FANATIK a fost în tribune la Franţa – Maroc 2-0. A fost infern pe Al-Bayt, însă “cocoşii” vor juca pentru a doua oară la rând în finala Cupai Mondiale, reuşind să se impună cu 2-0.

Maroc a venit în semifinala Campionatului Mondial alături de 30.000 de fani pe stadionul Al-Bayt, o adevărată “perlă” a deşertului. Francezii din tribune nu au contat, doar 4000, dar au făcut-o cei din teren.

FANATIK a fost în tribune şi la a doua semifinală, una disputată cu casa închisă, 68.294 de fani fiind prezenţi pe stadionul construit lângă Al Khor. În mare majoritate, tribunele au fost marocane, elevii lui Regragui fiind susţinuţi nu doar de cei 30.000 de suporteri proprii, ci şi de toată lumea arabă.

În Qatar, noul standard VVIP a înlocuit VIP

De cealaltă parte, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a venit cu elicopterul la stadion, alături de celelalte VVIP-uri, noul standard al excelenţei inventat în Qatar, superior deja “banalului” VIP. Macron a văzut partida dintr-o lojă luxoasă, în care a luat loc și preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Marocanii s-au prăbuşit în startul meciului!

Pe teren, marocanii au promis aceeaşi atitudine războinică la fel ca în meciurile precedente. Doar că Franţa este un adversar de un alt calibru. Iar meciul s-a dezechilibrat încă din minutul 5, când Theo Hernandez a transformat prima ocazie de gol avută.

Maroc a fost condusă în premieră în Qatar, fundaşul francez fiind primul adversar care le dă gol africanilor la acest turneu final. Veştile proaste au continuat pentru Regragui. După ce l-a pierdut pe Naif Aguerd la încălzire, selecţionerul a fost nevoit să îl înlocuiască după doar 20 de minute pe Romain Saiss, o altă piesă de bază.

Franţa a ratat două ocazii uriaşe de desprindere prin Giroud, iar la cabine s-a intrat cu 1-0. Împinşi de la spate de un public fantastic, marocanii au forţat în debutul părţii secunde şi au ratat câteva şanse bune.

“Cocoşii” au tras de timp când s-au văzut în dificultate! Kolo Muani a adus liniştea: “C’est fini!”

Francezii au fost în dificultate minute în şir. Dar Franţa este una dintre cele mai experimentate formaţii de la acest Mondial şi nu degeaba este campioana en-titre. Mbappe şi compania au fragmentat jocul pentru a calma spiritele pe teren, spre disperarea africanilor, care alergau după egalare.

Golul a căzut tot în poarta lui “Bono”. Mbappe, destul de şters până în final, a inventat o acţiune superbă, iar şutul deviat al “decarului” a ajuns la Kolo Muani, care a înscris cu latul, la un minut după ce a intrat. “C’est fini!”, au strigat extaziaţi jurnaliştii de la masa presei.

Pentru marocani, visul unei finale mondiale s-a năruit ca un castel de nisip. La final, au căzut ca seceraţi pe teren, dovadă cât că au dat totul la acest turneu final. Dar Mondialul nu se încheie acum. Pentru că sâmbătă, de la ora 17:00, Maroc joacă împotriva Croaţiei pentru locul 3. O finală mică despre care se spune că nimeni nu vrea să o joace. Deși de data aceasta ar putea fi altceva.

Duminică se scrie istoria! Messi vs. Mbappe în finala Mondială

Duminică, tot de la 17:00, pe Lusail, Franţa şi Argentina se vor întâlni în finala Cupei Mondiale. Un lucru este cert. Se va scrie istorie, indiferent cine se va impune. Leo Messi vs. Kylian Mbappe este acum duelul aşteptat de întreaga planetă.

Dacă va câştiga Franţa, va deveni prima naţională după 60 de ani care îşi apără titlul, de la Brazilia, în 1962. Argentina are şansa de a cuceri primul Mondial din ultimii 36 de ani, iar Messi de a fi lângă Maradona, la ultimul său meci în echipa naţională.

 

68.294 de fani au fost în tribunele stadionului Al-Bayt la Franţa-Maroc. Sursa: Fanatik

68.294 de fani au fost în tribunele stadionului Al-Bayt la Franţa-Maroc. Sursa: Fanatik