NetBet Blog Romania

Optimile Champions League: Turul – Cine merge mai departe? – Pt. 1

Pe 18 februarie UEFA ne reintroduce în programul lunar cea mai urmărită competiție fotbalistică a cluburilor europene, Liga Campionilor. Înainte de a ne așeza pe canapele cu privirea în direcția micilor ecrane și cu emoțiile  în creștere în așteptarea spectacolui tehnic și creativ pus în scenă de cele mai mari nume din fotbalul mondial, hai să analizăm situația partidelor și șansele fiecăruia din primăvara europeană.

În primul rând, pe cine mizează specialiștii în sezonul 2019/2020?

Manchester City conduce cu o cotă de 4.75 și speră ca după două trofee Premier League consecutive ar putea să le ajungă în brațe și mult râvnitul trofeu Champions League. Mai mult, presiunea apasă și mai tare pe umerii campionaei britanice în urma veștii de interdicție de participare în următoarele 2 sezoane ale prestigioasei competiții din cauza mai vechilor probleme financiare. Așa că pe buzele tuturor apare întrebarea: dacă nu anul ăsta, atunci când?

Campioana en-titre, Liverpool, le stă ca ghimpele în coastă cu o cotă de 5.00, urmată de Barcelona, cota 7.00, Bayern Munchen, cota 7.50 și PSG, cotă 8.00.

 

Marți – 18 februarie, 22:00

ATLETICO MADRID VS. LIVERPOOL

Atlético

Ultimele rezultate începând cu cel mai recent: EVÎEÎÎEVVVV

Ultimul meci: Valencia 2-2 Atlético, 15/02

În Spania: Locul 4 în La Liga

 

Liverpool

Ultimele rezultate începând cu cel mai recent: VVVEVVVVVVVVVÎV

Ultimul meci: Norwich 0-1 Liverpool, 15/02

În Anglia: Locul 1 în Premier League, optimile Cupei Angliei

 

Întâlnirile directe

Echipele s-au înfruntat ultima dată în semifinalele Europa League 2009/10, când Atletico s-a calificat mulțumită metodei de departajare pe baza golurilor înscrise în deplasare cu un agregat de 2-2. Cele două s-au întâlnit de doar 6 ori în acest secol, iar spaniolii sunt singurii care au reușit să înscrie mai mult de un gol în timpul regulamentar de joc. Mai mult, fiecare parte a obținut o singură victorie fără să primească gol, iar „cormoranii” au o singură victorie contra echipei din Madrid.

Ponturi

DORTMUND VS. PSG

Dortmund

Ultimele rezultate începând cu cel mai recent: VÎÎVVVÎEV

Ultimul meci: Dortmund 4-0 Eintracht, 14/02

În Germania: Locul 3 în Bundesliga

 

Paris Saint Germain

Ultimele rezultate începând cu cel mai recent: EVVVVVVVVVEVVVV

Ultimul meci: Amiens 4-4 Paris, 15/02

În Franța: Locul 1 în Ligue 1, semifinalele Cupei Franței, finala Cupei Ligii

 

Întâlniri directe

Partida dintre ele e cu atât mai interesantă cu cât niciuna dintre cele două nu a câștigat un meci direct. S-au întâlnit de două ori, ambele încheiate într-un rezultat de egalitate: un rezultat de 0 – 0 și unul de 1 – 1 în 2010. Desigur că multe s-au schimbat de atunci. Fanii fotbalului se entuziasmează pentru înfruntarea celor două tinere talente, câștigătorul Cupei Mondiale, Kylian Mbappe în colțul lui PSG și noua senzație ajunsă la Dortmund, norvegianul de 19 ani, Erling Haaland.

 

Ponturi

Miercuri – 19 februarie, 22:00

TOTTENHAM VS. RB LEIPZIG

Tottenham

Ultimele rezultate începând cu cel mai recent: VVVEVEVÎEÎEVÎV

Ultimul meci: Aston Villa 2-3 Tottenham, 16/02

În Anglia: Locul 5 în Premier League, optimile Cupei Angliei

 

Leipzig

Ultimele rezultate începând cu cel mai recent: VEÎEÎVVEV

Ultimul meci: Leipzig 3-0 Werder Bremen, 15/02

În Germania: Locul 2 în Bundesliga

 

Întâlniri directe

Este prima dată când cele două se întâlnesc cu echipa germană înființată de-abia în 2009. Din punct de vedere al formei, Spurs sunt într-o dispoziție mai bună, n-au mai pierdut în Anglia de pe 11 ianuarie și numără 3 victorii consecutive, în timp ce Leipzig au avut o serie lunga fără înfrângere care s-a încheiat pe 25 ianuarie.

Ponturi

E greu de anticipat cine va câștiga fiind o confruntare în premieră însă meciul promite să fie interesant: s-au înscris peste 2.5 goluri în ultimele 6 meciuri ale lui Tottenham și tot atâtea în ultimele 8 din 10 ale lui Leipzig în Champions League. Nemții au marcat de minimum 2 ori în ultimele 4 meciuri.

 

ATALANTA VS. VALENCIA

Atalanta

Ultimele rezultate începând cu cel mai recent: VVVEVÎÎEVVÎ

Ultimul meci: Atalanta 2-1 Roma, 15/02

În Italia: Locul 4 în Serie A

 

Valencia

Ultimele rezultate începând cu cel mai recent: EÎÎVEVVÎÎVEE

Ultimul meci: Valencia 2-2 Atlético, 15/02

În Spania: Locul 7 în La Liga

 

Întâlniri directe

Valencia și Atalanta s-au întâlnit o singură dată în istoria celor două echipe. E vorba de un amical în vara lui 2017 din care italienii au ieșit victorioși cu 2-1, însă partida de miercuri va fi prima disputată pe pământ italian.

Ponturi

Atalanta și-a revenit după o perioadă mai nefastă în mijlocul lui ianuarie și și-au reintrat în ritm fiind neînfrânți de 5 partide jucate în toate competițiile. Toate cele 5 victorii au reușit să producă peste 2.5 goluri.

Valencia se află la polul opus fără victorie în ultimele 3 partide, înaintea cărora nu primise gol în 4 meciuri consecutive. Niciuna dintre ultimele șapte confruntări nu au fost câștigate de echipa din deplasare, iar 3 din ultimele 5 meciuri ale spaniolilor au avut peste 2.5 goluri.

Exit mobile version