Ediția din 2024 a NBA All-Star Game va avea loc pe 18 februarie în Gainbridge Fieldhouse, arenă pe care în mod obișnuit evoluează Indiana Pacers. Cum baschetul american este unul dintre cele mai populare sporturi care se joacă la pariuri online, îți furnizăm cele mai noi informații disponibile despre acest eveniment. De pe teren nu vor lipsi nume grele ca LeBron James și Kevin Durant, obișnuiți cu acest eveniment, dar nici Joel Embiid, principalul favorit la pariuri baschet să fie MVP-ul acestui sezon de NBA.

NBA All-Star Game a ajuns la ediția cu numărul 73, iar evenimentul este așteptat în fiecare an cu mare interes, având în vedere spectacolul generat. Față de anii precedenți s-a revenit la formatul în care se vor întâlni cei mai buni jucători din Conferința de Est cu cei din Conferința de Vest.

Titularii au fost stabiliți în urma votului care s-a încheiat pe 20 ianuarie. Ponderea a fost următoarea: 50% a contat votul fanilor și câte 25% al jucătorilor din NBA și al presei.

NBA All Star 2024

Titularii Conferinței de Est:

  • Tyrese Haliburton (Indiana Pacers) – 2 selecții
  • Damian Lillard (Milwaukee Bucks) – 8 selecții
  • Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) – 8 selecții
  • Jayson Tatum (Boston Celtics) – 5 selecții
  • Joel Embiid (Philadelphia 76ers) – 7 selecții

Titularii Conferinței de Vest:

  • Luka Doncic (Dallas Mavericks) – 5 selecții
  • Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder) – 2 selecții
  • Kevin Durant (Phoenix Suns) – 14 selecții
  • LeBron James (Los Angeles Lakers) – 20 selecții
  • Nikola Jokić (Denver Nuggets) – 6 selecții

În acest moment, printre marii absenți se află Stephen Curry (Golden State Warriors), Jaylen Brown (Boston Celtics) și Trae Young (Atlanta Hawks), dar și vedetele celor de la Los Angeles Clippers (Paul George, James Harden, Kawhi Leonard) plus jucătorii de la Minnesota Timberwolves (Karl-Anthony Towns, Anthony Edwards). Aceștia mai au încă o șansă să participe, dacă vor fi aleși printre rezerve de antrenorii celor 30 de francize din NBA. Selecția completă va fi dezvăluită la data de 2 februarie.

NBA All-Star Game va avea patru reprize de câte 12 minute și s-a renunțat la acel ultim sfert în care cele două echipe trebuiau să ajungă la un număr prestabilit de puncte. Pentru a impulsiona spectacolul, echipa care va câștiga fiecare sfert va primi o contribuție financiară pe care o va putea folosi în scopuri caritabile.

Recorduri din NBA All Star 2024

Până în acest moment, Conferința de Est a obținut 37 de victorii, iar Conferința de Vest se poate mândri cu cele 29 de succese. Între 2018 și 2023 nu s-a disputat sub formatul de Vest vs. Est.

LeBron James, ajuns la a 21-a selecție, este jucătorul cu cele mai multe participări în istoria All-Star Game-ului. El deține și recordul celor mai multe puncte marcate, 426.

Kobe Bryant (2002, 2007, 2009 și 2011) și Bob Petit (1956, 1958, 1959 și 1962) sunt jucătorii care au câștigat de cele mai multe ori în istorie titlul de MVP. Doar Bob Petit și Russell Westbrook au reușit să câștige trofeul de două ori consecutiv.

Recordul de puncte pentru o singură echipă datează din 2016, când Vestul a reușit nu mai puțin de 196. În 2017 a fost un adevărat spectacol și s-au înscris 374 de puncte. Atunci, Vestul a câștigat cu 192 la 182. La polul opus, echipa Estului a reușit cele mai puține puncte la ediția din 1953: 75. Este, de fapt, ediția cu cel mai mic număr de puncte pentru ambele echipe: 154 la număr. Cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat la ediția din 1992, când echipa Vestului s-a impus cu 153-113, un avans de 40 de puncte. Edițiile din 1965, 1971, 1977 și 2001 au fost decise la o diferență de un punct.