Oamenii frecventează cazinourile din mai multe motive, în funcție de pasiunile și interesele fiecăruia. În cea mai mare măsură, cazinourile sunt populate de către pasionații de jocuri de noroc precum sloturile, poker-ul, blackjack-ul sau ruleta.

Totuși, pe lângă această formă de divertisment, mai există și alte motive sau activități care atrag persoanele în astfel de locații. Printre acestea se numără experiența socială, deoarece oamenii se pot întâlni cu prietenii sau chiar să-și facă alții noi, adrenalina și emoția, pentru că există persoane care caută aceste senzații, evenimente sau diferite spectacole, restaurante și servicii de lux etc.

reguli cazino

Ca în orice domeniu, și aici există anumite reguli cazino care trebuie respectate, unele dintre ele nescrise. Ce trebuie să știi despre eticheta de cazinou pentru ca experiența ta să fie una cât mai plăcută:

Vârsta minimă – așa cum spuneam, nu oricine are acces liber într-un cazino. În majoritatea cazinourilor, participanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani. În cele din SUA trebuie să ai 21 de ani împliniți pentru a putea juca.

Dress code – anumite locații pot impune un anumit stil vestimentar, mai ales în zonele cu jocuri de masă sau săli de poker. În general, totuși, este recomandată o ținută curată și decentă;

Comportament civilizat – este esențial să păstrezi un comportament civilizat și respectuos pe toată durata vizitei, indiferent dacă pierzi sau câștigi;

Telefoanele mobile – majoritatea cazinourilor solicită ca telefoanele să fie oprite sau pe modul silențios în zonele de joc, iar fotografiile și videoclipurile sunt interzise;

Gestionarea banilor și a bunurilor – este important, de asemenea, să îți respecți limitele de pariere, dar în același timp să nu iei ceva care nu îți aparține sau să încerci să manipulezi jocurile de noroc. Orice formă de fraudă sau de comportament neadecvat va duce la interzicerea accesului în cazino, în primă instanță, și la alte proceduri legale, dacă este cazul.

Acestea sunt regulile generale pe care trebuie să le respecți atunci când vizitezi un cazino, însă trebuie să ai în vedere mai multe norme, mai ales atunci când iei parte la diferite activități. Spre exemplu poker-ul, care este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino ține cont de o politică specifică. Aceasta este caracterizată prin reguli de bază precum:

Nu acționa atunci când nu îți este rândul – la masa de poker este important să iei o decizie doar atunci când este rândul tău o să o faci. O acțiune efectuată prea devreme poate strica întreaga mână și le poate oferi celorlalți jucători un avantaj;

Gestionează-ți corect timpul – chiar dacă jocul de poker te poate solicita intelectual uneori și ai nevoie de mai mult timp de gândire înainte de următoarea decizie, asigură-te că eviți acest lucru atunci când rândul ajunge la tine. Motivul este acela că jocul încetinește, devenind plictisitor și reduce numărul de mâini care se pot juca într-un anumit interval;

Exprimă-ți deciziile clar – acest lucru înseamnă că acțiunile non-verbale nu sunt de ajuns, deoarece acestea pot fi interpretate greșit de către alți jucători sau de către dealer. Exprimând clar acțiunile și valoarea pariurilor, se elimină orice urmă de incertitudine sau îndoială.

Nu ascunde stiva de jetoane – numărul de jetoane pe care fiecare jucător îl deține joacă un rol crucial în luarea deciziilor, astfel, sub nicio formă nu ar trebui să încercați să ascundeți dimensiunea stivei de jetoane.

Acordă întreaga atenție jocului – atunci când decizi să joci poker, trebuie să fii conectat și concentrat la ceea ce se întâmplă la masă. Nu este recomandat să folosești telefonul sau să te implici în discuții cu persoane care nu participă la joc. Acest lucru ar putea distrage atenția celorlalți jucători și se pot isca discuții neplăcute sau te poate face să pierzi într-un mod rapid.

Nu dezvălui cărțile acoperite înainte ca mâna să se încheie – această acțiune este în primul rând o încălcare a regulilor de Texas Holdem și afectează totodată integritatea jocului, dându-le un avantaj celorlalți participanți.

Fii amabil cu Dealerul, dar și cu restul jucătorilor – în timpul jocului de poker se experimentează foarte multe emoții care ar putea duce la reacții nu tocmai plăcute. Amintește-ți în primul rând că totul este doar un joc, bazat în cea mai mare parte pe noroc. Astfel, indiferent de starea emoțională de la finalul unei mâini, respectă și fii amabil cu toate persoanele din jur.

În concluzie, este important să respecți aceste reguli cazino pentru un joc cât mai corect și pentru a petrece un timp cât mai calitativ. Nu încerca să obții avantaje injuste, să manipulezi aparatura sau să te lași condus de reacții impulsive. În consecință, cazinoul va lua măsurile necesare care pot duce la interdicție permanentă sau alte procedee legale.