anglia-tara-galilor

Context

Cea mai complicată grupă a momentului continuă azi cu întâlnirea dintre Anglia și Țara Galilor, un derby britanic dominat istoric de englezi, dar disputat într-un moment în care galezii au una din cele mai puternice generații all-time.

Fără îndoială, presiunea rezultatului va fi pe elevii lui Roy Hdgson, mai ales după ce Slovacia a câștigat ieri cu Rusia. Orice alt rezultat decât o victorie ar periclita în mare măsură parcursul la Euro al Angliei, în timp ce Țara Galilor s-ar putea mulțumi cu un egal, mai ales că în ultima etapă are meci cu Rusia, o dezamăgire până acum.

Disputa este aprinsă și de multiplele declarații făcute de cele două părți în prefața partidei. În mai multe interviuri, Gareth Bale a declarat că niciun jucător al Angliei nu ar avea loc de titular în reprezentativa Țării Galilor, dar s-a luat și de fani, precizând că galezii sunt mai inimoși și mai pasionați decât chibiții englezi.

Arbitri:

Central: Felix Brych (GER). Asistenți: Mark Borsch (GER), Stefan Lupp (GER). Asistenți de careu: Bastian Dankert (GER), Marco Fritz (GER). Rezervă: Matej Jug (SVN)

Palmares direct

În 103 confruntări directe, Anglia s-a impus de 68 ori, Țara Galilor de 14 ori, alte 21 de meciuri terminându-se la egalitate.

Ultimele două întâlniri directe au avut loc în 2011, în preliminariile Euro, ambele partide terminându-se cu victorii ale englezilor (2-0, 1-0).

Forma de moment

Anglia vine după un egal neașteptat cu Rusia, în care a atacat furibund mai tot timpul, dar nu a reușit să se desprindă pe tabelă și asta a costat-o în prelungirile partidei, când a fost egalată. În acest timp, Bale&Co au reușit o victorie destul de clară cu Slovacia, dictând ritmul unui joc în care a avut o prestație bună. Rezultatul a pus capăt unui șir de patru meciuri fără victorie pentru galezi, deschizându-le drumul spre faza eliminatorie a turneului final.

Anglia: DWWWLW

Țara Galilor: WLLDLW

Echipe probabile

Anglia (4-2-3-1): Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Eric Dier, James Milner – Dele Alli, Rooney, Vardy – Kane

Slovacia (3-4-2-1): Hennessey – Chester, Williams, Davies – Gunter, Joe Allen, Ledley, Taylor – Aaron Ramsey, Gareth Bale – Hal Robson-Kanu

Cheia meciului

Deși Țara Galilor s-ar mulțumi probabil și cu un egal, Bale are cu siguranță ceva de demonstrat după toată pălăvrăgeala premergătoare meciului. Împotriva Slovaciei a demonstrat deja că este în formă. Datori la goluri sunt și Kane, Vardy sau Dele Alli, așa că meciul ar trebui să fie unul spectaculos, tipic britanic, cu o viteză fantastică și multe ocazii de o parte și de alta.

Informații utile

Ultima victorie a Țării Galilor împotriva Angliei s-a petrecut în 1984.

Gareth Bale a înscris în preliminarii 7 din cele 11 goluri ale reprezentativei sale.

Anglia s-a calificat la Euro câștigând 10 meciuri din 10 în preliminarii.

Cote NetBet

Anglia Egal Țara Galilor
1,57 3,95 6,50

 

Promoții exclusive NetBet

Mergi la finală cu un avion privat!

Îți dublăm câștigurile dacă echipa ta câștigă din urmă sau îți rambursăm pariul dacă favorita ta te dezamăgește după ce a condus!