Abundența de informații despre poker a avut ca rezultat apariția unui număr din ce în ca mai mare de jucători care, deși nu sunt profesioniști, obțin rezultate impresionante. Deși jocurile cash dețin încă supremația, din ce în ce mai mulți jucători își îndreaptă atenția către un turneu de poker online sau poker live.

În cadrul turneelor de poker, diferențele dintre profesioniști (regulari în online) și jucătorii recreativi sunt evidente. Pentru a câștiga un turneu, însușirea strategiilor de joc optime trebuie să fie însoțită și de unele abilități pe care le dobândești doar după ce acumulezi experiență.

Dacă ești un jucător aflat la începuturile carierei, ar trebui să ții cont de anumite aspecte, care nu îți garantează succesul, dar îți pot aduce multe beneficii.

1.    Alege turneele potrivite

Alege cu grijă turneele la care te înscrii, în funcție de abilitățile tale, dar și de moment. Îți recomandăm turneele de poker online, deoarece în acest caz ai mai multe variante disponibile. Spre exemplu, într-un cazinou terestru un turneu de poker poate fi anunțat pentru o zi sau o oră când nu ești disponibil sau nu ești în cea mai bună formă. Pe o platformă de poker online poți să îți alegi turneele în funcție de propriul program și de starea de moment.

Mai mult, pe platformele de poker online poți să-ți alegi tipul de poker favorit (Hold’em, Omaha), dar și structura de turneu care te avantajează (Freezeout, Bounty, KO, Rebuy, etc).

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este prezența profesioniștilor sau a regularilor. Este nevoie de ceva muncă de adunat informații, dar, dacă vei alege turnee la care participă mulți jucători recreaționali, îți vei mări șansele unor rezultate pozitive.

2.    Urmărește cu atenție competitorii dintr-un turneu de poker

Dacă la jocurile cash tăria mâinii este cea care dictează acțiunile, având un scop pe termen scurt (valorificarea unei mâini foarte bune, valorificarea poziției, etc), în cadrul turneelor este necesară o strategie pe termen lung.

Ca să poți să construiești strategii, este obligatoriu să-ți cunoști adversarii. Un prim pas este acela de a le urmări stivele de jetoane. În fiecare moment trebuie să știi cât de puternici sunt adversarii care intră într-o mână. Cunoscând acest aspect și coroborându-l cu informații despre stilul de joc și starea mentală a acestora, îți poți construi strategii care să-ți aducă avantaj.

3.    Cel mai important aspect într-un turneu de poker este să îți adaptezi strategia de joc

Adu-ți aminte că un turneu de poker este un război și nu o bătălie. Scopul tău este acela de a-ți crește stiva de jetoane pe măsură ce jocul avansează. Trebuie să joci la un nivel ridicat încă de la început.

Ideea că blind-urile sunt mici și că îți permiți să vezi mai multe flop-uri poate fi una păguboasă. În această fază a turneului poți fi tu cel care profită de naivitatea jucătorilor începători. Apelează la bet-uri nu foarte mari, dar care îi vor scoate din joc pe cei care au plătit doar ca să vadă următoarea carte.

Pe măsură ce blind-urile cresc, devine din ce în ce mai tentant să furi blind-urile. Cu o stivă consistentă vei putea pune presiune pe cei care au un stack redus. Este indicat să eviți jucătorii cu stive similare sau mai mari. La intrarea în bani, o strategie bine aplicată te poate ridica foarte mult.

Strategia bazată pe presiune poate continua și în primele mâini după intrarea în bani, când jucătorii cu stack-uri reduse vor fi tentați să intre în joc cu mâini marginale pentru a crește numărul de jetoane.

4.    Evită distragerile și valorifică pauzele

Când joci poker, adversarii cu ceva experiență vor încerca să te distragă de la joc cu scopul de a-ți pierde concentrarea și a lua decizii greșite. Încearcă să nu te lași distras și rămâi concentrat pe tot ce se întâmplă la masă.

Dacă joci online trebuie să te asiguri că nu vei fi deranjat de telefoane sau alte device-uri și că nu ai programate alte activități. Creează-ți un mediu protejat și confortabil pentru a te concentra doar pe joc.

Indiferent că joci live sau online, profită cât mai mult de pauzele din timpul turneelor. În afara satisfacerii necesităților, efectuează și câteva mișcări fizice sau exerciții de meditație. Acestea te vor ajuta să înlături tensiunea din mușchi și să  îți detensionezi psihicul.

5.    Perseverează în joc

Este puțin probabil să reușești să câștigi primul turneu de poker jucat. De aceea, este imperios necesar să-ți gestionezi corect bugetul astfel încât să poți juca mai multe turnee. Doar perseverând îți vei îmbunătăți performanțele în jocul de poker, iar succesul ți se va arăta.

Pentru a-ți îmbunătăți strategia de joc în turneele de poker  îți recomandăm platforma NetBet Poker. Aici vei descoperi o mare varietate de turnee, disponibile la mize accesibile. Lansează-te în acțiune și descoperă profesionistul din tine!