Pariurile sportive reprezintă un domeniu în continuă schimbare. Ca hobby sau ca îndeletnicire constantă, această activitate a devenit una reglementată în cele mai multe țări. Dezvoltarea infrastructurii de internet și a dispozitivelor mobile a produs o extraordinară expansiune a acestui sector, în special a celui de pariuri online. Astfel, ofertele de pariuri includ evenimente de pe tot globul și au făcut loc unor noi sporturi.

Cu toată această abundență de oferte și cu oportunitățile deschise de agențiile de pariuri online, miturile construite în lunga existență a pariurilor persistă. Și, cum norocul are contribuția lui la pariurile câștigătoare, o parte dintre pariori cred în acestea și se lasă influențați.

mituri despre pariuri sportive

Iată care sunt cele mai cunoscute 5 mituri despre pariurile sportive:

Casele de pariuri dețin informații privilegiate

Acest mit a fost alimentat chiar de către jucătorii care au căutat scuze pentru pariurile pierdute pe cote unde se părea că au greșit casele de pariuri. În fapt, agențiile de pariuri folosesc informațiile disponibile pentru toată lumea. Ar fi destul de dificil ca acestea să aibă informatori în staff-urile atâtor combatanți. Mai mult, în jurul acestora se păstrează o bulă de siguranță prin limitarea numărului de persoane care au acces la „bucătăria internă”.

În realitate, în spatele cotelor afișate se află bookmakerii. Aceștia pot greși când fac estimări sau pur și simplu nu folosesc toate informațiile. Deși casele de pariuri au de partea lor experiența, cunoștințele, software-ul și simțul pieței, un jucător atent, specializat pe un anumit sport, poate descoperi aproape zilnic linii de pariere care îi oferă un avantaj considerabil. În acest fel poate fi combătută și ideea că nu se poate câștiga constant la pariuri. Sunt jucători care fac acest lucru prin studiu, disciplină și o doză de noroc.

Evenimentele din ofertele de pariuri sunt „stabilite” (aranjate)

Acesta este unul din acele mituri despre pariurile sportive invocat frecvent. La proliferarea acestuia contribuie surprizele care înroșesc multe bilete de pariuri. Jucătorii au tendința de a considera că agențiile de pariuri „și-au băgat coada” și „au aranjat” meciurile pentru a le lua banii. Sunt multe filme care au abordat această temă dându-le apă la moară celor creduli. Este drept că într-o piață nereglementată acest lucru este posibil. Dar acolo rezultatul stabilit ar avantaja organizatorul, care de obicei este o persoană fizică. 

Într-o piață reglementată acest lucru nu este posibil și nici productiv. Mai mult, casele de pariuri se implică direct în combaterea fenomenului de „stabilire a meciurilor”. Ele au angajați și software-uri care să încearcă identificarea suspiciunilor de „blat”, deoarece acestea le pot aduce prejudicii financiare greu de recuperat. În spatele cotelor afișate de casele de pariuri online se află o matematică imbatabilă care le asigură câștiguri sigure din overround. Acesta este influențat de sumele pariate și nu de rezultatul evenimentului.

Pariurile inspirate de un profesionist garantează câștiguri

În viață este bine să apelezi la profesioniști, iar pariurile nu fac rabat de la această regulă. Astăzi, mai toate emisiunile sportive au o componentă de pariuri unde pronosticurile sunt date de personalități ale sportului analizat sau de jurnaliști bine ancorați în domeniu. Site-urile de afiliere au și ele propriile rubrici unde tipsteri profesioniști identifică pariuri potențial câștigătoare. Mulți dintre aceștia au succes în domeniul pariurilor și, în diverse condiții, îl împărtășesc cu ceilalți jucători.

Este foarte indicat să consulți părerile unor specialiști. În general ei au făcut din pariuri o ocupație căreia îi dedică mult timp. Trebuie să ții cont că și ei sunt oameni și au perioade bune sau mai puțin inspirate. De aceea sugestiile acestora trebuie trecute prin propriile filtre și se poate ca tu să fii mai inspirat în alegerea selecțiilor câștigătoare. 

Bankroll-ul mare oferă un avantaj decisiv

După un weekend sau o etapă în care toate favoritele s-au impus, mulți pariori trăiesc dezamăgirea de a nu fi pariat mai mult. Este foarte adevărat că dacă ai fi avut mai multe fonduri disponibile sau mai mult curaj, ai fi câștigat mai mult. Acest lucru nu înseamnă că un bankroll mai mare garantează câștiguri.

Ca să obții un profit cu o miză mare este la fel de dificil ca și atunci când plasezi o miză mai mică. Un pariu necâștigător cu miză mare va afecta pe măsură bugetul tău. De aceea, limitele de pariere trebuie respectate cu strictețe, pentru a nu îți afecta calitatea vieții și liniștea în familie. Dacă vei observa cu atenție fenomenul, în fiecare zi au loc surprize. Acestea nu pot fi evitate plasând sume mai mari pe bilete. Diferența dintre câștig și pierdere este făcută mai mereu de abilitatea de a evita selecțiile cu surprize.

Există strategii care garantează câștiguri la pariuri

Fiecare jucător visează la Sfântul Graal al pariurilor sportive. Este foarte important să ai un sistem solid, verificat, care să-ți ofere o bază realistă pentru pariurile plasate, dar trebuie să înțelegi că nu există strategii de pariere perfecte. În timp, au fost descrise numeroase strategii și modalități de a plasa pariuri „sigure”: Martingale, Fibonacci, Easy Money, Labouchere, D’Alembert, etc. Niciuna dintre acestea nu și-a dovedit fiabilitatea. După cât de cunoscute au devenit unele dintre ele, toate casele de pariuri ar fi închise acum.

Oricare dintre aceste mituri despre pariurile sportive care aduc prejudecăți în modul tău de pariere pot să genereze pierderi. Trebuie evitate astfel de capcane și studiat Jocul Responsabil, singura metodă care garantează un bun management al fondurilor.  

Pariază sigur, responsabil și pe cele mai mari cote pe platforma de pariuri sportive NetBet!