NetBet Blog Romania

Eternul Derby: Dinamo conduce la victorii, FCSB la titluri. Cine va câștiga?

Așa cum orice iubitor de pariuri sportive are biletele sale epice, așa și orice națiune are acea întrecere sportivă de mare importanță între două echipe. Eternul derby între cele două mari rivale. Eternul derby românesc, numit și Unicul derby, Derby-ul României, Marele derby, El Clasico de România, Clasicul României sau Derby de România reprezintă fiecare meci de fotbal între rivalele FCSB și Dinamo București, cele mai titrate și mai simpatizate echipe din România. Pe lângă fotbal, rivalitatea dintre cele două este prezentă și în alte sporturi, precum rugby, polo pe apă sau handbal.

Când se va disputa următorul derby?

Următorul duel dintre Dinamo și FCSB este programat duminică, 30 ianuarie 2022 la ora 20:00, în etapa a 23-a a Ligii 1. Meciul se va desfășura pe Stadionul Dinamo. În tur, pe Arena Națională, roș-albaștrii și-au umilit rivalii, cu un scor de 6-0. Și, nici cotele la pariuri nu par să îi favorizeze pe cei de la Dinamo. La momentul scrierii acestui articol, pe NetBet Sport, cota pentru victoria câinilor roșii din Ștefan cel Mare fiind de 5.75.

Totuși, până în prezent, echipele au disputat 182 de meciuri în toate competițiile. FCSB s-a impus de 64 de ori, iar Dinamo a câștigat 61 de partide. Restul de 57 de meciuri au fost remize. Un scor destul de echilibrat 🙂

Ce este Eternul Derby?

FCSB și Dinamo sunt cele mai iubite echipe din fotbalul românesc. Conform unui sondaj al Gazetei Sporturilor din 2019, 40,9% dintre microbiști sunt suporteri FCSB, iar 13,7% suporteri Dinamo. Iar duelul Dinamo-Steaua (FCSB) este unul dintre cele opt jocuri europene cotate ca fiind de cinci stele în materie de rivalitate sportivă.

Se poate categorisi alături de meciuri precum Real Madrid – FC Barcelona, Panathinaikos Atena – Olympiakos Pireu, Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam, Celtic Glasgow – Glasgow Rangers, Dinamo Zagreb – Hajduk Split, Steaua Roșie Belgrad – Partizan Belgrad, Galatasaray Istanbul – Fenerbahce Istanbul sau Dinamo Kiev – Șahtior Donețk.

Istoria Eternului Derby

O informație poate mai puțin cunoscută este că, în perioada interbelică, „eternul derbi” se referea la meciurile dintre Venus București și Rapid București. Atât Dinamo cât și FCSB (Steaua) au fost create după Al Doilea Război Mondial, evoluând direct în primul eșalon și luptându-se pentru trofee începând din anii 1950. Concurența dintre cele două echipe a început încă din primii ani de după înființarea lor.

Împreună, cele două echipe au câștigat aproximativ jumătate din titlurile de campioană a României, FCSB având 26 de titluri, iar Dinamo 18. Cele două au dominat și Cupa României, competiție în care FCSB a luat 24 de trofee, iar Dinamo 13. Cele două echipe au marcat și cele mai bune rezultate în Europa din istoria fotbalului românesc. FCSB e singura formație a României care a câștigat un trofeu continental, Cupa Campionilor Europeni. Iar Dinamo a ajuns până în semifinalele Cupei Campionilor, ediția 1983-1984, și ale Cupei Cupelor, ediția 1989-1990.

Eternul Derby a înregistrat și o serie de recorduri fotbalistice, dintre care sunt demne de menționat:

Cote speciale la derby-ul Dinamo – FCSB

Pariorii se pot bucura de cote îmbunătățite la meciul din această duminică, pe NetBet Sport. Specialiștii noștri au selectat pentru jucători pariuri tentante pe piețe și selecții populare ca FCSB câștigă și ambele marchează (cotă 4.55) sau F. Tănase înscrie oricând (cotă 3.10).

Intră și descoperă întreaga ofertă de pariuri NetBet Special pentru derby-ul Dinamo – FCSB de duminică, 30 ianuarie 2022!

Exit mobile version