Essam-Kamal-Tawfik-Elhadary

Duminică, 5 februarie, ora 21:00, în direct la NetBet TV

Cupa Africii pe Națiuni, ediția 2017, se apropie de final. Au mai rămas de disputat doar cele două finale (cea mică și cea mare). Evident, toți ochii sunt pe duelul Egipt – Camerun, pentru că acolo se dau medaliile de aur, acolo se încununează de glorie una din echipe.

Palmares direct

De fapt vom avea o reeditare a finalei din 2008, când „Faraonii” au reușit să se impună și să își treacă în palmares un nou titlu continental. Istoria le oferă egiptenilor un ascendent moral dacă ne gândim că aceștia au câștigat ambele finale disputate împotriva Camerunului, plus un palmares all-time net superior, ultima înfrângere în fața „leilor neîmblânziți” datând din 2002.

Cele două reprezentative s-au întâlnit de-a lungul timpului de 26 de ori. Egiptul a câștigat de 15 ori, Camerun de 5 ori, iar 6 dispute s-au terminat la egalitate.

Forma de moment

Echipa mai bine pregătită pare să fie cea a Camerunului, care a reușit să pună la punct talentata Ghana, câștigând cu 2-0 în semifinalele competiției. Egiptul s-a bucurat până acum de o apărare puternică, dar atacul nu prea a mers și echipa a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a elimina din competiție surprinzătoarea Burkina Faso, în semifinale. Efortul depus atunci probabil că va conta și în finală.

Pe de altă parte, o victorie la penalti-uri este mereu dramatică, dar când ai un portar de 44 de ani care apără două șuturi, așa cum a făcut Essam El Hadary, motivația poate anula efectele oboselii.

Informații despre loturi

Paradoxal, după un turneu atât de lung nu există probleme de lot majore. Egiptenii vor ști doar la ora meciului dacă vor putea conta pe Mohamed Elneny. Mijlocașul lui Arsenal nu a evoluat în semifinale, dar selecționerul Hector Cuper este încrezător că va fi recuperat.

Egipt, echipa probabilă: El Hadary – El Mohamady, Hegazi, Ali Gabr, Fathy – Elneny – Salah, El Said, Ibrahim Salah, Trezeguet – Kahraba

Camerun, echipa probabilă: Ondoa – Fai, Ngadeu-Ngadjui, Teikeu, Oyongo – Siani, Djoum – Moukandjo, Zoua, Bassogog – Tambe

Concluzii

Pe parcursul turneului, ambele echipe s-au bucurat de apărări sigure. Camerun a încasat până acum doar două goluri, Egiptul doar unul. În plus, evident că nimeni nu va risca prea mult la startul jocului, deci este de așteptat un rezultat echilibrat, cu puține goluri.

Egipt este ușor favorită la pariuri și are de partea sa elementele care de obicei fac diferența în astfel de finale: experiența și palmaresul superior. De asemenea, poate că merită o privire cotele pe goluri marcate.

 

Finala AFCON 2017 dintre Egipt și Camerun va fi transmisă live-video de NetBet.ro. Meciul are loc duminică, 5 februarie, de la 21:00 (ora României).

De asemenea, tot pe siteul nostru va fi live-stream finala mică Burkina Faso – Ghana, în data de 4 februarie.

Pentru noi articole, ponturi și alte informații din lumea pariurilor, urmărește-ne pe Twitter, dă-ne Like pe Facebook și pe Instagram.