Cele mai multe jocuri cash de poker au o altă dinamică față de turnee. Pe măsură ce jocul avansează, stivele de jetoane cresc, dând naștere unor situații complexe pentru care trebuie să fii pregătit.

Indiferent că joci poker online sau poker live, ai observat că la masă iau loc și jucători recreaționali sau chiar începători. Aceștia fac numeroase greșeli de care, în cele mai multe cazuri, nu sunt conștienți.

Am identificat cele mai frecvente greșeli pe care unii jucători le fac la mesele cash de poker. Dacă ești la început de drum acest material te va ajuta să-ți ajustezi  strategia de joc. Dacă ești suficient de experimentat, identificând jucătorii care fac greșeli vei putea să adopți o strategie mai agresivă și mai eficientă.

jocuri cash de poker

1.    Alegerea jocului

O greșeală frecventă a jucătorilor recreaționali este aceea de a lua loc la prima masă disponibilă, fără a se informa în legătură cu participanții la joc. Pentru a optimiza rezultatele și pentru a te asigura că vei obține profit în timpul petrecut la masa de poker ar trebui să acorzi o atenție deosebită acestui aspect.

O alegere judicioasă a companiei de joc te va face favorit, va crește rata orară de câștig, va reduce variația și va face jocul mai distractiv. Dacă nu vei acorda atenția cuvenită alegerii jocului, vei fi câștigător în mod întâmplător, dar, pe termen lung vei fi o victimă sigură, asta dacă nu cumva ești un jucător suficient de experimentat.

În cazul jocurilor de poker online, jucătorii nerăbdători pot face alegeri și mai neinspirate. Spre exemplu, un jucător de Omaha nu găsește un loc la o masă unde se joacă cu miza pe care și-o permite. Între timp, se eliberează un loc la o masă Omaha Hi-Lo unde se joacă pe aceeași miză, iar el ocupă locul fără să ezite, deși nu are experiență în acest joc. O astfel de greșeală ar putea avea un efect devastator asupra bugetului.

2.    Gestionarea greșită a bugetului

Trebuie să fii conștient că la poker vei pierde foarte multe mâini. Indiferent de abilitățile și cunoștințele tale, acest joc este condus de variație și de principii matematice. Trebuie să fii pregătit să accepți pierderile pe termen scurt, pentru a obține profit pe termen lung.

De aceea trebuie să alegi cu grijă miza pe care vei juca, chiar dacă va trebui să aștepți înainte de a prinde un loc la masa de joc. Este recomandat, îndeosebi atunci când experiența de joc nu este una consistentă, să începi de la mize mai mici, pentru a avea suficienți bani ca să revii în joc atunci când pierzi.

O altă greșeală pe care o fac mulți jucători este aceea de a încerca să crească fondurile foarte rapid, jucând agresiv. Și aceasta ar putea fi costisitoare în condițiile în care la masă se află jucători experimentați și cu un buget generos.

3.    Lipsa de concentrare, una din greșelile pe care le poți face în jocuri cash de poker

Jocul de poker trebuie văzut ca o modalitate de distracție. Este în firea umană să încerci să devii cât mai bun și să te perfecționezi pentru a cunoaște succesul. Un prim pas în acest sens este să te concentrezi la joc.

La mesele cash trebuie să fii atent la tot ce se întâmplă în jurul mesei. Trebuie să urmărești jocul adversarilor, să identifici strategiile de joc și să evaluezi în permanență dimensiunile stivelor de jetoane. Dimensiunile acestora variază frecvent într-un joc cash, iar strategia trebuie ajustată în funcție de acestea.

Nu trebuie să te lași distras în timpul jocului. Ai putea, spre exemplu, să ratezi un all-in pentru care ar fi trebuit să plătești foarte puțin, doar pentru că nu ai fost atent.

4.    Utilizarea unei strategii rigide

Mulți jucători și-au construit o strategie de joc liniară, de la care se abat rareori. Jucătorii mai experimentați vor identifica această carență în jocul tău. Este foarte bine să simulezi o astfel de strategie, dar trebuie să o variezi constant, în funcție de jucătorii de la masă.

De aceea trebuie să urmărești cu atenție masa și să încerci să profiți de greșelile adversarilor. Un obiectiv pe care ar trebui să-l urmărești în timpul jocului ar fi acela de a ascunde bluff-urile, de a-ți alege cu atenție momentele în care să apelezi la această strategie, dar, mai ales, să valorifici mâinile puternice deviind de la strategia obișnuită.

5.    Ieșirea timpurie din joc

Este un lucru cunoscut că jocul de poker poate fi mai interesant după multe ore de joc. Un jucător disciplinat și cu o bună rezistență fizică poate profita în momentele târzii ale jocului.

Mulți dintre adversari vor fi obosiți, „tiltați”, iar atenția lor nu mai este la un nivel competitiv. Trebuie să te păstrezi pentru acest moment al jocului și să profiți de oportunitățile ivite.

6.    Prea multă încredere

Mare parte dintre jucătorii de poker cred că au atins un nivel înalt în jocul lor și că nu mai au nevoie de sfaturi sau de studiu. Aceasta este o greșeală care te poate costa foarte mult. Jocul de poker este unul extrem de dinamic. Jucătorii profesioniști acordă mult timp studiului și dezvoltă strategii de joc din ce în ce mai eficiente, multe dintre ele bazate pe concepte matematice și statistică.

În același timp, antrenamentul mental a devenit vital pentru a deveni un profesionist în poker. Mulți jucători apelează la tactici de distragere a atenției, iar alții sunt specializați în a profita de momentele dificile din jocul tău. Doar prin studiu și antrenament vei reuși să depășești aceste momente.

Un pas foarte important în evoluția ta este căpătarea experienței de joc. NetBet Poker îți pune la dispoziție o mulțime de mese cash unde poți să-ți exersezi și să aprofundezi cunoștințele recente. Te așteptăm cu jocuri cash de poker, bonusuri și promoții interesante!