heads-up poker Să joci poker cash cu doar un singur oponent este strict alegerea ta, dar în cazul Sit & Go și a MTT-urilor, heads-up-ul este un moment obligatoriu dacă vrei să câștigi.

În cele mai multe jocuri de poker vei avea mai mulți adversari, dar în heads-up vei fi implicat la fiecare mână, astfel încât presiunea este una imensă. Fie că joci poker live sau poker online, pentru a face față acestui moment al jocului trebuie să adopți o strategie potrivită, în funcție de adversar și de poziție.

 

Cu ce te confrunți în jocurile Heads-Up

Principala diferență este dată de numărul de jucători. De regulă, la o masă de poker sunt între 6 și 9 jucători. Acest lucru îți permite să selectezi mâinile pe care le joci, să urmărești jocul adversarilor, să te relaxezi în anumite momente și să-ți protejezi stiva de jetoane.

Întrucât în heads up ești doar tu și adversarul, vei plasa o miză la fiecare mână, astfel că vei juca mult mai multe mâini. Atunci când ești în buton vei plasa small blind, iar în celelalte cazuri big blind. Vei fi obligat să joci în fiecare mână și să încerci să-ți aperi jetoanele. Pentru asta este necesar să construiești strategii în funcție de locul la masa de joc.

Cum joci în heads-up poker din Buton

Atunci când ești în buton poți spune că deții controlul asupra mesei, deoarece vei fi primul care acționează pre-flop. În condițiile în care adversarul are o mână despre care nu ai informații, recomandarea este să plusezi în cât mai multe cazuri, cu sume mai mari decât în mod obișnuit.

Pentru a ști care este nivelul optim de plusare trebuie să ții cont de stilul de joc al adversarului. Dacă acesta are tendința să renunțe frecvent, este recomandat să plusezi mai mult pentru a-i „fura blind-urile”. Atunci când adversarul renunță greu la fisele puse în joc, este recomandat să plusezi în funcție de mâna de start.

Dacă îți propui să „ceri” la fiecare mână, nivelul bet-ului trebuie să fie mai scăzut, pentru a nu-ți risca stiva de jetoane. După unii jucători profesioniști, pentru început ar trebui să plusezi în 85% din cazuri, iar bet-ul să fie de 2,5x blind-ul mare.

Strategii heads-up poker când ești Big Blind

Poziția Big Blind îți oferă oportunitatea de a juca toate mâinile. Cei mai mulți jucători experți recomandă să joci un procent de 50% din mâinile în care ocupi această poziție.

Ce faci atunci când adversarul plusează din buton? Dacă bet-ul este redus, poți să-ți aperi fisele având o gamă largă de mâini. Când plusarea este mai mare, cotele tale pentru a câștiga mâna scad foarte mult. Totuși, dacă ai o mână decentă, este recomandat să plasezi un 3-bet și nu doar să plătești. În acest fel vei putea evalua mai bine mâna de start a adversarului.

Cum cei mai mulți jucători de heads-up aplică o strategie în care plusează în 80% din mâinile în care se află în buton, 3-bet ar trebui să fie un instrument utilizat destul de frecvent. Un minim raise din partea adversarului ar trebui să fie urmat de un 3-bet în cele mai multe din cazuri.

Atunci când ai în față un adversar redutabil, care mărește în 80% din cazuri dublând blind-ul, este indicat să continui cu 3-bet cu toate perechile mari, A8 suited sau mai bune, AT sau mai bune, QJ sau mai bune. Celelalte mâini pot fi jucate fără să plusezi.

Când adversarul mărește toate mâinile când se află în Buton, trebuie să iei în calcul să bluff-ezi mai mult, iar atunci când acesta mizează pe un minim raise, 3-bet-ul ar trebui să fie în jurul a 8 big blind-uri.

Alte strategii utile în Heads Up

În jocul în doi, vei ajunge rapid să îți cunoști adversarul, dar și acesta își va face o părere despre stilul tău. Deși este recomandat să fii agresiv, atunci când insiști în această direcție poți fi contracarat de un oponent cu experiență sau chiar de un jucător mai curajos. Dacă vei încerca bluff-uri la fiecare mână, este posibil să fii plătit frecvent. Dacă ceri doar atunci când ai o mână bună, nu vei obține valoare. De aceea, este indicat să menții un echilibru, alternând modul de a juca.

Atunci când jucătorul din fața ta are minusuri în joc, le poți exploata. În cazul unor jucători care fac continuation bet de fiecare dată când plusează pre-flop sau a celor care acționează c-bet doar cu mâini foarte bune poți aduce ajustări strategiei tale. În primul caz poți să plusezi mai mult, iar în cel de-al doilea caz poți să renunți mai des.

Nu în ultimul rând, trebuie să încerci să controlezi mental adversarul. Pentru a recunoaște eventuale strategii ale acestuia sau pentru a profita de „tilt”-area acestuia, trebuie să îți păstrezi starea de concentrare. Pentru a evita ca tu să fii „citit” și „jucat pe degete” de adversar, nu uita să-ți diversifici jocul, să eviți clișeele și să fii cât mai odihnit și concentrat.

Experiența de joc este unul dintre factorii care influențează decisiv acțiunea în heads-up poker. Antrenează-te la mesele cash sau sit & go-urile cu 2 jucători de la NetBet Poker pentru a fi pregătit să câștigi turnee!