Sezonul 2022/2023 din Liga 1 este aproape de final, iar suspansul în ceea ce privește câștigarea titlului crește pe zi ce trece. Chiar dacă CFR Cluj încă mai păstrează șanse minime să câștige marele trofeu, bătălia se dă între Farul Constanța și FCSB, echipele cu șanse reale.

Liga 1

Cine va câștiga titlul din Liga 1: Farul Constanța sau CFR Cluj?

Jucătorii la pariuri online pot paria pe NetBet pe meciurile echipelor antrenate de Gică Hagi și Elias Charalambous. Sâmbătă, 13 mai 2023, Farul Constanța o întâlnește în deplasare pe Universitatea Craiova, formația antrenată de Eugen Neagoe având obiectivul să câștige acest meci, în speranța că va prinde un loc pentru o competiție europeană. Trupa din Bănie poate urca pe locul 3, care duce în Conference League.

Totodată, miza pentru formația dobrogeană este mult mai mare. Pe lângă locul într-o competiție europeană, Farul poate câștiga titlul Ligii 1, având momentan doar 3 puncte în fața rivalei FCSB, ocupanta locului secund. Hagi își motivează jucătorii pentru a putea rezista acestei presiuni, iar rezultatele precum cel din Giulești, unde Farul a câștigat cu 7-2, asigură entuziasmul necesar jucătorilor și fanilor.

„Toată echipa a jucat perfect. Atacanții au făcut o presiune incredibilă. Apărătorii au fost agresivi, la fel și mijlocașii. A fost o seară frumoasă, dar toate durează o zi în fotbal și trebuie să fim modești!”, a transmis Hagi după duelul cu Rapid. Pentru duelul cu Universitatea Craiova, formația de la malul mării este afectată de accidentarea lui Turdor Băluță, iar Gică Hagi anunță că va găsi alternative: „Nu e bine Băluță. Trebuie să găsesc alternative, nu mă plâng niciodată. Presiune e pentru toți, pentru că toți vrem să câștigăm.”

În acest moment, după cum aminteam anterior, există o diferență de doar 3 puncte între Farul Constanța și FCSB. Jucătorii echipei roș-albastre vin și ei după o victorie, cu Sepsi, scor 3-1, iar în etapa următoare, pe 14 mai 2023, va întâlni echipa cu care s-a luptat la titlu în ultimii ani, CFR Cluj. FCSB a câștigat ultima oară campionatul în 2015, fiind urmată în anul următor de FC Viitorul (actuala Farul Constanța). Din 2017 până în sezonul trecut, toate titlurile au fost adjudecate de CFR Cluj.

„V-am spus înainte de joc că avem o echipă mare și bună și că orice fotbalist poate juca, iar azi ați văzut că jucătorii care nu au jucat prea mult (n.r.- Miculescu și Cordea), atunci când intră, joacă bine, dacă se antrenează bine. Când ai șansa, trebuie să joci. Asta e mentalitatea pe care eu vreau să o construiesc la această echipă și sunt foarte mulțumit de băieți.

Coman e un jucător foarte important pentru echipă, are calitate, are personalitate, o arată pe teren, e foarte important, dar noi suntem o echipă, cu calități din partea tuturor. Un jucător nu poate câștiga meciul singur. Așa lucrăm noi”, a spus Elias Charalambous după meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Pariuri și cote pentru meciurile de la finalul sezonului 2022/2023 al Ligii 1

Toate meciurile de la finalul campionatului, atât din play-off și play-out, se regăsesc în oferta de pariere de la NetBet. Pentru meciul dintre Universitatea Craiova și Farul Constanța, cotele sunt echilibrate, arătând-o favorită pe formația din Bănie. În același timp, pentru duelul FCSB – CFR Cluj, trupa roș-albastră înregistrează o cotă mai mică. Tu pe cine pariezi că va fi campionă?

MECI COTE
1 x 2
Universitatea Craiova – Farul Constanța 2.56 3.23 2.86
FCSB – CFR Cluj 2.10 3.37 3.61