Popularitatea de care se bucură jocul de poker se datorează în mare parte apariției cazinourilor online, dar și turneelor televizate. Totuși, un moment decisiv în istoria acestui joc a fost apariția World Series of Poker în 1969. Din acest moment gloria a depășit importanța câștigurilor în bani. De aceea, pentru mulți, ierarhiile în poker se stabilesc în funcție de numărul brățărilor WSOP.

Cu timpul, festivalul anual de poker a găzduit din ce în ce mai multe evenimente și a adunat la start din ce în ce mai mulți jucători. La Main Event-ul ediției din 2023 au plătit taxa de înscriere 10.043 de jucători. Evident, prin creșterea numărului de participanți, premiile au explodat. Iată care sunt cele mai mari câștiguri obținute în turneele de poker live. Evident cele mai multe astfel de premii au fost obținute la evenimente WSOP.

1.    Bryn Kenney – 20.563.324 USD

Aflat pe primul loc în ierarhia câștigurilor all-time din poker, cu peste 65 de milioane de dolari, americanul Bryn Kenney a obținut și cel mai mare premiu câștigat la un turneu de poker, deși în competiția respectivă a terminat al doilea. La turneul Tritton Super High Roller Series – Tritton Million 2019, cu buy-in de 1.050.000 de lire sterline, Kenney și Aaron Zang au ajuns în heads-up, dar au încheiat o înțelegere. În urma acesteia, deși Zang a câștigat turneul, americanul, cu un stack de 5 ori mai mare, și-a asigurat un premiu de peste 20,5 milioane de dolari.

Deși domină toate topurile în materie de câștiguri din poker, Kenney a obținut o singură brățară WSOP, în 2014. El a fost foarte aproape de cea de-a doua brățară în 2023 când a terminat al doilea în evenimentul cu numărul 63: $10.000 Seven Card Stud Hi-Lo 8 or Better Championship.

2.    Antonio Esfandiari – 18.346.673 USD

Când WSOP a anunțat evenimentul Big One for One Drop No-Limit Hold’em cu buy-in de 1.000.000 USD la ediția din 2012, mulți au fost neîncrezători. Totuși, 47 de jucători profesioniști de poker și afaceriști au acceptat această provocare. Câștigător a fost jucătorul profesionist de origine iraniană Antonio Esfandiari. El a plecat acasă cu un premiu de peste 18,34 milioane de dolari, după ce l-a învins în heads-up pe britanicul Sam Tricket.

Esfandiari a câștigat 3 brățări WSOP și se află pe locul 27 în clasamentul jucătorilor cu cele mai mari câștiguri. În cariera sa el a adunat peste 27.8 milioane de dolari din premii.

3.    Aaron Shu Nu Zang – 16.775.820 USD

Zang ar fi putut fi primul în acest clasament dacă nu ar fi încheiat înțelegerea cu Kenney la Tritton Super High Roller Series – Tritton Million 2019. Câștigătorul ar fi trebuit să primească un premiu de 23,1 milioane USD. Meritoriu pentru Zang este faptul că el nu este jucător profesionist de poker. Cu toate astea, cu peste 21,8 milioane de dolari câștigați din poker, el este al 37-lea în ierarhia celor ce au obținut câștiguri mari în poker all-time și primul dintre jucătorii chinezi.

4.    Daniel Colman – 15.306.669 USD

Cel de-al patrulea premiu ca valoare în poker a fost câștigat la cea de-a doua ediție a Big One for One Drop, în 2014. Au participat 41 de jucători. Deși la masa finală s-au calificat jucători consacrați, câștigătorul a fost Daniel Colman, un american specializat în poker online. El l-a învins în heads-up pe canadianul de origine română, Daniel Negreanu. În topul jucătorilor cu cele mai mari câștiguri, Dan Colman este pe locul 23 cu aproape 29 de milioane de dolari. Daniel Colman s-a retras din lumina reflectoarelor, dar, cel mai probabil, poate fi întâlnit pe site-urile online unde era cunoscut sub nickname-urile „mrGR33N13” sau „riyyc225”.

5.    Elton Tsang – 12.248.912 USD

Elton Sang este un jucător canadian de origine chineză, specializat în jocuri cash în Macao. În 2016 el a fost invitat de Guy Laliberte, fondatorul Cirque du Soleil, pentru a participa la Monte Carlo One Drop Extravaganza, un turneu exclusivist de poker cu buy-in de 1 milion de euro. Tsang a reușit să termine primul din cei 28 de participanți, învingându-l în heads-up pe rusul Anatoly Gurtovoy. Cu cei peste 12,2 milioane de dolari câștigați, Tsang și-a confirmat statutul de jucător profesionist, chiar dacă făcea parte din gașca The Big Game (jucători pe mize mari), alături de Gus Hansen, Phil Ivey, Patrik Antonius, John Juanda, Tom Dwan și Johnny Chan.

Acestea sunt cele mai mari câștiguri din istoria pokerului. În clasament urmează Daniel Weinman, câștigător Main Event WSOP 2023, cu 12,1 milioane de dolari, Jamie Gold, câștigător Main Event WSOP 2006, cu 12 milioane de dolari, Martin Jacobson, câștigător ME WSOP 2014, Hossein Ensan, câștigător ME WSOP 2019, Espen Jorstad, câștigător ME WSOP 2022 și Justin Bonomo, câștigător Big One for One Drop 2018, cu câte 10 milioane de dolari.