steaua-nb_8899

Steaua București încearcă să ia o opțiune pentru calificarea în primăvară încă din prima etapă a Europa League, întâlnind marea necunoscută a grupei, pe Osmanlispor Ankara. Deși bookmakerii îi dau Stelei abia șansa a doua, specialiștii români sunt optimiști și consideră că bucureștenii ar trebui să se întoarcă din Turcia cu toate punctele. În cel mai rău caz doar un punct. Steaua nu se poate baza pe doi jucători de bază, Pintilii și Momcilovic, dar până acum, în meciurile  recente, absența lor a fost suplinită fără mari probleme.

Conform transfermarkt.ro, Steaua are un lot de 22,5 milioane euro, în timp ce Osmanli are o valoare totală de 50 de milioane.

Avantajele echipei Osmanlispor

Forța atacului: Din 9 aprilie până azi, cu excepția unei partide oficiale, Osmanlispor a înscris de fiecare dată cel puțin un gol. Pe de altă parte, turcii au o apărare oscilantă, care poate să facă un meci fantastic într-o etapă, doar pentru a lua trei goluri la câteva zile distanță.

Terenul propriu: orice specialist știe că gazdele au o șansă în plus în orice dispută. Din fericire pentru Steaua, fanii lui Osmanlispor de obicei nu se manifestă atât de aprins ca mult mai vestiții lor rivali de la Galatasaray sau Fenerbahce. Totuși, fiind un meci rarisim în Europa, este posibil ca stadionul să fie plin și atmosfera mai fierbinte decât de obicei.

Parcursul recent fără înfrângere: cea mai recentă înfrângere a lui Osmanlispor datează din 15 mai 2016, și aceea a fost în deplasare. De atunci s-au strâns 11 meciuri de invincibilitate. Pe teren propriu, clubul din Ankara nu a mai pierdut din 21 decembrie 2015. Ambele înfrângeri au fost în fața aceleiași echipe, Beșiktaș Istanbul.

Avantajele Stelei

Experiența europeană: Puține echipe sunt mai experimentate decât Steaua în actuala ediție de Europa League. De fapt, din 2004 până azi, roș-albaștrii au participat în grupele unei competiții europene de fiecare dată, cu excepția sezonului 2015-2016.

Statistica la startul Europa League: De când s-a inventat actualul format Europa League, Steaua a pierdut o singură dată în prima etapă a grupelor competiției, și atunci s-a întâmplat împotriva lui Liverpool, 1-4 pe Anfield.

Forma foarte bună de moment: Steaua este pe primul loc al campionatului intern, având 5 victorii și 2 egaluri până acum.

Defensiva beton: Steaua nu înscrie extrem de mult, dar ia foarte greu gol. Cu excepția acelui 0-5 împotriva lui Manchester City, echipa lui Reghecampf nu a luat mai mult de un gol pe meci. În plus, Niță sau Stăncioiu au reușit să termine 6 din cele mai recente 10 meciuri fără să primească gol.

Jucători cheie

Osmanlispor: Papa Alioune Ndiaye – mijlocaș ofensiv de 25 de ani, aflat în plină ascensiune și cotat la peste patru milioane de euro, pentru care au existat câteva oferte în vară, dar nimic concret.

Steaua: Ricky Boldrin – decisiv în toate meciurile jucate pentru Steaua, fostul mijlocaș al Astrei are atât viziune, cât și calitate să așeze câteva contraatacuri fantastice pentru Popa sau De Amorim și să rezolve meciul.

Echipe probabile

Osmanlispor:

Karcemarskas – Vrsajevic, Prochazka, Curuksu, Tiago Pinto – Cagiran, Guven – Umar, N’Dyaie, Delarge – Webo

Steaua:

Niță – Enache, Toșca, Tamaș, Mitrea – Achim, Jakolis – Popa, Boldrin, De Amorim – Tănase

_______________

Partida Osmanlispor – Steaua se joacă joi seară, 15 septembrie 2016, de la ora 22:05, și va putea fi urmărit în România la ProTV.

Steaua promo