NetBet Blog Romania

Curiozități despre Tour de France

Turul ciclist al Franței este cea mai cunoscută competiție ciclistă la nivel mondial și unul dintre cele mai urmărite evenimente. Nu este de mirare că aceasta este în atenția jucătorilor la pariuri online, cu atât mai mult cu cât ea este precedată de numeroase concursuri de ciclism care îi pregătesc pe competitori. Astfel, pariorii își pot face o idee despre forma sportivă a sportivilorr și pot alege cele mai profitabile selecții pentru biletele de pariuri.

Cine sunt favoriții la câștigarea Turului Franței 2022

Interesul în jurul competiției este unul imens. În jur de 15 milioane de spectatori se aliniază de-a lungul traseului în cele 3 săptămâni de concurs, în timp ce în fața televizoarelor se adună peste 3,5 miliarde de telespectatori. Câștigătorul ultimelor două ediții, slovenul Tadej Pogacar, care evoluează în UAE Team Emirates, la momentul publicării acestui articol este cel mai bine cotat sportiv în ofera de pariuri NetBet pentru Turul Franței:

Istoria Tour de France

Turul Franței este cea mai prestigioasă și cea mai dură cursă de ciclism din lume. Alături de Giro d’Italia și Vuelta a Espana formează Grand Tour și adună la start cei mai buni rutieri din lume. Competiția este organizată în luna iulie, pe parcursul a trei săptămâni în care au loc 21 de etape, cu două zile de pauză.

În acest an se desfășoară cea de-a 109-a ediție. Competiția a debutat în 1903, dar a fost întreruptă în timpul celor două conflagrații mondiale. Ideea organizării cursei i-a aparținut lui Henri Desgrange, un ciclist francez, ziarist la L’Auto, actualul L’Equipe. Ziarul a sponsorizat cursa pentru a-și mări tirajul, o idee pe care, 6 ani mai târziu, o va adopta și La Gazzetta dello Sport, organizând Giro d’Italia.

Primele 3 ediții s-au desfășurat pe parcursul a 6 etape și au adunat la start preponderent cicliști francezi. Totuși, au fost și olandezi, belgieni, germani sau spanioli care au acceptat această provocare. La primele 3 curse au fost parcurși mai puțin de 3.000 km (se alerga noaptea), apoi traseul s-a mărit până la peste 5.700 de kilometri, pentru ca în prezent să se dispute 21 de etape care acoperă în jur de 3.500 de kilometri.

Dacă la prima ediție au participat 70 de cicliști, din care au terminat cursa 10, în prezent la startul competiției se înscriu, pe bază de invitație, între 20 și 22 de echipe cu câte 9 cicliști, din care termină competiția peste 75%. Câștigătorul turului primește un premiu de 500.000 de euro (îl împarte cu ceilalți membri ai echipei), câștigătorul unei etape este premiat cu 11.000 de euro, în timp ce toți cicliștii care se clasează de la locul 21 în jos, dar termină cursa, primesc câte 1.000 de euro.

Statistici Tour de France

Curiozități despre Turul Franței

O competiție care necesită mult antrenament și rigoare, Tour de France a născut multe controverse de-a lungul celor 108 ediții desfășurate până acum. Vă vom prezenta unele dintre aspectele inedite legate de această competiție:

Alte curiozități despre Tour de France

 

Ți-a plăcut acest articol? Fă testul despre Turul Franței și pune-ți cunoștințele la încercare!

Exit mobile version