egal pentru un loc în playoff cu echipe mai pretențioase și a reușit să facă două remize și o victorie jucând în deplasare cu Dinamo, CFR Cluj și Astra.

ACS Poli – Viitorul, luni, 17 octombrie, ora 18:00

Cea mai în formă echipă a campionatului cu patru victorii și un egal în ultimele cinci partide, Viitorul are o misiune aparent ușoară în deplasare pe Bega. Parcă deja condamnată la retrogradare, ACS Poli va termina turul campionatului cu cel mult zero puncte. Bănățenii se împacă greu cu soarta, au reușit chiar o victorie la Iași în etapa precedentă, dar sunt toate șansele ca ascendentul moral să fie insuficient pentru un nou rezultat pozitiv cu mult mai solida echipă a lui Gică Hagi.

CS U Craiova – Dinamo, luni, 17 octombrie, ora 20:30

Intrată în lupta pentru titlu, Craiova a dovedit deja că poate să se bată de la egal la egal pentru primele locuri, a impresionat în meciurile avute și surprinde în continuare, dar punctele cu rivalele tradiționale nu au venit până acum. Pe de altă parte, Dinamo speră în reviriment, de aceea l-a adus pe Adrian Mutu în conducere, dar rămâne de văzut ce valențe de șef are fostul decar al naționalei.

etapa-12