foto-liga-1-2

A doua etapă a campionatului este gata să înceapă, după ce telenovela Rapid s-a încheiat tragic pentru giuleșteni. În locul alb-vișiniilor intră în campionat ACS Poli, cu o penalizare de 14 puncte și un debut în deplasare la liderul Dinamo. Tot în acest weekend iau startul în noul sezon CSMS Iași, FC Botoșani și Steaua, cluburi care nu au jucat săptămâna trecută din varii motive.

Iată clasamentul înaintea meciurilor programate în 29 iulie – 1 august.

# Echipa M V E Î G Pct
1 Dinamo 1 1 0 0 4 – 1 3
2 Gaz Metan 1 1 0 0 2 – 1 3
3 Pandurii 1 1 0 0 2 – 1 3
4 Viitorul 1 1 0 0 1 – 0 3
5 CSMS Iași 0 0 0 0 0 – 0 0
6 FC Botosani 0 0 0 0 0 – 0 0
7 Steaua 0 0 0 0 0 – 0 0
8 CSU Craiova 1 0 0 1 1 – 2 0
9 CS Voluntari 1 0 0 1 0 – 1 0
10 Chiajna 1 0 0 1 0 – 2 0
11 Astra Giurgiu 1 0 0 1 1 – 4 0
12 CFR Cluj* 1 1 0 0 2 – 0 -3
13 ASA Tg. Mureș* 1 0 0 1 1 – 2 -6
14 ACS Poli Tim.** 0 0 0 0 0 – 0 -14

*Echipe penalizate cu câte 6 puncte.

**Echipă penalizată cu 14 puncte.

liga1_etapa2_40freebet_736x143

CSMS Iași – Gaz Metan Mediaș, vineri, 29 iulie, ora 21:00

Echipe probabile:

CSMS Iași (4-4-2): Grahovac – I.Voicu, Ov.Mihalache, Frăsinescu, Țigănașu – Al.Ciucur, V. Gheorghe, Mitici, Bole – Piccioni, A. Cristea

Gaz Metan Mediaș (5-3-2): Pleșca – Crețu, Cristea, Zaharia, Trtovac, Buzean – Munteanu, Eric, Llullaku – Axente, Gavra

După eliminarea din preliminariile Europa League, Iașiul se poate concentra în totalitate pe campionat. Moldovenii au lăsat o impresie foarte bună în „dubla” cu Hajduk Split, dar lipsa de experiență în competiții continentale a făcut diferența. Alb-albaștrii au un lot valoros, omogen, au suficiente atuuri să spere la o victorie cu Gaz Metan. Totuși, medieșenii au debutat în noul sezon cu o victorie, iar deplasarea la Iași nu le este tocmai una inaccesibilă. Ardelenii au mai câștigat acolo în 2013.

Cote NetBet

CSMS Iași Egal Gaz Metan
2,05 3,15 3,95

 

FC Botoșani – CFR Cluj, sâmbătă, 30 iulie, ora 18:30

Echipe probabile:

Botoșani (4-2-3-1): Iliev – Dimitrov, Cordoş, Miron, Muşat – Cucu, Vaşvari – M. Roman, Bordeianu, V. Astafei – Matulevičius

CFR Cluj (4-4-2): Marc – Lopes, Larie, Mureșan, Camora – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Păun – Guima, C. Lopez

Începe campionatul și pentru Botoșani. Dacă nu s-a întâmplat săptămâna trecută împotriva Rapidului, nu-i nimic, elevii lui Leo Grozav vor juca tot împotriva unei grupări „feroviare”. CFR are o statistică favorabilă împotriva Botoșaniului, câștigând 6 din 9 confruntări. Alb-albaștrii au câștigat alte două jocuri, ambele în sezonul trecut, inclusiv un 4-0 de vacanță, fără importanță în clasament, în ultima etapă a playout-ului.

Cât privește sezonul actual, CFR Cluj a dovedit încă din prima etapă un apetit mare pentru victorii. Fosta campioană este determinată să scape rapid de penalizarea de 6 puncte și să urce în clasament, unde s-ar putea implica în lupta pentru playoff sau poate chiar pentru titlu. Tot acolo speră să ajungă și Botoșaniul, care a schimbat câțiva jucători în această vară, dar și-a păstrat nucleul de jucători valoroși și experimentați.

Cote NetBet

Botoșani Egal CFR Cluj
2,40 3,00 3,05

 

Dinamo – ACS Poli, sâmbătă, 30 iulie, ora 21:00

Echipe probabile:

Dinamo (4-3-3): Brănescu – Navarro, Nedelcearu, Mevlja, S. Filip – Hanca, Busuladzic, Palic – Rotariu, Gnohere, Lazăr

ACS Poli (4-4-2): Straton – Străuț, Scutaru, Cânu, Neagu – Bărbuț, Croitoru, Doman, Popovici – Cârstocea, Elek

Ioan Andone și Dinamo au luat un start perfect în noul campionat. Și asta în deplasare la campioana en-titre, Astra. Deși lotul câinilor nu este încă finalizat, deși l-au pierdut pe Anton transferat la Getafe și Gnohere este și el aproape de o despărțire, Dinamo are șanse imense să își consolideze postura de lider, dacă ne gândim că întâlnește sâmbătă pe ACS Poli, o „nou-promovată” parcă deja condamnată la retrogradare.

