portugalia---franta-preview

Portugalia – Franța, duminică, ora 22:00, Stade de France, Saint-Denis

Franța are 18 meciuri fără înfrângere la turneele finale, pe teren propriu. Din acestea, a câștigat 16 și a remizat de 2 ori.

Doar trei echipe au reușit să câștige titlul Euro pe teren propriu: Spania (1964), Italia (1968) și Franța (1984).

Franța și Portugalia s-au întâlnit la Euro de două ori, în 1984 și 2000. De fiecare dată s-a întâmplat în semifinale, iar francezii au câștigat cu fiecare ocazie, devenind ulterior campioni.

Portugalia are 10 meciuri fără victorie împotriva Franței, pierzând două semifinale majore în 2000 și la mondialul din 2006, de fiecare dată după lovituri de pedeapsă controversate.

Franța nu are jucători suspendați înaintea partidei de duminică.

Precedenta întâlnire între Franța și Portugalia a fost în semifinalele mondialului din 2006, când Zinedine Zidane a înscris un gol și a dus echipa sa în finală.

Portugalia a ajuns în semifinalele Euro pentru a 5-a oară, reușind să se califice de două ori în finală, inclusiv în acest an.

Palmaresul direct este net favorabil francezilor, cu 18 victorii, un egal și 5 înfrângeri.

Aceasta va fi a 5-a finală găzduită de Stade de France. Precedentele au fost Brazilia-Franța 0-3 (finala mondialului 1998), Real Madrid – Valencia 3-0 (finala Champions League 2000), Camerun – Franța 0-1 (Cupa Confederațiilor 2003), FC Barcelona – Arsenal 2-1 (finala Champions League 2006).

Franța este cea mai prolifică reprezentativă de la Euro, marcând 13 goluri pentru o medie de 2,17 reușite pe meci.

Portugalia a avut 45 de cornere la acest turneu final, mai multe decât oricare altă națiune. Adică o medie de 7,5 cornere pe meci.

Portugalia a fost cea mai faultată echipă la Euro, cu 82 de repuneri avute.

Cum Portugalia a avut două partide decise în prelungiri sau la lovituri de departajare, Ronaldo și Rui Patricio au jucat cele mai multe minute la Euro, câte 600 fiecare.

Antoine Griezmann este aproape sigur de titlul de golgeter al turneului, având 6 goluri marcate. Îl mai pot prinde Cristiano Ronaldo, Olivier Giroud, Dimitri Payet sau Nani, fiecare cu câte 3 goluri marcate.

Arbitri:

Central: Mark Clattenburg (ENG). Asistenți: Simon Beck (ENG), Jake Collin (ENG). Asistenți de careu: Anthony Taylor (ENG), Andre Marriner (ENG). Rezervă: Viktor Kassai (HUN).

Forma de moment

Portugalia: VVVEEE

Franța: VVVEVV

(cel mai recent rezultat la stânga)

Echipe probabile

Portugalia (4-4-2): Rui Patricio – Guerreiro, Pepe, Fonte, Soares – Mario, Sanches, Danilo, Silva – Nani, Ronaldo.

Franța (4-2-3-1): Lloris – Sagna, Umtiti, Kolscielny, Evra – Matuidi, Pogba – Sissoko, Payet, Greizmann – Giroud.

Cote NetBet

Portugalia Egal Franța
4,50 3,10 2,00