Cupa Mondială din Qatar este una cu adevărat specială și asta se poate vedea și din faptul că Belgia este susținută la întâlnirea împotriva Canadei de fani din India.

FIFA a fost criticată vehement pentru faptul că a oferit organizarea turneului final unei țări care nu respectă drepturile omului.

Fanatik Powered by NetBet

Belgia, susținută de 4 fani indieni la partida împotriva Canadei

Cu câteva zeci de minute înainte de întâlnirea Belgia – Canada, din prima etapă a Grupei F de la Cupa Mondială, în apropierea stadionului Ahmad bin Ali Stadium din Al Rayyan am întâlnit patru fani ai ”dracilor roșii”, care nu semănau sub nicio formă cu europenii.

Amabili, cei patru suporteri au recunoscut că sunt susținători de conjunctură ai Belgiei și că, de fapt, și-ar dori ca alte echipe naționale să se impună la turneul final din Qatar. Dar, la jocul împotriva Canadei vor fi alături de trupa lui Roberto Martinez, iar pronosticurile lor sunt elocvente, cu toții mizând pe victoria europenilor.

Deși îi admiră pe Eden Hazard și Kevin De Bruyne, doi dintre acești fani îl idolatrizează pe Leo Messi și ar vrea să vadă Argentina campioană mondială, în timp ce ceilalți doi sunt susținători ai Braziliei și și-ar dori ca Neymar să fie cel care ridică trofeul deasupra capului.

Deși nu au recunoscut fățiș că sunt plătiți pentru a merge pe stadion și a susține o anumită echipă, cei patru indieni au mărturisit că joi vor fi fanii altor formații. Unii vor merge să susțină Portugalia în partida cu Ghana, iar ceilalți vor fi alături de Brazilia la jocul împotriva Serbiei.

Fani pakistanezi susțin Anglia la CM

Presa internațională a scris înainte de începerea competiției că guvernul qatarez ar fi angajat suporteri din Pakistan și alte țări din acea zonă pentru a umple locurile nevândute de la meciurile din cadrul Cupei Mondiale.

Pentru a fi prezent la aceste partide, fiecare astfel de suporter primește zece dolari pe zi, adică aproximativ 45 de lei. La această sumă se adaugă, trei mese pe zi și cazare gratuită, ceea ce nu e deloc de neglijat într-o țară atât de scumpă precum Qatar. Ei vor trebui să întrețină atmosfera și în fan zone-uri, mai ales că mulți suporteri au boicotat turneul final din cauza prețurilor exorbitante.

Au apărut imagini și cu un grup de pakistanezi care susțin naționala Angliei la Mondialul din Qatar. Aceștia au apărut îmbrăcați în echipamentul oficial al jucătorilor lui Gareth Southgate și au cântat ”It’s Coming Home”, prin care suporterii englezi anunță câștigarea trofeului.

O altă problemă apărută pe timpul Cupei Mondiale este faptul că FIFA și organizatorii qatarezi a anunțat la mai multe meciuri o asistență mai mare decât capacitatea stadionului, asta în ciuda faptului că se putea vedea cu ochiul liber că sunt multe scaune goale.