19-04-2017-Ronaldo-Real-Madrid-PA-Icon-Sport-Social-990x700Real Madrid primește duminică vizita Barcelonei, în cea mai recentă ediție El Clasico. O victorie a gazdelor ar însemna în mare măsură și câștigarea campionatului, un titlu pe care Realul nu l-a mai obținut din sezonul 2011-2012. Trupa lui Zinedine Zidane este la trei puncte în fața rivalei sale, având și o restanță în campionat. Cu o victorie, s-ar distanța probabil decisiv.

Pentru Real ar putea fi o săptămână extraordinară, după ce în mijloc de săptămână a eliminat Bayernul și s-a calificat în semifinalele Champions League. Totodată, „galacticii” au dovedit în ultimele săptămâni că au o bancă de rezerve la care pot apela cu încredere la nevoie, aplicând cu succes principiul rotației în partide cu Gijon sau Betis.

Barcelona se găsește într-o perioadă chinuitoare, după eliminarea din CHampions League. Mai mult, rezultatele obținute după etape de cupe europene au fost contradictorii. De exemplu, după Remontada cu PSG au pierdut în campionat cu Deportivo, iar apoi cu Leganes au reușit o victorie abia în prelungiri.

Real Madrid vs. Barcelona – Predicții

Este greu să nu vezi Real Madridul ca mare favorită în acest meci. Zidane a insuflat echipei o mentalitate de câștigătoare a marilor meciuri și în mod normal ar trebui să se impună. Sunt de așteptat și multe reușite pe tabelă, pentru că ambele echipe au atacanți de talie mondială și sunt prolifice în fața porții adverse.

Real Madrid vs. Barcelona – ponturi și cote de pariuri

  • Real Madrid să câștige: cotă 2,10
  • Egal: 3,85
  • Barcelona să câștige: 3,20
  • Cristiano Ronaldo să deschidă scorul: cotă 4,00
  • Karim Benzema să deschidă scorul: cotă 4,90
  • Luis Suarez să înscrie cel puțin un gol: cotă 2,00

Real-Madrid---Barcelona---Netbet---Statistici

Head to Head

  • Real Madrid a bătut barcelona de cele mai multe ori în istoria La Liga (72), în timp ce Realul a pierdut acest duel de 68 de ori.
  • Real Madrid nu a pierdut în ultimele două confruntări directe (1 victorie, 1 egal).
  • Real Madrid a marcat de fiecare dată în ultimele 43 de meciuri jucate în La Liga. Numai Barcelona, în 2013, a avut un parcurs mai lung de atât, 64 de partide consecutive cu gol marcat.
  • Barcelona are 22 de meciuri consecutive împotriva Realului în care a marcat cel puțin un gol.
  • Cristiano Ronaldo a înscris 16 goluri în El Clasico, în toate competițiile. Numai Alfredo Di Stefano (18) și Lionel Messi (21) au marcat mai mult.
  • Luis Suarez a marcat patru goluri împotriva Realului în La Liga de când a ajuns la Barcelona în 2014/15, având cel mai bun randament din acest punct de vedere.
  • Karim Benzema a marcat cinci goluri în ultimele cinci El Clasico pe Santiago Bernabeu, în La Liga.

Real Madrid – stiri de echipă

Gareth Bale este așteptat să se refacă până la ora meciului, după o accidentare la gambă. Pepe și Raphael Varane sunt indisponibili, chiar dacă Varane a început antrenamentele.

Toni Kroos și Dani Carvajal au avut probleme musculare în mijlocul săptămânii cu Bayern Munchen, dar acum amândoi sunt refăcuți.

Echipa probabilă: Navas – Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco, Benzema, Ronaldo

Barcelona- știri de echipă

Neymar este suspendat după eliminarea cu Malaga, iar Paco Alcacer este cel care îl va înlocui. Arda Turan nu a putut fi recuperat după accidentarea la inghinali pentru meciul cu Juventus, dar de data aceasta ar putea prinde banca. Rafinha și Aleix Vidal vor lipsi și ei.

Echipa probabilă: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Alcacer