În acest episod din serialul nostru Drumul către EURO 2024 vom aduce în atenția jucătorilor la pariuri sportive două echipe care se numără mereu printre favorite: Franța și Olanda. Cele două foste campioane vor juca pentru a 11-a oară la un turneu final european, dar se află în posturi diferite. Având cel mai valoros lot al ultimilor ani, Franța  ajunge mereu în fazele finale ale întrecerilor, în timp ce Olanda încearcă să se regăsească.

Franța și Olanda, favorite la EURO 2024

Franța și Olanda au fost adversare în preliminarii

În preliminariile pentru EURO 2024, Franța și Olanda au fost distribuite în Grupa B, alături de Grecia, Irlanda și Gibraltar. Cele două nu au avut probleme în a-și adjudeca biletele pentru turneul final din Germania.

Franța a terminat neînvinsă, cu 7 victorii și o remiză și un golaveraj impresionant. 29-3. Fotbaliștii antrenați de Didier Deschamps nu au avut probleme cu nicio echipă, rezultatul de egalitate de la Atena venind într-un moment în care fotbaliștii erau cu gândul mai mult la echipele de club.

Rezultate Franța în preliminariile EURO 2024:

  • Franța vs Olanda, 4-0;
  • Irlanda vs Franța, 0-1;
  • Gibraltar vs Franța, 0-3;
  • Franța vs Grecia, 1-0;
  • Franța vs Irlanda, 2-0;
  • Olanda vs Franța, 1-2;
  • Franța vs Gibraltar, 14-0;
  • Grecia vs Franța, 2-2.

Olanda nu a putut face față celei mai valoroase echipe a momentului în fotbalul mondial. Portocala mecanică a pierdut ambele întâlniri cu Franța, dar și-a făcut treaba în meciurile cu celelalte echipe. Cele 6 victorii i-au garantat locul al doilea în grupă și prezența la competiția din Germania.

Rezultate Olanda în preliminariile EURO 2024:

  • Franța vs Olanda, 4-0;
  • Olanda vs Gibraltar, 3-0;
  • Olanda vs Grecia, 3-0;
  • Irlanda vs Olanda, 1-2;
  • Olanda vs Franța, 1-2;
  • Grecia vs Olanda, 0-1;
  • Olanda vs Irlanda, 1-0;
  • Gibraltar vs Olanda 0-6.

Franța printre favorite la EURO 2024

Având o arie de selecție imensă, Cocoșul Galic este una dintre forțele fotbalului actual. De altfel, la ultimele 4 competiții majore, echipa din Hexagon a jucat 3 finale (la Mondialele din 2018 și 2022 și la Europenele din 2016). Ea este prezentă pentru a 11-a oară la un turneu final european, reușind să se impună în 1984 și 2000.

Selecționerul Didier Deschamps s-a bazat în această campanie pe un lot care a acumulat experiență la ultimele competiții internaționale. Printre cei mai utilizați fotbaliști s-au numărat Maignan (Milan), Theo Hernandez (Milan), Upamecano (Bayern), Konate (Liverpool), Kounde (Barcelona), Tchouameni (Real), Camavinga (Real), Griezmann (Atletico Madrid), Rabiot (Juventus), Mbappe (PSG – Real), K. Coman (Bayern), Kolo Muani (PSG), Giroud (Milan), K. Thuram (Nice), M. Thuram (Inter), L. Hernandez (PSG), Dembele (PSG), Saliba (Arsenal) și Pavard (Inter). Cu 9 goluri marcate, Mbappe a fost golgheterul echipei în aceste preliminarii.

Cu asemenea jucători la dispoziție, nu este de mirare că echipa lui Didier Deschamps este a doua favorită la câștigarea întrecerii din Germania. În oferta de pariuri online pentru EURO 2024 de la NetBet, Franța este creditată cu cota 4.50 să obțină al 3-lea titlu european, în timp ce vedeta sa, Kylian Mbappe primește cota 6.00 pentru a deveni golgheter.

Franța  face parte din Grupa D la EURO, alături de Olanda, Austria și Polonia. Componența grupei îi face pe francezi favoriți la primul loc și la un culoar mai ușor teoretic în fazele eliminatorii. Pentru a câștiga grupa, fotbaliștii lui Deschamps primesc cota 1.55.

Program Franța la EURO 2024:

  • 16 iunie, ora 22:00, Austria vs Franța, Dusseldorf Arena;
  • 21 iunie, ora 22:00, Olanda vs Franța, Leipzig Stadium;
  • 25 iunie, ora 19:00, Franța vs Polonia, BVB Stadion Dortmund.

Program Franța la Europeanul din Germania

Și Olanda va fi la al 11-lea turneu final european. Ea a câștigat întrecerea în 1988. La următoarele 4 ediții, echipa Țărilor de Jos a ajuns de 3 ori în semifinale. Mai mult, la Campionatele Mondiale din 2010 și 2014 a obținut locurile al 2-lea și, respectiv, al 3-lea. De atunci, Portocala mecanică a intrat într-un proces tranziție care nu s-a încheiat nici astăzi.

Ronald Koeman a fost readus la cârma Olandei pentru a o propulsa în elita fotbalului mondial. Întrecerea din Germania ne va demonstra dacă acesta a reușit să formeze un nucleu de jucători competitivi. Acesta este compus din Cillessen (Nijmegen), Verbruggen (Brighton), N. Ake (Manchester City), V. van Dijk (Liverpool), Berghuis (Ajax), Depay (Atletico Madrid), X. Simons (Leipzig), de Roon (Atalanta), Timber, Weghorst (Hoffenheim), D. Malen (Dortmund), Malacia (Manchester United), de Vrij (Inter), Gravenberch (Liverpool), Geertruida, Dumfries (Inter), van de Ven (Tottenham), Maatsen (Dortmund), Gakpo (Liverpool), de Light (Bayern) și F. de Jong (Barcelona).

La EURO din Germania, Olanda nu va scăpa de Franța. Cele două au fost distribuite în Grupa D, alături de Austria și Polonia, doi adversari incomozi. Fotbaliștii din Țările de Jos sunt creditați cu cota 3.75 să ocupe primul loc și cu cota 1.65 pentru a termina pe locurile 1-2.  Dintr-o perspectivă obiectivă, această grupă este perfectă pentru ca Olanda să-și evalueze forța grupului.

Favorite la EURO 2024: Olanda și programul său

  • 16 iunie, ora 16:00, Polonia vs Olanda, Volksparkstadion din Hamburg
  • 21 iunie, ora 22:00, Olanda vs Franța, Leipzig Stadium;

25 iunie, ora 19:00, Olanda vs Austria, Olympiastadion din Berlin.