3… 2… 1… verde! Noul sezon de Formula 1 ia startul la început de martie și așteptările sunt mari ca întotdeauna. Bătălia Verstappen – Hamilton va continua cu noi și noi confruntări la milisecundă. La constructori, va fi chiar mai distractiv, pentru că Ferrari este din nou un brand și un nume de temut pe circuit.

Prima etapă va avea loc în weekend, în Marele Premiu al Bahrainului. Iată cum se prezintă situația în acest moment.

Mecanicii reglează mașina Red Bull a lui Max Verstappen

Titlul 3 sau titlul 8?

Max Verstappen, campionul ultimelor două ediții, este mare favorit să își consolideze poziția în lumea sportului și să câștige din nou titlul. La doar 25 de ani, Max nu este un pretendent oarecare. Olandezul are deja în vizor chiar cele mai mari recorduri ale Formulei 1, dar mai e mult până departe. Întâmplător sau nu, mult mai aproape de un record absolut este Lewis Hamilton, deja rivalul tradițional al lui Verstappen. Ajuns la 38 de ani și 7 titluri în F1, Lewis împarte statutul de cel mai decorat pilot cu Michael Schumacher (retras din activitate). Lewis nu a făcut un secret din faptul că vrea să se retragă din postura de campion mondial. Ar putea fi 2023 anul de grație în care să își facă triumfala ieșire? Depinde…

Depinde în primul rând de mașina pe care Mercedes va reuși să i-o ofere. După primele teste și antrenamente desfășurate în Bahrain, nemții sunt optimiști. Timpii au fost buni, motorul pare fiabil și mașina nu mai „țopăie” pe asfalt. Toate bune și frumoase, dacă nu ar fi fost fix Verstappen pe un Red Bull. Max este pilotul care poate să obțină timpi sensibil mai buni decât Mercedes.

Când doi se bat, al treilea câștigă?

Între Max și Hamilton sunt toate șansele să îl avem interpus și pe Charles Leclerc de la Ferrari. Monegascul i-a făcut multe zile fripte lui Hamilton în sezonul trecut și chiar i-a luat fața în clasamentul final al piloților, fiind în prezent vicecampion mondial. Rămâne de văzut dacă are continuitate și dacă poate să își îmbunătățească statutul. Dar un lucru e cert: marea masă de fani ai scuderiei, cu steagurile cabrate, cu șepci roșii și atitudine debordantă va fi alături de el la fiecare cursă. Măcar pentru suport moral.

Cotele NetBet la startul sezonului de Formula 1

Verstappen este marele favorit să ia un nou titlu (1,65), și o „dublă” Red Bull la piloți și la constructori ar fi 1,90 la momentul scrierii acestui text. Leclerc și Hamilton sunt cotați cu șanse aproape egale, iar Fernando Alonso, acum la Aston Martin, are o cotă 26,00, bună de tot pentru o surpriză atractivă.

Iată întreaga propunere de pariuri pentru titlul de campion F1:

Pilot Cotă NetBet
Max Verstappen 1,65
Charles Leclerc 5,00
Lewis Hamilton 6,00
George Russel 15,00
Sergio Perez 17,00
Carlos Sainz 19,00
Fernando Alonso 26,00
Lando Norris 251,00
Lance Stroll 251,00
Esteban Ocon 301,00
Pierre Gasly 501,00
Valteri Bottas 501,00
Guanyu Zhou 501,00
Kevin Magnussen 751,00
Nico Hulkenberg 751,00
Nyck de Vries 1001,00
Yuki Tsunoda 1001,00
Alex Albon 1001,00
Logan Sargeant 1001,00

 

Pe lângă pariurile simple, pe NetBet mai sunt pariuri pe „dubla” Pilot-Constructor, unde practic pariorii pot lua un pilot și o echipă în ce ordine doresc.

Combinație câștigătoare Cotă NetBet
Max Verstappen și Red Bull 1,90
Max Verstappen și Mercedes 7,00
Max Verstappen și Ferrari 9,00
Lewis Hamilton și Mercedes 8,00
Lewis Hamilton și Red Bull 11,00

Desigur, există și un pariu dedicat doar constructorilor. Red Bull are 1,70 să câștige titlul, Ferrari are 3,75, Mercedes 4,00 iar restul echipelor de la 151,00 în sus.

La fel, pe NetBet mai sunt multe alte combinații head-to-head între echipe și piloți, dar și pariuri dedicate fiecărei etape. Detalii în secțiunea de pariuri a siteului.

Tu ce ai paria la start de sezon? Spune-ne în comentariile de pe Facebook cine crezi că va câștiga F1 în 2023.