2019 este un an fără jocuri olimpice, fără mondiale și europene de fotbal, dar asta nu înseamnă că nu are nimic de oferit pentru iubitorii marilor evenimente sportive. Care vor fi cele mai interesante competiții în acest an? Când pică turneele cele mai bune? Când se joacă finala Champions League sau Super Bowl LIII? Am realizat o listă pentru toți iubitorii sportului, că doar nimeni nu are memorie de elefant. Cu excepția elefanților, bineînțeles…

Campionatul Mondial de Handbal Masculin: 10-27 ianuarie

Găzduit de Germania și Danemarca, turneul final aduce față în față 24 de echipe. România nu este printre ele, după ce a pierdut în playoff cu Macedonia. În schimb, noutatea absolută o reprezintă selecționata inedită a Coreei, cu sportivi atât din Coreea de Sud, cât și din Coreea de Nord.

Danezii sunt favoriți pe NetBet să câștige trofeul, având cotă 3,20, iar reprezentativele pe seama carora vor face golaveraj numele mari sunt Bahrain, Chile, Angola, deja menționata Coreea sau Arabia Saudită.

Australian Open: 14-27 ianuarie

Mereu spectaculos, mereu inedit, mereu cald în timp ce Europa îngheață în gerurile năpraznice, Australian Open promite și în acest an să-i țină în fața ecranelor pe fanii sportului. La Melbourne au reușit să iasă în față mai mereu nume noi, iar de-a lungul timpului s-au născut adevărate legende. Novak Djokovic sau Stefan Edberg sunt doar doi dintre cei care au reușit acolo primul titlu de mare slam din palmares.

Desigur, pentru români atenția va fi mult mai concentrată pe tabloul feminin, unde Simona Halep, dar și alte conaționale precum Miki Buzărnescu, Ana Bogdan, Irina Begu și așa mai departe vor avea ocazia să producă rezultate impresionante.

Turneul Celor 6 Națiuni: 1 februarie – 16 martie

Cui îi place rugby-ul nu are cum să rateze transmisiile acestui regal. Se joacă unele dintre cele mai spectaculoase meciuri între 6 din cele mai puternice reprezentative: Anglia, Franța, Irlanda, Țara Galilor, Italia și Scoția. Ultimele două încă nu au reușit să câștige trofeul de când a fost introdus actualul format în anul 2000. Și probabil că nu vor reuși nici în 2019, dacă ne luăm după cote, unde Irlanda are 1,80 la titlu, Anglia 4,20 iar Italia e ultima, cu o cotă imensă de 501.

Super Bowl: 3 februarie

Super Bowl LIII, adică a 53-a ediție a celui mai urmărit eveniment sportiv produs în SUA, va decide campioana sezonului 2018 în NFL. Meciul se va juca pe stadionul din Atlanta, dar gazdele vor trebui să se mulțumească doar cu spectacolul, pentru că echipa lor, Atlanta Falcons, nu a prins nici playoff-ul, darmite un loc în finală.

Oricum, chiar dacă nu urmărești cu atenție NFL, Super Bowl este un moment pe care merită să îl vezi.

Finalele NBA și NHL

Rămânem pe continentul american pentru că primăvara este mereu incandescentă în NBA și NHL, baschet și hochei, sporturi pe care le iubesc pariorii și pe care europenii le cunosc mult mai bine. Spectacolul meciurilor eliminatorii, tensiunea și selecția dură a tablourilor competiționale oferă mereu doza de suspans fanilor și pariorilor.

Playoff și playout Liga 1: aprilie-mai

Tot în primăvară se vor juca și cele mai interesante meciuri de fotbal din România. Lupta la titlu, lupta pentru locuri europene, dar și lupta la retrogradare aduc săptămână de săptămână noi meciuri atractive și oferte numai bune pentru pariori. Dar despre asta oricum vom vorbi în detaliu la momentul potrivit.

EHF Champions League Final Four – Feminin: 11-12 mai

Încă nu știm dacă și în 2019 va fi o echipă din România în luptă pentru titlu, dar 11-12 mai sunt zile pe care orice iubitor al handbalului trebuie să le treacă în calendar, pentru că atunci se va decide noua regină a Europei la handbal feminin. Să sperăm că acea echipă va fi, din nou, CSM București.

Roland Garros: 26 mai – 9 iunie

Grand Slamul cel mai drag românilor promite să readucă Va reuși Simona Halep să își apere titlul obținut în 2018? Rămâne Rafa Nadal de netrecut la Paris? Vor fi din nou momente amuzante pe rețelele de socializare pe tema acoperișului arenei centrale? Mai sunt luni de zile până atunci și numai fanii tenisului știu cât de greu pot să treacă acestea.

