Cei mai mulți dintre noi plasează pariuri sportive pentru a se distra. Indiferent dacă obțin sau nu câștiguri, pariorii sunt în căutarea emoțiilor și a adrenalinei furnizate de imprevizibilitatea întrecerilor sportive. Iar plasarea de pariuri pe e-Sports nu face notă discordantă. Prinși în mrejele unei confruntări palpitante din jocul favorit, cei care preferă astfel de pariuri lasă pe plan secundar rezultatul. Totuși, o experiență reușită la pariuri presupune și o gestionare corectă a fondurilor. În materialul care urmează vom încerca să te familiarizăm cu acest domeniu, pentru a te ajuta să te bucuri de o experiență satisfăcătoare la casa de pariuri online NetBet.

Pariuri pe e-Sports

Despre e-Sports

Termenul e-Sports este o prescurtare pentru sporturi electronice și face referire la jocuri video competitive în care se înfruntă persoane reale. Pariurile pe e-Sports au apărut după ce înfruntările video au devenit posibile fără ca adversarii să stea în fața aceluiași aparat. Cu peste 1 miliard de jucători ocazionali, piața are un potențial deosebit.

Popularitatea crescândă a jocurilor a dus la apariția turneelor online și a competițiilor de anvergură, și, într-un final, la apariția jucătorilor profesioniști. Pe scena jocurilor video profesioniste se învârtesc în acest moment sume la nivelul milioanelor de dolari. Se așteaptă ca acestea să crească din moment ce întrecerile adună o audiență live din ce în ce mai numeroasă. De asemenea, ele pot fi urmărite la anumite televiziuni, pe YouTube sau Twich.TV.

Se organizează competiții pentru multe jocuri video, dar interesul este concentrat în jurul unora dintre acestea, pentru care casa de pariuri online NetBet pregătește din timp selecții de pariere. Printre cele mai populare jocuri video se numără Counter-Strike: GO, Dota 2, League of Legends, Warcraft 3 sau Rocket League. Bineînțeles, cele mai pariate evenimente provin din competițiile dedicate acestor jocuri video: Call of Duty League, Counter-Strike: GO ESEA, Counter-Strike: GO Icelandic League, League of Legends Championship Series, Rocket League Championship Series, Starcraft 2 Intel Extreme Masters sau Warcraft 3 Rejuvenation Cup.

Cum se plasează pariuri pe e-Sports la NetBet

Pariurile pe e-Sports sunt similare pariurilor pe evenimentele sportive tradiționale. Înainte de a paria pe e-Sports trebuie să înțelegi jocul video pe care vei paria. Nu este necesar să devii expert, dar trebuie să înțelegi gameplay-ul și strategiile implicate pentru a lua decizii bune.

Traseul pentru a plasa pariuri pe e-Sports este cel clasic. Alegi e-Sports din grila de sporturi afișată în stânga ecranului, pe pagina principală, identifici selecția dorită și, cu un click, o transferi pe biletul virtual. Poți să plasezi un bilet simplu sau poți opta pentru un bilet combi sau în sistem, caz în care trebuie să adaugi și celelalte selecții pe bilet. După ce ai stabilit miza, cu un click pe butonul „Pariază” finalizezi pariul.

Bineînțeles, nu este recomandat să plasezi pariuri pe astfel de competiții înainte de a te informa despre abilitățile combatanților, istoricul meciurilor lor, disponibilitatea tuturor jucătorilor din echipe sau formatul turneului. Foarte important este să-ți adaptezi strategia de pariere în funcție de joc.

Ce pariuri poți plasa pe e-Sports

Opțiunea de bază în pariurile pe e-Sports este cea pe câștigătorul meciului. În multe situații, aceasta este singura opțiune de pariere disponibilă. În alte situații, în funcție de particularitățile jocului sunt deschise și opțiuni de pariere specifice. Cele mai uzuale pariuri pe e-Sports la NetBet sunt:

  • Pariu pe câștigător meci – pariu câștigător dacă echipa aleasă va triumfa la final
  • Handicap Final – linia se stabilește în funcție de specificul jocului. Se bazează pe faptul că o echipă este considerată favorită și primește handicap „ –”, în timp ce outsider-ul primește handicap „ +”. Este folosit Handicapul asiatic care elimină rezultatul de egalitate.
  • Peste/Sub Final – pariu pe numărul de runde din meci
  • Câștigător Hartă – pariezi pe echipa care va câștiga harta specificată
  • Handicap Hartă
  • Peste/Sub Hartă.

Ocazional pot să fie introduse și alte piețe de pariere:

  • First Blood – prima echipă care elimină un adversar (CS:GO, League of Legends)
  • Prima echipă care elimină un adversar într-o anumită rundă.
  • Pariuri Peste /Sub pe anumite statistici (cum ar fi numărul adversarilor eliminați).
  • Grup de câștigători – pariu antepost pe competiție, disponibil când echipele sunt împărțite în grupuri.

Cele mai pariate competiții e-Sports

Așa cum menționam, sunt multe jocuri video pentru care se organizează competiții, dar interesul este concentrat în jurul unora mai populare. Cele mai multe pariuri NetBet pe e-Sports sunt plasate pe Counter-Strike: GO, League of Legends și Dota 2.

Counter-Strike: GO (CS:GO)

Pentru fiecare hartă se duce o bătălie între două echipe: Terorists și Counter- Terorists. Pentru a câștiga, una dintre echipe trebuie să o elimine pe cealaltă.  O hartă va fi câștigată de echipa care își va adjudeca 16 runde (din 30) sau, în caz de egalitate, de echipa care va câștiga 4 runde din cele 6 suplimentare. Misiunea echipei Terorists este de a planta o bombă în zone desemnate. Echipa Counter Terorists trebuie să prevină amplasarea bombei în timpul alocat sau s-o dezamorseze în cel mult 40 de secunde.

League of Legends (LoL)

În acest joc video se înfruntă două echipe cu câte 5 jucători pe o hartă denumită Summoner’s Rift. Fiecare dintre echipe încearcă să distrugă baza adversarilor. Bazele sunt apărate de Turnuri, Inhibitori și valuri de Minioni. Pentru a câștiga putere, fiecare dintre echipe va încerca să distrugă și Dragoni, Rift Herald-ul (monstru) și Baronul (Monstrul suprem).

Dota 2

Acesta este un alt joc video în care două echipe de câte 5 jucători încearcă să distrugă clădirea Ancient din baza adversarilor. Aceasta este apărată de Turnuri și Barăci. Distrugând Barăcile adversarilor se câștigă putere. Pentru a obține puterea absolută trebuie să-l distrugi pe Roshan. Echipa care va reuși acest lucru va avea un avantaj important pentru a câștiga.