În aceste zile, în Camerun, se desfășoară meciurile celei de-a 33-a ediție a Cupei Africii pe Națiuni. Pentru pasionații de pariuri sportive, competiția, la care participă foarte mulți fotbaliști de top care activează în cele mai puternice campionate europene, reprezintă o șansă în plus pentru a găsi selecții profitabile. Oferta NetBet cu pariuri online pentru Cupa Africii pe Națiuni 2022 este una plină de oportunități.

Cupa Africii pe Națiuni

Echipele din optimile Cupei Africii pe Națiuni 2022

Ieri au avut loc ultimele meciuri din grupele competiției. Cu două victorii în primele două meciuri, Camerun a câștigat Grupa A cu un egal în meciul cu contracandidata din Insulele Capului Verde, care a avut o misiune dificilă în fața gazdelor.

Burkina Faso s-a calificat după 1-1 cu Etiopia. Burkinabezii au deschis scorul prin Bayala (24), etiopienii restabilind egalitatea din penalty prin Kebede (52). Camerun a terminat pe locul 1, Burkina Faso pe 2, Insulele Capului Verde pe 3 cu 4 puncte și așteaptă rezultatele din celelalte grupe pentru a ști dacă merge mai departe, iar Etiopia pe ultima poziție.

Bookmakerii NetBet o văd pe Senegal ca favorită să câștige Grupa B din care mai fac parte Malawi, Zimbabwe și  Guineea. Poți paria cu cota 1.35 că Senegalul va câștiga această grupă. Pentru ca pariul să fie câștigător, coechipierii „cormoranului” Sadio Mane trebuie să obțină, în meciul cu Malawi, un rezultat mai bun decât cel pe care îl vor obține cei din Guineea (cota 1.57 pentru câștigarea grupei) în meciul cu Zimbabwe.
Gabonul și Marocul își vor disputa în meci direct primul loc din grupa C. Marocul este mare favorită la câștigarea grupei, cu cota 1.71, în timp ce Gabonul, care nu se poate baza pe Pierre-Emerick Aubameyang, depistat cu leziuni cardiace după Covid, primește cota 6.25.

Nigeria a câștigat Grupa D după primele două runde. Mohamed Salah și naționala Egiptului trebuie să învingă Sudanul pentru a ocupa poziția a doua și a-și asigura locul în optimi.

Campioana en-titre, Algeria, are șanse mici pentru a-și apăra titlul. Pentru asta, algerienii au nevoie de o victorie la două goluri în meciul cu Coasta de Fildeș, formația de pe primul loc în grupă. În celălalt meci al Grupei E, Sierra Leone și Guineea Ecuatorială își vor disputa locul în optimile competiției.

O situație similară este și în Grupa F, în care Gambia și Mali au acumulat 4 puncte după primele meciuri, în timp ce Tunisia are 3 puncte, iar Mauritania are 0 puncte. Jucând cu Mauritania în ultimul meci, Mali pornește cu prima șansă pentru a se califica în optimi, în timp Gambia și Tunisia vor juca cu calificarea în faza eliminatorie a competiției pe masă.

Favoritele la câștigarea Cupei Africii pe Națiuni

În faza eliminatorie a competiției se vor califica formațiile de pe primele două locuri din fiecare grupă și cele mai bune 4 echipe de pe locurile 3. Camerunul și Senegalul sunt văzute ca principalele favorite la câștigarea trofeului. În oferta de pariuri NetBet pentru Cupa Africii pe Națiuni 2021, ambele echipe primesc cota 6 pentru câștigarea competiției. Cu 7 puncte Camerunul, câștigătoarea Grupei A, este avantajată, în timp ce, cu 4 puncte, este aproape imposibil ca Senegalul să nu se claseze între cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 în grupe.

Tot cu șanse bune la câștigarea competiției sunt creditate și Nigeria (cota 6), Maroc (cota 7.00) și Coasta de Fildeș (cota 7.50). Pariorii curajoși pot profita și de cota 11.00 afișată de Netbet pentru câștigarea întrecerii de către Egipt sau Algeria.

Informații și curiozități despre Cupa Africii pe Națiuni

  • În contextul pandemiei de Covid, Confederația Africană de Fotbal (CAF) a anunțat că echipele își pot disputa meciurile dacă vor avea 11 fotbaliști valizi, indiferent dacă printre aceștia se află și un portar. În cazul în care acest lucru nu este posibil, echipa care nu se va putea alinia la startul partidei va pierde cu 0-2.
  • Criteriile de departajare în grupe: puncte, rezultatele în meciul direct, golaveraj general, goluri marcate în grupă, tragere la sorți.
  • În fazele eliminatorii, după 90 de minute se joacă două reprize de prelungiri a câte 15 minute, urmate de lovituri de departajare (penalty-uri).
  • Cele mai multe titluri le are Egiptul (7), urmat de Camerun(5), Ghana (4) și Nigeria (3).
  • Golgheterul competiției este camerunezul Samuel Eto’o. Acesta a marcat de 18 ori la 6 ediții ale competiției.
  • Cele mai multe ediții au fost organizate de Egipt – 5 (1959, 1974, 1986, 2006, 2019).
  • Cel mai tânăr marcator – gabonezul Shiva N’zigou în 2000, într-un meci cu Africa de Sud. Acesta avea 16 ani și 93 de zile.
  • Cel mai în vârstă jucător – portarul egiptean Essam el Hadary avea 44 de ani și 21 de zile în finala din 2017, de la Libreville.
  • La prima ediție a competiției (1957) au participat doar 3 reprezentative: Sudan, Egipt și Etiopia.
  • Întrecerea din Camerun este a doua la care este utilizat formatul cu 24 de echipe.
  • Comoros și Gambia sunt debutante la Cupa Africii pe Națiuni.
  • Republica Centrafricană, Ciad, Djibouti, Eritreea, Eswatini, Lesotho, Sao Tome și Principe, Seychelles, Somalia și Sudanul de Sud nu au participat niciodată la competiție.

 

*cotele pot varia față de momentul editării articolului.