Evenimentele sportive sunt mult mai interesante atunci când ești fanul unuia dintre competitori. Pasiunile născute de întreceri pot îmbrăca diverse forme, fiind cunoscute cazurile în care suporterii sud-americani (brazilieni sau argentinieni) și-au aruncat televizoarele pe geam atunci când favoriții lor au pierdut meciuri la Cupa Mondială de Fotbal. Uneori, pariurile sportive aduc mai multă adrenalină și suspans unor întreceri sportive. Spiritul ludic ne determină să avem propriile așteptări de la un eveniment, iar un bilet la pariuri poate fi sarea și piperul unei seri relaxante. Dacă cele multe dintre bilete sunt plasate pentru divertisment, există și situații în care persoane au plasat pariuri nebunești. Unele dintre acestea au avut o miză imensă, iar altele au fost pariuri antepost plasate pe outsideri, la cote imense.

Vă prezentăm o serie de pariuri de pariuri neobișnuite și vă lăsăm pe voi să hotărâți cât de nebunești au fost.

Câștig de 1 milion de lire cu un pariu acumulator de 50 pence

La împlinirea vârstei de 60 de ani, englezul Fred Craggs a pus un pariu acumulator cu 8 selecții din cursele de cai. Cum biletul a fost pus „pe fugă”, el a mizat doar 50 de pence pe acest pariu și a uitat de el.

Surpriza mare a venit când a mers din nou la agenția locală pentru a paria și a fost anunțat că a câștigat. Deși trebuia să primească 1.400.000 de lire sterline, conform regulilor casei de pariuri a primit doar 1 milion. Cu siguranță acest mic amănunt nu l-a deranjat prea tare.

Mike Gibbs a câștigat 500.000 de lire cu un pariu de 30 pence

În 2001, un constructor de acoperișuri din Staffordshire, Anglia, a plasat un pariu acumulator pe câștigătorii a 15 competiții de fotbal. Pare nebunesc, dar miza sa a fost una de distracție, de doar 30 pence (sub 50 de cenți).  

Cota pentru acest pariu a fost de 1.666.666, iar suspansul s-a menținut până la finala Ligii Campionilor în care, pe San Siro din Milano, se întâlneau Bayern Munchen și Valencia. Spaniolii au deschis scorul în minutul 3 prin Mendieta, nemții au egalat în minutul 50 prin Effenberg. Meciul a mers în prelungiri unde niciuna dintre echipe nu a reușit să marcheze. La loviturile de departajare s-a impus Bayern Munchen cu 5-4, iar pariorul inspirat a încasat un premiu uriaș.

Un parior a încasat după 7-1 în Germania – Brazilia 

Brazilia și Germania, două dintre cele mai galonate naționale de fotbal s-au întâlnit în semifinala Campionatului Mondial de Fotbal din 2014. Cum meciul se disputa pe Stadio Mineirao din Brazilia, sud-americanii porneau cu un ușor avantaj. Spectatorii din tribune și fanii din fața televizoarelor au asistat la un masacru în care Germania a înscris de 7 ori, iar gazdele au reușit doar golul de onoare.

 Deși neverosimil, rezultatul a fost intuit de un fan al Germaniei care a pariat 20 $. El a adăugat pe bilet și că unul dintre goluri va fi înscris de Sami Khedira. La final, pariorul a încasat 46.000$, cota pariului fiind de 2.319.

Leicester – una dintre cele mai surprinzătoare campioane Premier League

Sub comanda italianului Claudio Ranieri, Leicester a reușit să câștige Premier League, deși promovase de doar două sezoane. Fără vedete, „Vulpile” au reușit un sezon constant. Rezultatele au venit pe fondul unei organizări tactice excepționale în defensivă, a entuziasmului, a unei creșteri în joc extraordinare pentru algerianul Mahrez și francezul Kante, și a unei recuperări fantastice a lui Jamie Vardy.

La startul sezonului, casele de pariuri au afișat cota 5.000 pentru primul titlu din istoria lui Leicester. Spre surprinderea celor mai mulți, au existat fani ai „Vulpilor” care au pariat pe acest rezultat. Se estimează că agențiile de pariuri din Marea Britanie au plătit aproape 100 de milioane de dolari pentru aceste pariuri, cele mai multe fiind încasate înainte de terminarea sezonului prin opțiunea Cash Out disponibilă și la casa de pariuri online NetBet. O cunoscută agenție a anunțat că 47 de pariori au mizat de-a lungul sezonului pe triumful lui Leicester.