World Series Of Poker: 28 mai – 16 iulie

Că pokerul nu este un eveniment de masă, asta e clar. Dar Mondialul de Poker este cu totul și cu totul deosebit. În fiecare an, zeci de mii de jucători de poker din America și din toate colțurile lumii iau drumul Las Vegasului și visează cu ochii deschiși la grămezi de bani, dar și la gloria pe care o brățară WSOP o aduce odată cu ea. Acolo se scriu cele mai frumoase povești din gambling, acolo se nasc cei mai mulți eroi și cele mai interesante amintiri. Pentru aproape două luni, ce se întâmplă în Vegas nu rămâne în Vegas, ci se propagă în toată lumea. Iar la final, Daniel Negreanu, canadianul mândru de originile sale românești, de obicei este printre laureați.

Finala Europa League: 29 mai

Un sezon foarte interesant, cu echipe spectaculoase, cu echipe mari, promite o finală mică a Europei pe măsură. Dar cât timp FC Sevilla este în competiție, parcă este doar un deja vous. Să ducă toate trofeele la Sevilla și în 2019?

Finala Champions League: 1 iunie

Iată și meciul pentru care trăiește toată Europa, regalul fotbalistic pe care îl așteptăm cu toții an de an, de la care dorim cu toții goluri, spectacol, pariuri câștigătoare și o campioană pe măsură. Dacă toată lumea se bulucește să spună City, Barcelona, PSG sau Liverpool, să nu uităm că Real Madrid a câștigat ultimele 3 ediții. Da, nu mai au forța din trecut. Dar mentalitatea, hotărârea, orgoliul, pot cântări la fel de mult.

Bun, să nu anticipăm. 1 iunie trecută și ea în calendar.

EHF Champions League Final Four: 1-2 iunie

Dacă la feminin avem așteptări, ce surpriză imensă ar fi ca Dinamo București să prindă Final Four-ul competiției. Câinii sunt calificați în primăvara europeană, dar până la Final Four e drum lung.

Finala Cupei României: mai-iunie

Chiar dacă data exactă a finalei Cupei României urmează să fie anunțată, aceasta va avea loc undeva la începutul verii și va fi cu siguranță un regal fotbalistic pentru sportul autohton.

Finalele Nations League: 5-9 iunie

Olanda, Elveția, Portugalia și Anglia își vor disputa primul trofeu Nations League din istorie, după ce au câștigat grupele de nivel A în 2018. Încă privită cu scepticism, competiția va oferi cu siguranță niște meciuri bune de tot, iar unele naționale s-ar putea califica direct la Euro. Dar să nu începem acum calculele pentru România, că se termină și Euro 2020 până terminăm de procesat probabilități…

Campionatul European de Fotbal U21: 16-30 iunie

O țară întreagă așteaptă de la micii tricolori un rezultat mare la Europeanul de tineret. România este în grupă cu Anglia, Franța și Croația, nu tocmai adversarii pe care ți-i dorești în asemenea situație, dar până la urmă și fotbaliștii lor au tot câte două picioare…

Wimbledon: 1-14 iulie

Iarbă. Echipament alb. Federer. Clasic.

Turul Franței: 6-28 iulie

Sport de nișă, competiție de top. Cam asta înseamnă ultimele două decade ale Turului Franței, competiție care, să fim sinceri, a contribuit destul de mult la aprofundarea geografiei pentru mulți iubitori ai sportului.

Liga 1, noul sezon: iulie

Undeva în a doua parte a verii, ca întotdeauna, va debuta și campionatul nostru intern, asta dacă nu cumva se va anula cu totul din lipsă de orice. Da, știm, umor negru nereușit. Next!

US Open: 26 august – 8 septembrie

Ultimul mare slam al anului, turneul speranței pentru mulți sportivi care până atunci vor fi avut un 2019 ratat. US Open este și cel mai bogat, și cel mai dificil mare slam, zic specialiștii. Cu siguranță însă că va fi foarte frumos de urmărit.

Cupa Mondială de Rugby din 2019: 6 septembrie – 20 octombrie

Spectaculosul, emoționantul, imprevizibilul turneu final de rugby va marca toamna sportivă a acestui an. Se joacă în Japonia, dar România va rata pentru prima dată Cupa Mondială, din cauza unei greșeli de organizare care a dus la penalizarea tricolorilor și, implicit, la pierderea calificării.

Aia e, îi lăsăm pe alții să meargă înainte.

ATP Finals: 10-17 noiembrie

Cei mai merituoși jucători ai anului vor fi prezenți pe teren pentru o ultimă competiție de top. Ca de fiecare dată.

WTA Finals: 27 octombrie – 3 noiembrie

Dacă la masculin este destul de previzibil turneul final, la feminin am putea avea mari surprize pe parcursul lui 2019. Va fi interesant de urmărit atât drumul spre Finalele WTA, cât și turneul din toamnă.

Campionatul Mondial de handbal feminin: 30 noiembrie – 15 decembrie

Aceasta este, poate, singura competiție importantă, pe echipe, în care România are o șansă la aur. Deci pumnii strânși pentru tricolore, deja calificate la turneul final din Japonia.

Cam aceasta ar fi selecția noastră, cu mențiunea că, desigur, cele mai bune competiții sunt cele pe care le preferă fiecare.

Pe această cale, îți dorim distracție plăcută, vizionare plăcută și baftă la pariuri în 2019!