Despre diverse sosii ale marilor personalități sportive (și nu numai) se găsesc multe informații pe net. De când cu profilurile de pe rețele de socializare, nu se mai miră nimeni când apare câte-o „dublură” a unui fotbalist. De fapt ce spunem aici? Să ne gândim la Jamie Vardy, care este la un pas de proces cu Lee Chapman, un fan care îi seamănă perfect, după ce Lee l-a exasperat pe atacantul Angliei încercând să profite cât mai mult de pe urma similitudinii fizice.

Dar să revenim la ale noastre, pentru că avem destule sosii în fotbal și pe plaiuri mioritice.

Gabriel Torje și Leo Messi

gabi-torje-leo-messi

Născut la doi ani distanță de idolul său, Gabi Torje a fost poreclit Messi din Banat datorită taliei similare, dar și din cauza unor similarități în joc. Tupeist în sensul bun, Torje înșira adversarii adverși încă de la primele lui meciuri în Liga 1, avea viteză, viziune, tehnică și control în regim dinamic, dar și șut spectaculos. Gabi este cel mai mare talent al generației sale, dar s-a pierdut pe drum și marea explozie sportivă nu a apărut până azi, când are 27 de ani.

Romică Buia și Luis Figo

romulus-buia,-luis-figo

Retras din activitate, Romică Buia a fost printre ultimii decari autentici pe care i-a dat fotbalul românesc. Talent a avut cu carul, dar din cauze extrasportive și din ghinion a ratat momentele cheie ale carierei. Asemănarea izbitoare cu fostul mijlocaș portughez Luis Figo este grăitoare, iar „Figo din Berceni” este porecla pe care o va păstra Romică toată viața. Un motiv de mândrie, dar și unul care arată că, dacă ar fi tras poate puțin mai mult, putea fi lejer „Figo de România”.

Gică Hagi și Diego Maradona

gica-hagi-diego-maradona

Primele contacte ale lui Gică Hagi cu fotbalul din străinătate i-au adus supranumele de „Maradona din Carpați”. Atât din cauza posturii sale, cât și a stilului de joc și a fotbalului electrizant și plăcut ochiului. Totuși, Gică a fost altă fire în comparație cu Maradona, a crescut și a dezvoltat o altă filosofie de viață. Iar aluatul se vede azi, când ne uităm azi la cei doi și la ce au construit după ce au agățat ghetele în cui.

 Silviu Bălace și Pavel Nedved

silviu-balace-pavel-nedved

O altă asemănare izbitoare avem între Silviu Bălace, fostul fundaș stânga de la Poli Timișoara, Dinamo și Vaslui, și Pavel Nedved, mijlocaș stânga legendar care a evoluat la Juventus pentru opt ani. Fotbaliști muncitori, de travaliu, amândoi au fost niște exemple atât pe teren, cât și în afara lui.

Iasmin Latovlevic și Franck Ribery

iasmin-latovlevic-franck-ribery

De-a lungul timpului, ambii fotbaliști de bandă stângă au dobândit tot felul de porecle mai mult sau mai puțin răutăcioase. Cert este că românul Latovlevic se poate lăuda cu titlul de „Ribery din România”. De altfel, Iasmin a și spus mai demult că Franck este unul din idolii săi și îl urmărește cu atenție pe francezul care joacă pentru Bayern.

Răzvan Marin și Leander Dendoncker

razvan-marin-leander-dendonker

Amândoi mijlocași centrali, din aceeași nouă generație de fotbaliști, cei doi seamănă ca două picături de apă la fizionomie. Descoperirea a fost făcută de presa belgiană în această iarnă, când Marin a semnat cu Standard. Similaritățile continuă pentru că amândoi joacă pe poziția de mijlocaș central, dar Dendoncker este legitimat la Anderlecht în prezent.

Dan Petrescu și Agent Mulder din X-Files

dan-petrescu-agent-mulder

O foarte inedită și interesantă asemănare – de data aceasta pur fizică – o găsim între ambasadorul NetBet, Dan Petrescu, și personajul Agent Mulder din faimosul serial X-Files, interpretat de David Duchovny. Nu știm dacă Dan Petrescu regretă că nu a încercat o carieră în cinematografie, dar suntem cu siguranță fericiți că a reprezentat România de atâtea ori cu mândrie. Și oricum, de filme te poți apuca oricând.

Tu știi vreo altă asemănare între sportivii români și cei străini?

 

Pentru noi articole, ponturi și alte informații din lumea pariurilor, urmărește-ne pe Twitter, dă-ne Like pe Facebook și pe Instagram.