NetBet Blog Romania

Curiozități despre Giro d’Italia

Pe 29 mai, la Verona, se va termina cea de-a 105-a ediție a Turului Italiei (Giro d’Italia), competiție care alături de Le Tour de France (se desfășoară în iulie) și Vuelta Espana (se desfășoară în august – septembrie) constituie cele mai importante competiții cicliste anuale. Ele sunt nelipsite din oferta de pariuri sportive ale agenției de pariuri online NetBet.

Pentru a 14-a oară în istoria competiției, startul s-a dat în afara granițelor Italiei. Primele 3 etape s-au desfășurat în Ungaria, pe un traseu care a inclus Budapesta, Vișegrad și Lacul Balaton. 

Toate cele 18 echipe din UCI World Teams s-au aliniat la startul competiției. Lor li s-au adăugat 4 echipe din UCI Pro Teams. Cei mai cunoscuți cicliști ai momentului participă la această cursă. Printre ei se află Richard Carapaz (câștigător în 2019 și actualul lider, cu un avans infim), Vincenzo Nibali (câștigător al Turului Italiei în 2013 și 2016, al Turului Spaniei în 2010 și al Turului Franței în 2014) sau Alejandro Valverde (Triumf în Turul Spaniei 2009). Din cauza unui accident cumplit care era să-l lase paraplegic, campionul din 2021, columbianul Egan Bernal, nu a putut participa.

Performanțele sportive sunt expuse de publicațiile sportive, astfel că am hotărât să vă împărtășim unele detalii mai puțin cunoscute despre Giro d’Italia.

Richard Carapaz, jachetă roz, și echipa Ineos Grenadiers în timpul etapei 15 – Rivarolo Canavese – Cogne, Giro d’Italia în Cogne, Italia, 22 mai 2022

 

Cele mai interesante informații despre  Giro d’Italia

Extremele Turului Italiei

Ar fi multe povești de spus despre cursele din această competiție, dar în acest material ne vom rezuma doar la datele statistice:

Alte lucruri inedite despre Giro d’Italia 

Exit mobile version