Competivitatea este o trăsătură importantă în sportul de performanță. Nu este de mirare că numeroși atleți, jucători de fotbal, baschet, golf sau chiar tenis se așază și la masa de joc, mai ales după terminarea carierei sportive. De cele mai multe ori, aceștia aleg să joace poker pentru provocarea mentală. Alteori, și blackjack sau alte jocuri de cazino intră în preferințele lor.

Printre sportivii care și-au câștigat un renume și în industria gamblingului se numără: Richard Seymour, Boris Becker, Shane Warne, Fatima Moreira de Melo dar și Tiger Woods, Michael Jordan și Charles Barkley.

Richard Seymour

Richard Seymour este un fost superstar din hocheiul american, care în ultimii ani a reușit să-și facă un nume și în poker, după ce a obținut rezultate foarte bune în cele mai mari turnee din lume. Potrivit unui interviu pe care legenda celor de la New England Patriots l-a acordat recent, pokerul a fost o pasiune pentru el încă de când a învățat să joace de la tatăl său.

Seymour a spus că a început să participe în cele mai mari competiții de poker după ce s-a retras din NFL, în 2012. Jucătorul a recunoscut și faptul că se folosește de statutul său de superstar pentru a-și intimida adversarii. Seymour a mai declarat că  folosește adesea inelul Super Bowl, un simbol bine cunoscut al performanței, pe post de protector pentru cărți și fise. Performanțele sale merită menționate, mai ales după ce a reușit multiple clasări în bani sub egida WSOP, dar și în alte turnee semnificative. Cel mai mare premiu al său a venit în 2018, într-un high roller din Bahamas. Atunci s-a clasat pe 3 și a încasat aproape patru sute de mii de dolari.

 Shane Warne

Pokerul a cunoscut o evoluție uriașă în Australia începând din anii 2000, iar jocul a atras tot mai mult atenția sportivilor din emisfera sudică. Printre cei care au reușit să se remarce se numără și fostul campion de crichet Shane Warne. Sportivul a început să se pregătească intes pentru a stăpâni jocul și a câștigat în ultimii zece ani mai multe competiții organizate mai ales în Australia. În diferite interviuri și comentarii, Warne a declarat că iubește să joace poker și că este un susținător pentru organizarea turneelor de poker cu mize mari din emisfera sudică.

Boris Becker

Fostul star al tenisului mondial, Boris Becker, s-a remarcat și la masa de joc. Cu șase titluri de Grand Slam pe care le-a câștigat între 1990 și 1999.  inclusiv Wimbledonul la 17 ani, Becker s-a retras și a devenit și jucător de poker. Primele performanțe notabile în circuitul european au apărut în anul 2007. De atunci, fostul tenismen a fost întâlnit la numeroase turnee majore. Deși nu a reușit neapărat mari victorii, s-a ales cu câștiguri însemnate. Cea mai mare sumă câștigată în numerar la un turneu european a fost de aproximativ 100.000 de dolari.

Fatima Moreira de Melo

Un nume exotic și o prezență deosebită. Așa poate fi caracterizată jucătoarea de poker profesionist Fatima Moreira de Melo. Până să facă o carieră în gambling, aceasta a practicat hochei pe iarbă. Sportivă olandeză, cu origini portugheze, aceasta a jucat în peste 190 de jocuri pentru echipa națională a Oandei. Punctul culminant al carierei sale a fost obținerea Cupei Mondiale de Hochei feminin pe iarbă în anul 2006. După ce și-a încheiat cariera sportivă, Melo s-a remarcat la numeroase turnee de poker. Ba chiar a câștigat un turneu organizat în Bahamas, de unde a plecat cu câștiguri semnificative.

Tiger Woods

Chiar și cei care nu au o pasiune pentru golf au auzit de jucătorul profesionist Tiger Woods. Acesta este considerat unul dintre cei mai buni jucători de golf din toate timpurile. De asemenea, Woods e și unul dintre sportivii cu cele mai mari venituri. Pe lângă talentul pentru golf, Woods mai este cunoscut și pentru pasiunea pentru poker sau pariuri sportive. Despre Tiger Woods însă nu putem spune că s-a reinventat ca gambler profesionist. El s-a remarcat mai ales pentru pierderile semnificative pe care le-a suferit la masa de joc. În majoritatea jocurilor la care a participat, acesta a pierdut sume semnificative de bani atât în fața unor jucători amatori, cât și cu profesioniști. Cu toate că nu se poate lăuda cu performanțe în gambling, acesta este adesea invitat în show-uri de poker la care iau parte celebrități.

Michael Jordan

Cel mai mare jucător de baschet al tuturor timpurilor se numără printre cei mai renumiți gambleri. Michel Jordan nu s-a remarcat neapărat în sens pozitiv în industria gamblingului. Acesta a pierdut diferite pariuri celebre, dar și partide de cărți unde a jucat sume însemnate. Mai mulți biografi ai lui Jordan povestesc despre un incident petrecut în 1993 în Las Vegas, când Jordan a stat toată noaptea în cazinouri, chiar dacă a doua zi avea un meci important. De asemenea, o povestioară interesantă spune că Jordan a pierdut o sumă foarte mare de  bani la un joc copilăresc ,,piatră-foarfecă-hârtie”.

Charles Barkley

Un alt jucător faimos de baschet, Charles Barkley, a declarat că a pierdut de-a lungul timpului peste 30 de milioane de dolari. Spre deosebire de alți sportivi care s-au dovedit inspirați la jocul de cărți, Barkley a preferat blackjack. Toți știu că este un joc în care ai nevoie de o strategie, de matematică, nu numai noroc. Lui Barkley i-a lipsit ceva în cazinouri și încercările sale s-au dovedit fără succes. Dar sumele pe care le-a câștigat în cariera de jucător profesionist de baschet i-au permis să își plătească datoriile.