De-a lungul timpului, printre persoanele pasionate de jocuri de noroc s-au regăsit și figuri notabile. Acestea au considerat această activitate o formă de divertisment, o posibilitate de a se îmbogăți sau o manieră de a-și testa inteligența.

Având aceste pasiuni, marile personalități au dus la popularizarea jocurilor de noroc, fiind atrași de farmecul și provocările pe care le implică acest tip de activitate.

Figuri istorice si jocuri de noroc

Regele Charles al ll-lea

Regele Charles al ll-lea a fost cunoscut în istorie pentru postura sa impozantă, alături de farmec și inteligență. Carisma sa l-a făcut unul dintre cei mai iubiți regi din istorie.

Mai târziu, în timpul domniei sale, acesta a început să ia foarte în serios jocurile de noroc, elaborând strategii și tactici în vederea obținerii de câștiguri. Cu timpul, regele Charles al ll-lea a devenit foarte priceput, organizând astfel de activități amicale și pentru vizitatorii săi.

Feodor Dostoievski

Literatura rusă nu ar fi fost la fel fără filosoful și romancierul F.M. Dostoievski. Totuși, pe lângă lucrările sale neprețuite, caracterul său de jucător s-a făcut, de asemenea, remarcat.

În nuvela „Jucătorul”, se pot observa cunoștințele detaliate ale lui Dostoievski despre jocul de ruletă. Chiar dacă nu există observații cu privire la cât succes a avut în practicarea jocurilor de noroc, cartea spune povestea unui jucător care într-un final rămâne fără niciun ban. Acest lucru ne poate duce cu gândul că Dostoievski ar fi putut avea o experiență similară.

George Washington

Faimosul președinte și-a exercitat influența asupra Statelor Unite ale Americii, devenind o figură emblematică pentru întreaga lume.

În domeniul jocurilor de noroc, George Washington a făcut o pasiune pentru cursele de cai. Mai mult decât atât, primul președinte al Statelor Unite a fost atât de atras de aceste întreceri, încât a crescut propriii săi cai de curse.

Maria Antoaneta

Regina Franței rămâne cunoscută în istorie drept una dintre persoanele cu cel mai luxos stil de viață. În acest scop, aceasta obișnuia să organizeze petreceri cu foarte mulți invitați, în cadrul cărora erau organizate jocuri de noroc sub diferite forme.

În același timp, aceste cheltuieli exagerate pentru a-și menține stilul de viață, dar și pasiunea sa pentru jocuri de noroc au dus la pătarea reputației și, în final, la decădere, fiind înlăturată de la domnie și decapitată.

René Descartes

Asemenea lui Dostoievski, și Descartes face parte din lista scriitorilor faimoși care au fost și profesioniști ai jocurilor de noroc.

Rămâne cunoscut faptul că Descartes a încercat timp de mulți ani să-și îmbunătățească abilitățile de joc în cazinourile din Franța, însă acesta a renunțat ulterior la această activitate, dedicându-și întreaga viață filosofiei.

Claude Monet

Claude Monet este un pictor francez, care nu doar că era pasionat de jocurile de noroc, dar se și poate spune că succesul i se datorează în mare acestora.

Pictorul impresionist a câștigat 15.000 de dolari la loteria franceză, o sumă enormă pentru acea perioadă. Prin intermediul acestor bani, Monet a putut să-și dedice timpul picturii, ajungând faimos mai târziu pentru arta sa.

Wild Bill Hickok

Pe numele să real, James Butler Hickok este cunoscut drept un veteran al Războiului Civil, care a devenit mai apoi ofițer de poliție. Pe lângă atitudinea sa dură, Hickok mai era cunoscut și pentru pasiunea pentru poker, frecventând foarte multe saloane în acest scop.

Acesta a murit în anul 1876, fiind împușcat în timpul activității sale preferate. Cărțile din mâna sa, o pereche de ași și o pereche de optari negri, au rămas în istoria pokerului drept „Mâna Omului Mort”.

Fiind un domeniu care a fascinat de-a lungul timpului mari scriitori, oameni politici, regi și regine, jocurile de noroc rămân printre cele mai populare forme de divertisment.

Cu toate acestea, indiferent de rezultat, trebuie să ne raportăm la acestea în mod responsabil și asumat, pentru o experiență cât mai plăcută.