Miturile diverselor civilizații au făcut obiectul multor păcănele online. În fapt doar niște povestiri fabuloase, ele au fost de multe ori integrate în fapte istorice, astfel că pentru unele popoare sunt parte importantă a credinței populare.

Egiptul Antic a fascinat întotdeauna. Descoperirile istorice din perioada antică a Egiptului arată influența zeilor în viața oamenilor. S-au păstrat numeroase artefacte din acea perioadă, iar căutarea lor a generat o mișcare care a avut ca rezultat apariția egiptologiei. Una dintre cele mai căutate relicve ale Egiptului Antic este Cartea Morților, un simbol care a stat la baza jocurilor de tip „Book of…”, o categorie specială de sloturi online.

Ce este Cartea Morților?

Cartea Morților este o culegere de texte magice constând în vrăji, imnuri sau formule magice. Inscripționate pe papirusuri, acestea erau plasate în morminte pentru a-i ajuta pe morți să găsească drumul spre viața veșnică.

Mulți au considerat Cartea Morților un fel de Biblie a vechilor egipteni. Sunt însă diferențe majore. Dacă Biblia stabilește o serie de principii care trebuie respectate de credincioși, Cartea Morților este o culegere de texte, unele personalizate, care ajutau sufletul celui decedat să se orienteze pe tărâmurile vieții de apoi. Aceasta era considerată o continuare a vieții de pe Pământ, dar pentru a o dobândi trebuia să treci prin anumite etape. Traseul presupunea să știi unde mergi, cum să te adresezi unor zei, ce să spui în anumite momente și cum să te comporți în lumea morților.

Viața de Apoi era la capătul unei călătorii cu încercări în funcție de viața pe Pământ

Dacă la început textele erau independente, în timp au fost grupate pe capitole. Se cunosc peste 200 de capitole ale Cărții Morților, dar nu s-a descoperit nicio variantă care să le conțină pe toate. Standardizarea este o altă mare diferență între Biblie și Cartea Morților.

Istoricul Margaret Bunson  afirma: „Aceste vrăji și parole nu făceau parte dintr-un ritual, ci erau modelate pentru defuncți, pentru a fi recitate în viața de apoi”. Scribul care le transcria trebuia să cunoască viața defunctului pentru a putea presupune călătoria acestuia după moarte. Tot Bunson spunea: „Individul putea decide numărul de capitole care trebuia inclus, tipurile de ilustrații și calitatea papirusului folosit. Individul era limitat doar de resursele sale financiare”.

Culegerile de texte și vrăji pentru viața de apoi a vechilor egipteni a primit numele de Cartea Morților în secolul al XIX-lea, după ce majoritatea textelor au fost traduse de egiptologi. Singura vrajă care a figurat în toate variantele Cărții Morților a fost Vraja 125 – judecarea inimii de către Osiris în Sala Adevărului.

Book of the Dead și sloturile online

Mitologia egipteană este una dintre cele mai populare surse de inspirație pentru păcănele online. O parte importantă a acesteia, Cartea Morților a fost a fost inclusă frecvent printre simbolurile jocurilor cu tematică egipteană.

Slotul online Book of Ra de la Novomatic a pus bazele unei serii de jocuri de tip „Book of…” în care Cartea este atât simbol Scatter, cât și simbol Wild, iar atracția principală este bonusul cu rotiri gratuite și simbol special extins care plătește indiferent de poziția pe grilă. Providerul Play’n GO a exploatat din plin această tematică, iar Rich Wilde & The Book of Dead a devenit unul dintre jocurile clasice de acest tip.

Rich Wilde & The Book of Dead

Păcănele online de top - Book of Dead

Rich Wilde este aventurierul Play’n GO din acest joc de păcănele online. Mânat de curiozitate și dornic să dezlege enigme, acesta a plecat în numeroase aventuri, dintre care nu putea să lipsească o călătorie pentru găsirea Cărții Morților. Lansat în ianuarie 2016, jocul păstrează multe dintre caracteristicile Book of Ra, dar își crează propria identitate prin grafica de calitate, animațiile atractive și un model matematic extrem de variabil, cu premii de până la 5.000x miza.

Pe grila de joc cu 5 coloane pe 3 rânduri sunt activate 10 linii de plată. Cartea Morților este simbol Scatter-Wild care face plăți proprii, înlocuiește celelalte simboluri în combinații și declanșează bonusul cu rotiri gratuite pentru minim 3 simboluri oriunde pe role. Rich Wilde este simbolul de top, iar Faraonul, Anubis și Osiris sunt simbolurile tematice. Celelalte simboluri sunt cele din suita de la 10 la A din pachetul de cărți de joc.

Caracteristicile speciale din Book of Dead sunt funcția Gamble și Rotirile gratuite. Câștigurile dintr-o rundă pot fi pariate accesând butonul „Jocuri de Noroc”. Dacă vei ghici culoare unei cărți de joc vei dubla pariul, iar dacă vei ghici simbolul de pe aceasta (Treflă, Romb, Cupă sau Pică) vei mări de 4 ori suma pariată.

Pentru cel puțin 3 simboluri Scatter vei iniția bonusul cu 10 rotiri gratuite în care un simbol special ales va acoperi întreaga rolă și va face plăți indiferent de poziția din grilă. Bonusul poate fi redeclanșat în aceleași condiții, păstrându-se același simbol special.

Puneți pălăria de Aventurier și explorează miturile Egiptului Antic pentru câștiguri fantastice în slotul Rich Wilde and The Book Of Dead de la NetBet Casino!