NetBet Blog Romania

Se anunță spectacol în Six Nations Championship 2024

Pe 2 februarie 2024, pe Orange Velodrome din Marsilia, Franța și Irlanda vor da startul în cea de-a 25-a ediție a Six Nations Championship (Turneul celor 6 Națiuni), competiția emblemă din rugby-ul din emisfera nordică. Această ediție se va încheia tot în Franța, pe 16 martie, cu întâlnirea dintre Franța și Anglia, care va avea loc pe Stadionul Groupama din Lyon.

Jucătorii la pariuri online care apreciază jocul de rugby vor avea la dispoziție 15 meciuri pline de intensitate pentru a-și etala cunoștințele despre acest sport.

Programul Six Nations Championship 2024

Runda 1

Runda 2

Runda 3

Runda 4

Runda 5

Scurtă istorie a competiției

Turneul  celor 6 națiuni este succesorul Turneului celor 5 Națiuni (1910-1931 și 1947-1999) și al Campionatului Națiunilor Naționale (1883 – 1909 și 1932-1939). El este organizat de Six Nation Rugby, organizație care se ocupă de promovarea și desfășurarea turneelor masculine, feminine și under 21, dar și de negocierea și gestionarea drepturilor comerciale.

Campionatul Național al Națiunilor a debutat în 1883. La prima competiție au participat Anglia, Scoția, Irlanda și Țara Galilor. Ele s-au înfruntat într-un format în care fiecare echipă întâlnește pe fiecare, o singură dată. Acest format s-a păstrat până astăzi. Franța s-a alăturat competiției în 1910, aceasta devenind Turneul celor 5 Națiuni, pentru ca din 2000, odată cu cooptarea Italiei, să devină Turneul celor 6 Națiuni.

În mod tradițional, turneul începe în primul weekend din februarie și se termină în al doilea sau al treilea weekend din martie. Fiecare echipă va juca 2 sau 3 meciuri pe propriul stadion, în funcție de tragerea la sorți. Începând cu 2017, pentru victorie se acordă 4 puncte, iar la egalitate fiecare echipă primește 2 puncte. Se acordă 1 punct bonus ofensiv echipelor care marchează cel puțin 4 eseuri și 1 punct bonus defensiv echipelor care pierd la o diferență de cel mult 7 puncte. Echipa care câștigă toate cele 5 meciuri va primi 3 puncte suplimentare, pentru a avea garantată câștigarea competiției. Pentru 5 victorii fără bonusuri, o echipă ar acumula 20 de puncte, în timp ce o formație cu 4 victorii cu bonus ofensiv și o înfrângere cu bonus ar acumula 21 sau 22 de puncte.

Până în 1994, echipele aflate la egalitate de puncte erau declarate câștigătoare. Pentru a se evita această situație, departajarea în clasament se face, în ordine, după puncte, golaveraj și eseuri marcate.

Exit mobile version