Bănățenii revin în campionat datorită falimentului Rapidului. Tehnicianul Ionuț Popa are un lot insuficient pregătit, modest, încropit pe fugă. Pe undeva nici nu avem cum să vorbim de șanse reale în această deplasare. Și totuși, cine își imaginează că ACS are timp să își facă echipă se înșeală. Timișoara are un deficit de 14 puncte pentru neîndeplinirea baremului, ceea ce înseamnă că este deja lanterna roșie detașată.

liga1_etapa2_40freebet_736x143

Pandurii – Astra Giurgiu, duminică, 31 iulie, ora 17:30

Echipe probabile:

Pandurii (4-2-3-1): Stanca – Ungurușan, Vasiljevici, Bunoza, Grecu – Răuță, Mrzljak – Herea, Voiculeț, Trifu – Hora

Astra (4-2-3-1): S. Lung – Vangjeli, Geraldo, Oros, Morais – Takayuki, Lovin- Ioniță, Boubacar, De Amorim – Florea

Ambele echipe au avut meci internațional în mijloc de săptămână, ambele și-au forțat limitele, dar nici una nu a câștigat. Cu toate acestea, Pandurii a refuzat propunerea Astrei de amânare a meciului din Liga 1, sperând, poate, că va reuși să profite de forma foarte proastă arătată de giurgiuveni. Într-adevăr, campioana României, lipsită de aportul antrenorului Șumudică, pare în aceste săptămâni obosită, cu mulți jucători epuizați, incapabili să ducă un ritm cu jocuri la 3-4 zile.

În atare condiții, cât timp Astra încă are șanse reale să se califice în următoarea fază preliminară, returul cu FC Copenhaga devine prioritar și există posibilitatea ca unii jucători – mai ales cei de atac precum Daniel Niculae, Teixeira, Boldrin, Boudjemaa – să fie menajați în weekend, în deplasare la Severin. Cât privește Pandurii lui Grigoraș, dacă tot au luat un 1-3 cu Maccabi, acum se pot gândi mai mult la Liga I decât la gloria continentală.

Cote NetBet

Pandurii Egal Astra
2,55 3,00 2,85

 

Viitorul – Steaua, duminică, 31 iulie, ora 20:30

Echipe probabile:

Viitorul (4-3-3): Rîmniceanu – Benzar, Brandan, XXXX, Ganea – Marin, Filip, Purece – Iancu, Tănase, Chițu

Steaua (4-2-3-1): Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Pintilii, Achim – Muniru, Stanciu, Popa – Golubovic

Liga I propune un al doilea meci între echipe care au jucat la mijloc de săptămână în cupele europene. La debutul în Europa League, Viitorul a avut un botez de coșmar și a luat 5-0 în deplasare la Gent. Ce mai poate face trupa lui Hagi este să se revanșeze pentru acel eșec, iar duminică seară are prima ocazie pentru a dovedi că a fost un accident. Nu-i va fi ușor, dar s-ar putea ajuta și de faptul că Steaua, la fel ca Astra, va pune pe primul loc returul cu Sparta Praga și s-ar putea menaja puțin în deplasarea de la Ovidiu.

Totuși, palmaresul direct arată 10 victorii ale roș-albaștrilor în 11 partide. Steaua rămâne favorită certă, cu un lot suficient de puternic pentru a oferi alternative viabile.

Cote NetBet:

Viitorul Egal Steaua
4,90 3,45 1,71

 

CS U Craiova – ASA Tg. Mureș, luni, 1 august, ora 18:30

Echipe probabile:

CS U Craiova (4-2-3-1): Calancea – Briceag, Popov, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Zlatinski – Băluță, Bancu, Ivan – Măzărache

ASA Tg. Mureș (4-2-3-1): Stăncioiu – Matei, Cordos, Dobrosavlevic, Bucur – Candrea, Dică – Zicu, Ursu, Borza – Andre

Un duel aparent dezechilibrat se va disputa în Bănie. În prima etapă, atât Craiova cât și Tg. Mureș au pierdut cu același scor, 2-1, dar nu și în același mod. Craiova a avut multe momente în care a dominat partida cu Pandurii, a ratat mult, și-a făcut ocazii și a fost înfrântă abia în prelungiri. ASA a fost dominată de nou-promovata Gaz Metan, a fost zgârcită în a dovedi valențe fotbalistice și a pierdut logic, așteptat.

Craiova are, teoretic, o misiune ușoară în această partidă, iar cotele evidențiază și ele acest fapt.

Cote NetBet:

Craiova Egal ASA Tg. Mureș
1,39 4,00 8,75

 

Chiajna – Voluntari, luni, 1 august, ora 21:00

Echipe probabile:

Chiajna (3-5-2): Bălgrădean – Mamele, Tincu, Melinte – Feussi, Grădinaru, Madeira, Cristescu, Bucurică

Voluntari (4-3-3): Bornescu – Filipov, Maftei, Spahija, Coman – Tăbăcariu, Moke, Cernat – Căpățână, Bălan, Ivanovici

Duelul comunelor ilfovene, un meci al orgoliilor locale, al rezultatelor strânse și al îndârjirii românești. Așa poate fi caracterizat, în ultimii ani, meciul dintre Chiajna și Voluntari. Victoriile, egalurile și înfrângerile s-au împărțit aproape perfect între ele, iar în ultimele 6 partide directe, s-au marcat fie două, fie trei goluri. Nici mai mult, nici mai puțin.

Altfel, ambele formații au început campionatul cu înfrângeri și, dacă ar fi să ne luăm după declarații, au evoluat sub așteptări. Poate că reușesc să arate mai mult fotbal în această confruntare?

Cote NetBet:

Chiajna Egal Voluntari
2,35 3,05 3,10

liga1_etapa2_40freebet_736x143