Un mare derby al fotbalului italian se dispută în această săptămână înCupa Italiei, dar puțini jucători din cei care vor fi în loturi vor putea să se laude că prind cel mai bun 11 combinat al istoriei cluburilor. Cum ar trebui să arate o asemenea echipă? Cine ar trebui să facă parte din ea? Iată o părere NetBet:

Gigi Buffon – Portar

Actualul goalkeeper al lui Juventus a ajuns la club în 2001 și timpul său la Torino a fost plin de momente memorabile. Nouă titluri, două cupe ale Italiei, două finale de Liga Campionilor. Ce palmares! Portarul clubului rival, Gianluigi Donnarumma, i-ar putea călca pe urme, când Buffon se va retrage.

Alessandro Costacurta – Fundaș dreapta

Costacurta a jucat peste 650 de meciuri în tricoul lui Milan, al treilea ca reprezentare în topul all-time al clubului. Cu șapte titluri interne și nu mai puțin de cinci Ligi ale Campionilor, cum l-am putea lăsa î afara acestui exercițiu de imaginație.

Alessandro Nesta – Fundaș Central

Nesta era deja un fundaș de talie mondială în 2002, când s-a transferat de la Lazio la Milan. A jucat 48 de meciuri în primul sezon, ultimul meci al acelui tur de forță fiind finala Ligii Campionilor, câștigată de „diavolul milanez”. În sezonul următor, Nesta a câștigat cu echipa sa al doilea Scudetto, după care în 2006 a devenit campion mondial cu Italia. A urmat un nou trofeu Champions League în 2007 și un ultim Scudetto în 2011.

Franco Baresi – Fundaș central

Baresi a jucat toată viața la AC Milan,pentru care a înregistratpeste 700 de prezențe pe teren. S-a retras în 1997 și numărul său 6 a fost retras de club în semn de respect. Cam asta înseamnă Baresi pentru rossoneri.

Paolo Maldini – Fundaș stânga

Considerat cel mai mare fotbalist pe care l-a avut AC Milan, Maldini a avut o carieră de jucător de peste un sfert de secol, fiind jucătorul cu cele mai multe selecții din istoria clubului. În plus, Maldini ca fotbalist a fost un vânător de trofee. La fel ca Baresi, numărul lui Maldini a fost retras de Milan. Totuși, într-o conferință de presă, Paolo a spus că, dacă va fi vreodată cazul, oricare din cei doi fii ai săi va putea să poarte numărul său la Milan.

Pavel Nedved – Mijlocaș

Vânzarea lui Zinedine Zidane a fost o decizie curajoasă, dar înlocuirea lui cu Pavel Nedved a fost o mutare genială. Cehul a devenit o legendă pentru fani și a rămas la echipă chiar și în vremurile în care Juventus a fost retrogradată în ligi inferioare în urma scandalului Calciopoli. De altfel, Nedved este și azi director tehnic la club.

Andrea Pirlo – Mijlocaș

Pirlo a fost un jucător crucial în linia mediană a Milanului pentru un deceniu, având peste 400 de prezențe în tricoul rossonerilor. A câștigat cu Milan două titluri și două Ligi ale Campionilor. Dar cântecul de lebădă l-a avut la Juventus, unde a ajuns când era deja bine trecut de 30 de ani, însă a reușit să își treacă în palmares alte două titluri în Serie A.

Frank Rijkaard – Mijlocaș

Rijkaard a fost unul din olandezii care au ajuns la Milan spre finalul anilor 80, contribuind din plin la construirea infailibilului Milan care avea apoi să domine Europa. În cinci ani la club, Rijkaard a câștigat de două ori Cupa UEFA și un titlu în Serie A.

Zinedine Zidane – Mijlocaș

Cât timp a jucat la Juventus, FIFA l-a desemnat pe Zidane de două ori drept Jucătorul Anului. Când a plecat de la Torino, a făcut-o pentru un transfer record la vremea respectivă, Real Madrid plătindu-i clauza din contract. A evoluat în peste 150 de meciuri pentru Juventus, câștigând două titluri în Italia.

Marco Van Basten – Atacant

În momentul său de vârf, Van Basten a fost probabil cel mai bun jucător de fotbal din lume. A câștigat trei titluri interne cu Milan și, în plan personal, a câștigat Balonul de Aur de trei ori, în 1988, 1989 și 1992. Olandezul a fost cel mai bun marcator al echipei sale în campania de Cupa Campionilor 1989, reușind două goluri în finala câștigată cu 4-0 împotriva Stelei București.

Alessandro Del Piero – Atacant

Del Piero este considerat cel mai mare atacant pe care l-a avut vreodată Juventus. Cu 500 de meciuri jucate în 19 ani de activitate la club, vârful a terorizat toate apărările pe care le-a întâlnit. Deși nu s-a bucurat de o mare popularitate în afara granițelor, rămâne unul din cei mai mari fotbaliști pe care i-a dat Italia vreodată.

milan+juve

 

Articol de Dominic Trant

Pentru noi articole, ponturi și alte informații din lumea pariurilor, urmărește-ne pe Twitter, dă-ne Like pe Facebook și pe Instagram.