Și golful poate aduce câștiguri „nebune”

Un fan împătimit al golfului, Gerry McIlroy, și-a crescut fiul, Rory, pentru a deveni jucător profesionist. El a avut o încredere atât de mare în calitățile fiului încât, când Rory a împlinit 15 ani, a pariat 200 de lire sterline cu o cotă 500 că până la 25 de ani acesta va triumfa la British Open.

Tânărul nu și-a dezamăgit tatăl și, la 24 de ani, s-a impus la prestigioasa întrecere. Tatăl său a încasat 171.000 de dolari, iar prietenii acestuia, care au pariat când cota scăzuse la 250, au câștigat și ei câteva zeci de mii de dolari.

Intuiția și inspirația unui părinte i-au adus un câștig imens în Formula 1

Un britanic care și-a susținut copilul într-o cursă de karting, a observat calitățile incredibile ale unui adversar al acestuia. El a considerat că a văzut destul pentru a paria 200 de lire sterline că tânărul respectiv va câștiga o cursă de Formula 1 înainte de a împlini 23 de ani. 

Tânărul respectiv se numea Lewis Hamilton și, la volanul unui McLaren, a câștigat Marele Premiu al Canadei la doar 22 de ani, în chiar sezonul de debut. Au fost cel puțin doi englezi care s-au bucurat foarte tare, unul făcând o baie cu șampanie, celălalt încasând 40.000 de lire sterline.

6 pariuri all in câștigătoare

Un parior est-european a călătorit în 2017 în Las Vegas. Cunoscut sub numele Sir Ride A Lot, acesta a pariat pe primul meci dintre LA Dodgers și Houston Astros din Baseball World Series. Pariul a fost victorios, iar, cum câștigătorul se stabilea după criteriul „cel mai bun din 7 meciuri”, a hotărât să parieze toate câștigurile pe meciul următor.

După 5 meciuri disputate, est-europeanul avea un câștig de 6 milioane. Într-un final a hotărât să parieze și pe al șaselea meci care i-a adus încă 8 milioane de dolari. Tentația să parieze și pe al șaptelea meci a fost destul de mare, dar până la urmă a hotărât să plece cu cei 14 milioane de dolari.

Alte pariuri nebune

  • Boxeurul american Floyd Mayweather Jr. a pariat 5.9 milioane de dolari pe victoria lui Miami Heat la mai mult de 7 puncte în fața celor de la Indiana Pacers în finala Conferinței de Est din NBA. El a câștigat peste 600.000 de dolari.
  • Billy Walters, un cunoscut parior american căruia casele de pariuri nu-i mai acceptau pariurile, a pariat 3.5 milioane de dolari pe New Orleans Saints în meciul cu cu Indiana Colts din Super Bowl. Deși a pariat pe outsider, pariul a fost câștigător
  • În 2011, un fan a pariat 250 de dolari cu cota 500 că St. Louis Cardinals va ajunge în Baseball World Series. Încurajat de evoluțiile favoriților, el a mizat și 125 de dolari cu cota 999 că aceștia vor câștiga competiția. La final, el a fost campionul cu peste 375.000 de dolari în cont.
  • Un tânăr și-a pariat împrumutul studențesc de 4.400 de lire pe victoria Angolei în meciul cu Mali de la Cupa Africii pe Națiuni. În momentul plasării pariului, cu 11 minute înainte de final, scorul era 4-0 pentru Angola. Cei din Mali au revenit incredibil, iar studentul a rămas falit.
  • Pe 28 septembrie 1996, Darren Yates, un tâmplar a cărui afacere era pe butuci, a pariat 67.58 de lire că celebrul jokeu Frankie Dettori va câștiga cele 7 curse în care era înscris pe Hipodromul de la Ascot. La finalul zilei Yates era mai bogat cu 550.823 de lire sterline.
  • Pe 14 februarie 2022, Jim „Mattress Mack” McIngvale a pierdut un pariu de aproape 10 milioane de dolari. El pariase pe victoria celor de Cincinnati Bengals în fața lui LA Rams în Super Bowl. Cu 85 de secunde înainte de final pariul era câștigător, dar soarta meciului a fost întoarsă de touchdown-ul reușit de Cooper Kupp, după o cursă de 78 de yarzi a quarterback-ului Mattew Stafford.