albania---elvetia

În grupa A, toate calculele de calificare ale primelor 3 favorite încep cu „luăm 3 puncte împotriva Albaniei”. Dacă vrea să conteze la acest turneu final, Elveția nu își permite să facă vreun cadou sâmbătă seara, victoria sa fiind și cel mai probabil rezultat.

Altfel, meciul are toate șansele să ofere un moment unic în istoria campionatului european, dacă pe teren se vor afla Granit Xhaka și Taulant Xhaka în același timp. Chiar dacă joacă pentru naționale diferite, Albania respectiv Elveția, cei doi sunt frați de sânge!

Palmares direct

În 6 confruntări înregistrate până acum între cele două reprezentative, Elveția s-a impus de 5 ori, iar un meci s-a terminat la egalitate, un 1-1 în urmă cu 14 ani.

Cea mai recentă confruntare directă a avut loc în preliminariile World Cup 2014, când Elveția s-a impus în deplasare cu 2-1. În meciul tur jucat în 2012, elvețienii câștigaseră mai clar, 2-0, pe teren propriu.

Forma de moment

Albania are două victorii în ultimele cinci partide, dar alea au venit în fața unor adversari modești precum Luxembourg sau Qatar. Elveția are propriile bătăi de cap vizavi de formă, dar pare să fi trecut de o perioadă cu trei înfrângeri consecutive.

Albania: EÎVVÎ

România: VÎÎÎV

Echipe probabile

Albania (4-3-3): Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Xhaka, Kace, Abrashi – Roshi, Sadiku, Lenjani

Elveția (4-2-3-1): Burki – Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Embolo – Seferovic

Cheia meciului

Albania și Elveția seamănă destul de mult la rezultate recente și formă de moment, dar diferența ar trebui să fie făcută de linia mediană elvețiană, superioară ca valoare. Experimentatul Valon Behrami va dicta, va controla așezarea defensivă și va stabili cât forțează mereu echipa sa în atac, iar oamenii din ofensivă, Xherdan Shaqiri, Embolo sau entuziastul Seferovic, ar trebui să își conducă echipa spre victorie, așa cum au reușit în precedentele întâlniri despre care am și amintit mai sus.

Informații utile

Albania este pentru prima dată la un turneu final Euro.

Albania a reușit să marcheze doar de 7 ori în preliminarii, având cea mai mică rată de succes dintre toate echipele calificate la Euro. Pe de altă parte, în aceleași preliminarii au încasat doar 5 goluri.

Elveția are o singură victorie din nouă meciuri jucate până acum la un campionat european.

În preliminarii, Elveția a înscris 7 goluri din cornere și alte 3 goluri de la 11 metri, având 10 goluri din faze fixe.

Cote NetBet

Albania Egal Elveția
5,15 3,30 1,83

 

Promoții exclusive NetBet

Mergi la finală cu un avion privat!

Îți dublăm câștigurile dacă echipa ta câștigă din urmă sau îți rambursăm pariul dacă favorita ta te dezamăgește după ce a condus!