NetBet Blog Romania

Sergio Ramos, “inima” Realului

Născut în municipiul Camas din Sevilla, provincia spaniolă Andaluzia, pe 30 martie 1986, Sergio Ramos este probabil cel mai buni fundaș al generației sale. De fapt, posibil să fie cel mai bun fundaș din toate timpurile, așa cum reiese dintr-un clasament recent realizat de prestigioasa publicație France Football.

A strâns numeroase recorduri de performanță, a uimit audiențele cu setea neobișnuită pentru un fundaș de a înscrie goluri, dă fiori rivalilor la faze fixe, dar Ramos este și căpitanul celei mai puternice echipe de club din Spania. Numărul #4 este “inima” Realului.

 

Recordurile lui Ramos

 

După două sezoane petrecute la echipa de seniori a Sevillei, Sergio a fost transferat în 2005 pentru 27 de milioane de euro la Real Madrid, suma plătită fiind atunci una record pentru un fundaș. Ramos se bucură de reușite pe măsura constanței și pasiunii lui: are 5 titluri La Liga cucerite împreună cu Real Madrid, plus încă 4 trofee UEFA Champions League.

Pentru cei care se întreabă “Când a avut timp?!”, trebuie menționat faptul că fotbalistul andaluz și-a început cariera devreme: spre exemplu, a început să joace pentru echipa națională a Spaniei la doar 18 ani. Acela a fost începutul seriei de recorduri stabilite:

Cât despre Liga Campionilor, trebuie menționat că Ramos a stabilit record după record și aici. O parte dintre ele sunt detaliate mai jos:

În plus, în anii 2008, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, Ramos a făcut parte din echipa anului UEFA. Cumva, toate aceste performanțe au fost prevăzute încă din 2005, când Ramos a primit titlul de jucătorul-revelație din La Liga.

Pe lângă performanțele numărate în titluri și trofee, este renumit și pentru stilul de joc, constanța, consistența și acuratețea mișcărilor executate în aer. Pe scurt, Ramos este o mașinărie atipică de marcat, cel care dă fiori oponenților ori de câte ori este trimis să execute cornere, lovituri libere sau lovituri de la marginea terenului… Și nu numai atunci. Ramos mai deține încă un record, de această dată la numărul de cartonașe primite: este jucătorul care a primit cele mai multe cartonașe roșii și galbene din El Clasico, La Liga, UEFA Champions League, Real Madrid și echipa națională a Spaniei.

 

100 de goluri în tricoul lui Real

 

Ramos a pornit sezonul 2020/2021 pe cai mari, marcând cel de-al 100-lea gol în tricoul lui Real Madrid, în meciul contra Inter Milano din faza grupelor Ligii Campionilor. Întorcându-ne la acuratețea lui în mișcările din aer, ar fi bine să menționăm că 55 dintre aceste goluri au fost înscrise cu capul. Poate această reușită este și cea mai importantă de până acum din cariera andaluzului.

Golul #100 l-a urcat și pe locul 3 în topul fundașilor cu cele mai multe goluri marcate în Champions League. Pe locul 2 se află Gerard Pique și Iván Helguera, iar pe primul loc – Roberto Carlos. Doar două reușite îl despart de locul 1 deținut de brazilian. Va reuși să își adjudece în acest sezon și acest record? Tu ce părere ai?

 

Exit mobile version