Una dintre cele mai spectaculoase acțiuni în poker este bluff-ul (cacealma). Până nu de mult, erau puține cazurile în care un jucător de poker dezvăluia un astfel de moment. Apariția meselor de poker live televizate au schimbat acest aspect. De-a lungul timpului, unele cacealmale au surprins prin curajul celor care le-au pus la cale, dar și impactul avut asupra unor competiții.

bluff poker

Isaak Haxton vs Ryan Daut

În Main Event-ul Caribbean Adventure 2007, în heads-up au ajuns doi dintre cei mai agresivi jucători de poker: Isaak Haxton și Ryan Daut. Înfruntarea dintre cei doi era una din care ieșeau scântei, cu fisele deplasându-se de la unul la altul. La un moment dat, Daut a intrat în joc cu 7 ♣ 5♠, iar Haxton cu 3♦ 2♦. După apariția flopului, Q♥ 4♥ A♣, Haxton a jucat check, Daut a cerut, iar primul a plătit. După ce afost dezvăluit turn-ul K♦, ambii au jucat check. Riverul, Q♣, nu îl ajuta pe niciunul dintre jucători. Haxton a cerut, iar Daut, intuind că adversarul încearcă să bluff-eze, a mărit. În mod surprinzător, Haxton a pariat toate fisele, iar adversarul a renunțat instant.

Tom Dwan vs Peter Eastgate & Barry Greenstein

Tom Dwan este unul dintre cei mai agresivi jucători de poker, de unde și porecla „Durrr”. În sezonul 5 din High Stakes Poker (2009), Dwan a arătat până unde poate forța limitele. Deși Greenstein a deschis jocul cu o pereche de ași, în pot s-au implicat 8 jucători („family pot”). Flopul a fost 2♣T♦2♠. Având perechea de Ași, Greenstein a cerut $10,000 la un pot de $21,600. Cu Q♣ T♣, Dwan mărește până la $37,300. Având 2♠ 4 ♥ mână de start, Peter Eastgate plătește, fiind urmat instant de Greenstein. După ce pe turn apare 7♦, Dwan cere puțin peste $100,000. Incredibil, atât Greenstein, cât și Eastgate renunță, astfel că Tom, deși nu avea nimic, reușește să câștige potul.

Un poker bluff i-a deschis lui Chris Moneymaker drumul spre prima brățară WSOP

Chriss Moneymaker a fost primul jucător de poker online care a câștigat o brățară WSOP. Acest lucru s-a întâmplat la Main Event-ul WSOP 2003. Calificat de pe internet, Moneymaker a surprins pe toată lumea când a ajuns la masa finală. Mai mult, el a ajuns chip leader în heads-up-ul cu mult mai experimentatul Sam Farha. Având aproape două treimi din fise, Chris a deschis cu K♠ 7♥, iar Farha a plătit cu Q♠ 9♥. Flopul 9♠2♦6♠ l-a adus pe Farha în avantaj cu perechea de top. Ambii jucători au dat check, iat turn-ul 8♠ nu a schimbat nimic în economia jocului. Farha a cerut, iar Moneymaker, cu posibilitatea de a completa o chintă sau o culoare, a mărit. Jucătorul libanez a plătit, iar dealerul a dezvălui un 3♥. După ce a văzut river-ul, Farha a jucat check, dar Moneymaker a împins toate fisele. Cum adversarul a renunțat, Moneymaker și-a adjudecat potul și a făcut un pas important spre titlu.

Tom Dwan vs Phil Ivey

Când la aceeași masă de poker se află Tom Dwan și Phil Ivey, te aștepți la absolut orice. L-am văzut de multe ori pe Dwan construind capcane pentru jucători respectabili, dar ce faci când îl întâlnești, poate, pe cel mai bun? Nimic deosebit. Simulezi că ai cea mai bună carte și îți susții capcana cu un pariu pe măsură. În sezonul 6 din High Stakes Poker, cei doi au fost la aceeași masă cu Daniel Negreanu, Antonio Esfandiari, Phil Laak și Eli Elezra. Laak a deschis cu A♠9♦, dar, înainte de a fi distribuit flopul, în mână au rămas Ivey cu A♦6♦ și Dwan cu 8♠9♠. Flopul 10♦Q♣K♦ i-a deschis multe oportunități lui Ivey, dar Dwan a fost cel care a condus masa cu un bet consistent. Același lucru s-a întâmplat și după ce pe turn a apărut 3♠. River-ul, 6♣, l-a pus pe Ivey în avantaj, dar acesta nu a avut tăria să plătească bet-ul de peste un sfert de milion de dolari al lui Dwan.

Ce se întâmplă când ambii jucători de poker bluff-ează?

În faza heads-up a Monte Carlo Millions 2005 au ajuns Phil Ivey și Paul Jackson. Ivey deținea aproximativ 80% din fise și profita din plin de avantajul său. Cu avantaj a plecat Ivey și în mâna în care a intrat cu Q♥8♥, în timp ce adversarul său avea 6♠5♦. Flopul 7♣J♣J♥ nu anunța mai nimic în condițiile în care niciunul dintre jucători nu completase vreo combinație. Când Ivey a cerut 80.000 de fise, se părea că mâna se va termina. Doar că „Action” Jackson a considerat că este momentul pentru un bluff. El a mărit la 170.000 de fise. Când toată lumea credea că Ivey va renunța, acesta a mărit pariul la 320.000. Consecvent, Jackson a crescut la 470.000 de fise, dar când Ivey a mers all-in a renunțat.

Astfel de mâini dau sare și piper jocului de poker, cu excepția situațiilor în care ești jucătorul păcălit. Pentru a sesiza momentul în poker care este bluff, este necesar mult antrenament. Platforma NetBet Poker te așteaptă să-ți îmbunătățești aptitudinile de jucător de poker cu mese cash unde acțiunea nu se oprește niciodată și turnee cu premii incredibile.