italia---suedia

Context

Suedia a dezamăgit puternic la debutul său în „Grupa Morții” reușind doar un egal cu Irlanda, pe când Italia a făcut instrucție cu Belgia, una din favoritele la titlu. Ar trebui să fie clar pronosticul pentru lupta lor directă de vineri, nu? Nu. Și asta din cauza lui Ibrahimovic, din cauză că și Suedia are o istorie lungă la turnee finale, din cauză că mereu țara asta scoate câte un talent și cineva îi va călca pe urme lui Zlatan. Sigur, Italia va fi favorită în meci. O victorie i-ar asigura calificarea în faza eliminatorie, dar bătălia nu este câștigată de pe acum.

Arbitri:

Central: Viktor Kassai (HUN). Asistenți: György Ring (HUN), Vencel Tóth (HUN). Asistenți de careu: Tamás Bognar (HUN), Ádám Farkas (HUN). Rezervă: Clément Turpin (FRA)

Palmares direct

O lungă și imprevizibilă istorie marchează duelurile fotbalistice dintre Italia și Suedia. Cu 22 de partide directe, Italia are un ușor avantaj, înregistrând 10 victorii, 6 egaluri și 6 înfrângeri. Totuși, în ultimul deceniu nu există jocuri directe, iar partida cea mai recentă s-a disputat în 2004, la european, când s-a înregistrat un 1-1, cu gol egalizator marcat de Ibrahimovic în ultimele minute ale partidei, prin care italienii au fost trimiși acasă.

Forma de moment

Până luni, Italia nu era cotată cu cine știe ce șanse la finală, la titlu, dar după ce s-a impus categoric împotriva Belgiei, toată Europa și-a adus aminte de numele și blazonul Squadrei Azzura. Echipa lui Conte are trei victorii consecutive și nu pare deloc obosită, în timp ce Suedia are o linie a rezultatelor în care predomină egalurile și orice se poate întâmpla.

Italia: VVVÎEE

Suedia: EVEEÎE

(cel mai recent rezultat la stânga)

Echipe probabile

Antrenorii celor două echipe se pot baza pe toți jucătorii, cu excepția suedezului Mikael Lustig, accidentat în primul meci al grupei. Acesta are nevoie de o săptămână de refacere și foarte probabil va rata inclusiv partida țării sale cu Belgia.

Italia (4-2-3-1): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Candreva, Florenzi, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio; Pellè, Éder

Suedia (4-4-2): Isaksson; Lindelöf, Granqvist, Johansson, Olsson; Larsson, Ekdal, Källström, Forsberg; Guidetti, Ibrahimović

Cheia meciului

Italia a surprins pe toată lumea când a ieșit la joc și a stăpânit prima partidă a sa la turneul final. Foarte probabil, Conte va miza pe aceeași strategie. Interesant, Italia nu mai are vedete care să iasă în evidență, dar forța echipei pare neștirbită. De altfel, selecționerul a și precizat că Italia trebuie să atace din nou ca o echipă unită, deci rămâne de văzut dacă Suedia va putea riposta pe măsură.

Informații utile

Italia nu a înscris niciodată mai mult de două goluri într-un meci disputat la un campionat european.

Suedia nu a tras nici un șut pe poartă în primul meci cu Irlanda, egalând printr-un autogol.

Italia are un șir de patru meciuri consecutive fără înfrângere împotriva Suediei (3 victorii, un egal).

Cote NetBet

Italia Egal Suedia
1,86 3,30 4,90

Promoții exclusive NetBet

Mergi la finală cu un avion privat!

Îți dublăm câștigurile dacă echipa ta câștigă din urmă sau îți rambursăm pariul dacă favorita ta te dezamăgește după ce a condus!