Jocurile de păcănele online sunt realizate folosind cele mai noi tehnologii. Acestea au dus grafica și animațiile la nivelul perfecțiunii. Printre jucătorii de sloturi online sunt însă și unii nostalgici după jocurile realizate în Pixel Art, o tehnică similară artei mozaicului sau tehnicilor de broderie.

Limitați de resursele reduse de grafică și calcul, vechii programatori au reușit să elibereze jocuri care au influențat generații întregi. Apariția tehnologiilor 3D a scos la pensie tehnica Pixel Art, dar aceasta a revenit. Integrate în tehnologia 3D, jocurile cu pixeli rămân clasice și produc experiențe minunate de cazino.

NetBet Casino are în oferta sa mai multe astfel de jocuri. Am testat două dintre ele și iată ce am descoperit!

Pixel Samurai

Păcănele pixelate - Pixel Samurai

Playtech este unul dintre dezvoltatorii de jocuri de cazino care pun un accent deosebit pe grafică și animații, utilizând cele mai noi tehnologii din domeniu. Deși sunt permanent cu fața către soluțiile viitorului, specialiștiii Playtech nu au uitat de nostalgicii anilor 80-90 și jocurile pixelate ale vremurilor.

Slotul online este creat cu tehnologia Pixel Art, dar este optimizat atât pentru desktop, cât și pentru dispozitive online. Lansat în mai 2018, slotul este organizat pe o grilă cu 5 role pe 5 rânduri pe care aterizează 6 samurai colorați. Gameplayul este extrem de simplu, singura caracteristică prezentă fiind Rolele în cascadă. Simbolurile câștigătoare sunt îndepărtate de pe role, celelalte simboluri se prăbușesc, iar pozițiile eliberate sunt ocupate cu simboluri noi care pot genera alte câștiguri. Caracteristica Avalanche se termină atunci când nu se mai obțin combinații victorioase. 

Premiile în acest joc care rulează după un model matematic foarte volatil, cu RTP de 93,98%, se obțin pentru clustere din minim 5 simboluri (simboluri identice alăturate pe orizontală sau verticală). Este evident că sunt necesare clustere cu cât mai multe simboluri pentru a obține câștiguri de top.

Pixel Samurai nu oferă alte secvențe de joc în afara jocului de bază. În acest joc nu vei întâlni simbol Wild, simbol Scatter runde bonus sau caracteristici speciale. Totuși, un cluster format din cel puțin 8 simboluri Master Samurai îți va aduce un jackpot de 5.000x miza.

Pixel Reels

Păcănele Pixelate - Pixel Reels

Pixel Reels este un joc retro distribuit de Synot din mai 2021. Deși grafica este pixelată, dezvoltatorul a folosit și tehnologiile HD și HTML5, astfel că jocul este disponibil în condiții excepționale, atât pe desktop, cât și pe dispozitive mobile, inclusiv pe cele cu ecran mic.

Grila de joc 5×4 cu 30 de linii active de plată se află într-o piață dintr-un oraș al viitorului. Câștigurile sunt acordate după un model matematic foarte volatil cu un RTP de 96,13% și cel mai mare câștig de peste 2.000x. Pentru a încasa recompense ste necesar să obții combinații din minim 3 simboluri alăturate pe o linie de plată, începând cu rola din stânga. Simbolurile cu valoare mare sunt Diamantul, Steaua, Pepenele verde, Pruna, Cireșele, iar simbolurile cu valoare redusă sunt 4 animale colorate.

Bonusul din Pixel Reels

Racheta verde este simbol Scatter, apare pe rolele 2, 3 și 4. Orice simbol Bonus aterizat în jocul de bază inițiază Opțiunea Invasion. Simbolul Bonus se extinde pe toată rola, iar racheta distruge 10 simboluri de pe rolă. Acestea vor stabili premiul câștigat după un tabel de plată special.

3 simboluri bonus într-o rotire vor iniția Bonusul cu rotiri gratuite în care caracteristica Invasion va stabili numărul de rotiri gratuite, multiplicatorul de câștiguri, numărul de monede ale rotirilor gratuite, dar și câștiguri instant. Rotirile gratuite se joacă cu miza rotirii declanșatoare, iar premiile sunt plătite după tabelul din jocul principal. Nu vei putea redeclanșa rotirile gratuite.

Toate câștigurile sub 110.000 RON din jocul de bază pot fi pariate prin funcția Gamble. Ghicind culoarea unei cărți de joc (Roșu sau Negru), îți vei dubla câștigul sau îl poți pierde. În timpul rundei de pariere Jokerul substituie orice culoare. Poți paria întregul câștig sau poți transfera jumătate din acesta în balanță, urmând a paria cealaltă jumătate. Sunt disponibile cel mult 10 runde succesive de pariere. Atingerea limitei finalizează runda.

Pixel Reels alimentează Synot progresive Jackpot. Poți fi selectat în orice moment pentru a participa la runda jackpot cu câștig garantat. Orice miză este eligibilă pentru a participa la jackpot. Rola pentru Bonus Progresiv va stabili nivelul jackpot câștigat: Bronze, Silver, Gold sau Diamond.

Verdict

Aceste două jocuri ne demonstrează că vremea jocurilor pixelate nu a trecut. Tehnologia Pixel Art se poate combina în mod util cu tehnologiile noi, iar rezultatele sunt remarcabile. Jocurile pot fi accesate de pe orice dispozitiv și pot fi încărcate cu diverse funcții speciale sau jackpoturi, oferind o experiență nostalgică, plină de suspans și adrenalină.