astra-marius-sumudica-9388

După unii, Astra trebuia să fie de multă vreme eliminată din competițiile europene. Faptul că a trecut de West Ham pentru a doua oară în doi ani confirmă că este o echipă valoroasă, că nu se bazează pe întâmplare, dar pe de altă parte, giurgiuvenii au în continuare o lipsă de experiență la nivel continental care i-ar putea costa așa cum s-a întâmplat și în dubla cu FC Copenhaga, în preliminarii. În plus, echipa lui Marius Șumudică se vede nevoită să joace pe Arena Națională din București, nu pe propriul stadion, după ce administratorii terenului din Giurgiu au distrus suprafața de joc cu tratamente și irigații în momente inoportune.

Astra și Austria Viena nu s-au întâlnit până acum, dar românii nu au amintiri prea plăcute cu echipe austriece. În sezonul 2014-2015, tot în Europa League, au pierdut de două ori împotriva grupării Red Bull Salzburg.

Austria Viena este o echipă cu un palmares mult mai relevant în Europa, dar nu a mai reușit să treacă de grupele vreunei competiții continentale din 2004-2005, când ajungea în sferturile fostei Cupa UEFA. Sezonul curent este unul foarte promițător pentru vienezi, aceștia având 3 victorii din 3 partide disputate în Europa.

Avantajele echipei Astra

Atacul: Deși i-a pierdut pe Boldrin și De Amorim, Astra a reușit să îl repatrieze pe Constantin Budescu, poate cel mai valoros fotbalist din Liga I. Acesta, alături de Alibec și Teixeira au fost jucătorii de bază care au dus-o pe Astra pe primul loc în sezonul trecut. În plus, apărarea și așa mediocră a austriecilor are probleme, portarul și căpitanul Almer fiind accidentat și sunt șanse mari să rateze jocul de joi.

Marius Șumudică: Tehnicianul revine pe banca echipei, iar impactul său va fi cu siguranță mobilizator, benefic grupului. Diferența s-a văzut între prestația Astrei la West Ham și prestațiile din campionat.

Invincibilitate pe teren propriu: Chiar dacă nu a reușit mari lucruri în Europa, Astra este neînvinsă de 7 meciuri în competiții continentale pe propriul teren.

Avantajele echipei Austria Viena

Experiența europeană: Pe vremea când Austria Viena lupta pentru supremație continentală, Astra cel mult se scălda în mediocritatea românească. Lucrurile s-au schimbat, dar așa cum este de multe ori cazul, tradiția și istoria obligă, iar dacă acesta ar fi singurul factor decisiv al meciului, austriecii nu ar avea cu cine să discute. În plus, îl au pe bancă pe Thorsten Fink, fostul mijlocaș al lui Bayern Munchen, un personaj obișnuit cu presiunea și cu așteptările mari ale fanilor.

Atacul: Și Austria Viena este un club cu o filosofie ofensivă. A marcat minim un gol în ultimele 9 meciuri oficiale, având în total 23 de goluri în această perioadă. Pe de altă parte, apărarea este „ciur”, vienezii iau gol meci de meci și, uneori, pot să încaseze chiar 3, 4 boabe, cum s-a întâmplat în august împotriva rivalelor locale Rapid Viena și Sturm Graz.

Jucători cheie

Astra: Constantin Budescu – jucător tehnic, rapid, creativ și inteligent, Budescu are atâtea oportunități fie să creeze faze pentru Alibec, fie un culoar pentru șutul excelent al lui Teixeira, fie să ia acțiuni pe cont propriu și să surprindă o apărare destul de slabă din punct de vedere statistic.

Austria Viena: Alexander Grünwald– decar autentic ajuns la apogeul carierei, mijlocașul are deja patru goluri și un asist în acest sezon. La fel ca Budescu, Grünwald speră să profite de o apărare bătrână, lentă și obosită, cum pare să aibă Astra în această toamnă.

Echipe probabile

Astra: Lung – Săpunaru, Geraldo, Fabricio, Morais – Lovin, Seto – Budescu, Teixeira, Ioniță – Alibec

Austra Viena: Hadzikic – Stryger, Rotpuller, Filipovic, Salamon – Holzhauser, Serbest – Venuto, Grünwald, Felipe – Friesenbichler

____

Partida Astra – Austria Viena se dispută joi, 15 septembrie 2016, la ora 20:00, pe Arena Națională. Partida va putea fi urmărită în direct pe postul Dolce Sport.

denis-alibec-astra-promo-pariu-sigur