NetBet Blog Romania

Tot ce trebuie să știi despre finala NBA 2022

În această noapte, de la ora 5:00, în TD Garden din Boston, va avea loc cel de-al patrulea meci din finala NBA. După primele 3 partide, favoriții la pariuri online, Celtics Boston, îi conduc pe cei de la Golden State Warriors cu 2-1. Având în spate susținerea suporterilor, gazdele se pot distanța decisiv după acest meci.

Cum finala se dispută după criteriul cel mai bun din 7 meciuri (primul la 4), este deja stabilit programul următoarelor meciuri:

Răsturnare de scor în primul meci dintre Bolton Celtics și Golden State Warriors

În primul meci al finalei, disputat în Chase Center din San Francisco, jucătorii din Boston s-au impus cu 120 la 108, după un joc colectiv care a funcționat foarte bine în sfertul al patrulea. La finalul reprizei a treia „Războinicii” își asiguraseră un avans de 15 puncte, profitând din plin de forma bună a vedetei Stephen Curry (34 de puncte marcate în meci). Sfertul al patrulea a fost cel mai dezechilibrat dintr-o finală NBA. Jucătorii din Boston au înscris 40 de puncte, în timp ce au primit doar 16. 

Răsturnarea de scor a fost posibilă printr-o succesiune de aruncări de 3 puncte care și-au atins ținta. În ultimele 12 minute, Jaylen Brown a reușit 10 puncte consecutive, în timp ce Al Horford, baschetbalistul cu cele mai multe meciuri în playoff (141), dar care se află la primul meci într-o finală, a marcat 11 (dintr-un total de 26). 

Curry a echilibrat finala în cel de-al doilea meci

Disputată tot în California, cea de-a doua partidă a început sub dominarea ușoară a oaspeților, dar în sfertul al treilea, Steph Curry, ajutat de Poole, a marcat 17 puncte și produs o diferență pe tabelă care nu a mai putut fi surmontată de cei ce la Boston în sfertul al patrulea. La final, tabela a arătat 107 -88 pentru Golden State Warriors.

Ca și în primul meci, Curry a fost cel mai eficient jucător, cu 29 de puncte înscrise și 6 recuperări, făcându-l pe antrenorul său, Steve Kerr, să declare:

„Steph a fost senzațional în sfertul 3, nu doar la finalizare, dar și în faza defensivă. Nu primește suficiente laude pentru implicarea lui în jocul defensiv al echipei”.

Boston Celtics a trecut în avantaj după meciul al treilea din finala NBA

În TD Garden din Boston, Stephen Curry a făcut un nou meci mare, dar la final, echipa sa a trebuit să se recunoască învinsă cu scorul de 100 – 116. Cele 31 de puncte și 4 recuperări ale lui Curry nu au fost suficiente pentru a combate prestația trioului ofensiv de la Bolton: Jayson Tatum (26puncte), Jaylen Brown (27 puncte) şi Marcus Smart (24 puncte).

Cu cel puțin 20 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive reușite de fiecare într-un meci din finala NBA, aceștia au bifat o performanță pe care o mai reușise în 1984 formidabilul trident al celor de la Lakers: Magic Johnson, Kareem Abdoul Jabbar și Michael Cooper.

La ce să ne așteptăm în meciul al patrulea al finalei NBA 2022

În cei 8 ani de când franciza este condusă de Steve Kerr, Golden State Warriors joacă a șasea finală. Din păcate, scheletul echipei, Stephen Curry (34 de ani), Draymond Green și Kaly Thompson (32 de ani), începe să-și arate vârsta. Deși reușesc performanțe notabile, ei au perioade de scădere în joc care sunt exploatate de adversari, așa cum s-a întâmplat și în această finală.

De cealaltă parte, antrenorul Ime Ukoda are la dispoziție jucători aflați în cea mai bună formă fizică. Jayson Tatum (24 de ani – MVP al seriei Est), Jaylen Brown (25 de ani) și Marcus Smart (28 de ani – jucătorul defensiv al anului în NBA) par să formeze un grup care să detroneze galonații jucători ai lui GS Warriors. Ei primesc un sprijin consistent din partea veteranului Al Horford, aflat la al 14-lea sezon în NBA.

Deși în oferta NetBet cu pariuri pentru NBA, Boston Celtics, care vizează al 18-lea titlu de campioană, pare a fi favorita finalei, nu trebuie să subestimăm experiența celor de Golden State Warriors. Totuși, în timp ce la Boston doar R. Williams are ceva probleme medicale, din echipa lui Kerr va lipsi Wiseman, în timp ce Iguodala, Porter și Curry acuză accidentări.

Loturile celor două echipe:

Boston Celtics – J. Tatum, A. Horford, R. Williams, J. Browns, M. Smart, M. Fitts, S. Hauser, L. Kornet, J. Morgan, A. Nesmith, P. Pritchard, N. Stauskas, D. Theis, D. White, G. Williams.

Golden State Warriors – S. Curry, K. Thompson, D. Green, A Wiggins, K. Looney, N. Bjelica, A. Iguodala, J. Kuminga, D. Lee, M. Moody, G. Payton, J. Poole, O. Porter, J. Toscano Anderson.

Exit mobile version