Coeficientul RTP (Return to Player) este cunoscut și ca procentajul teoretic de plată sau payout. Acesta este un indicator utilizat de cazinouri și de către furnizorii de jocuri de cazino pentru a descrie cât la sută din sumele jucate la un slot se întorc sub formă de câștiguri către jucători.
Practic, RTP-ul jocurilor slot este opusul „marginii” sau „câștigului casei”. Cel din urmă fiind folosit, de obicei, atunci când se face referință la jocurile de masă live. Și reprezintă avantajul matematic al cazinoului asupra jucătorului.

Cum se calculează RTP-ul jocurilor slot online?

Să luăm un exemplu simplu:

La un joc slot la care se joacă fix 1000 RON, cu un RTP de 96,01%, se vor câștiga fix 961,01 RON.

Este totuși important de înțeles că acest procent de plată este calculat după sute de mii de rotiri și nu este valabil pentru un număr mic de runde jucate. Astfel, pot exista situații în care pe termen scurt acest procent depășește 100% și, de asemenea, situații în care acest procent se situează sub procentul specificat de furnizorul jocului în regulamentul de joc.
Trebuie avut în vedere că întotdeauna vor exista întotdeauna câștiguri mari, spre exemplu câștigarea unui jackpot, sau vor apărea mai multe pierderi una după alta. Așadar, orice se poate întâmpla pe termen scurt, iar cel mai bine este să pariezi cu bani pe care ești pregătit(ă) să-i pierzi, astfel vei fi sigur(ă) că te vei bucura de jocuri și de fiecare nou câștig!

De ce este important să cunoști Procentajul Teoretic de Câștig?

Pentru unii jucători, care au o strategie de pariere online, este un aspect esențial și de obicei raționamentul din spatele acestei idei este: de ce să mă joc la un slot care are o margine a casei de 10%, când mă pot juca unul cu o margine de 3 sau 4%?
Dar, pentru majoritatea jucătorilor informați este doar un alt factor de luat în considerare împreună cu volatilitatea, prezența sau absența jackpot-urilor, numărul de linii de plată, simboluri speciale ș.a.m.d.
Tu din ce categorie faci parte? Verifici în mod frecvent RTP-ul jocurilor slot înainte de a te juca sau crezi că există mai mulți factori importanți atunci când alegi un joc?