indian-wells3

Toată lumea tenisului este conectată în martie la meciurile programate în America, la Indian Wells (California). Dacă pentru români este interesant că o regăsesc pe Simona Halep la start, atenția va fi captată mai ales de turneul masculin.

Pentru prima dată în mulți ani, tabloul principal oferă o structură inedită, surprinzătoare, care promite confruntări fantastice încă din primele tururi. Novak Djokovic a câștigat turneul la rând ultimele trei ediții și are în total cinci titluri Indian Wells în palmares, dar 2017 îl găsește într-un punct de cotitură, pentru că lucrurile au luat-o la vale de când a pierdut cu Denis Istomin la Australian Open. Nole mai are doar momente de sclipire, nu și constanță. În plus, soarta îi joacă feste și, cu un clasament ATP bulversat de revenirile unor legende precum Roger Federer și Rafa Nadal, misiunea sârbului la Indian Wells este îngreunată de un tablou total neobișnuit. Pe jumătatea lui Djokovic se găsesc, printre alții, Federer, Nadal, Kirgyos, Dimitrov, Nishikori sau chiar Del Potro. Putem spune că avem chiar un turneu în interiorul turneului, iar cei care veți urmări transmisiile video, rezumatele și știrile de acolo veți auzi, mai mult ca sigur, că minim un meci va fi etichetat cu expresia „finala din optimi”, „finala din sferturi” sau „finala din semifinale”.

***Click pentru un freebet de 50 RON pe meciurile de la Indian Wells***

Oricine se gândește acum la întrebarea cine a rămas pe cealaltă jumătate de tablou? Andy Murray. Liderul la zi al clasamentului ATP este mare favorit să câștige primul lui titlu la Indian Wells, chiar dacă, evident, are și el pe partea lui jucători valoroși. Stan Wawrinka, Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils, Dominic Thiem, David Goffin și așa mai departe sunt numele cele mai rezonante.

Serena nu joacă

Nici la feminin nu avem o favorită certă în acest an, după ce Serena Williams s-a retras din competiție iar campioana din 2016, Vika Azarenka, este într-o pauză prelungită pentru că a născut în iarnă. În schimb sunt multiple pretendente solide care, teoretic, ar trebui să ajungă măcar în sferturi. Angelique Kerber, Karolina Pliskova, Simona Halep și Aga Radwanska vin toate după perioade de refacere post-Melbourne și ar trebui să aibă bateriile încărcate pentru a reuși turnee bune.

Simona reintră astfel în circuit și, dacă ne luăm după declarațiile ei, a depășit problemele medicale care i-au pricinuit atâtea necazuri în ultimele luni. Rămâne de văzut și dacă va găsi drumul spre succes, dar primele runde nu ar trebui să îi pună mari probleme. În plus, Halep a câștigat în 2015 acest turneu și ar trebui să știe deja cum să adopte diferitele faze.

Toate meciurile de pe tabloul feminin sunt live-video la NetBet TV pentru jucătorii înregistrați.

Ce trebuie să știi înainte de a paria?

Suprafața dură de la Indian Wells favorizează tenismenii agresivi, curajoși, cu servicii puternice. Dacă marii jucători nu mai au probleme să se adapteze la orice tip de suprafață, informația este esențială atunci când ai de ales un pariu pe un meci destul de echilibrat sau când intenționezi să pariezi pe game-uri, să pariezi cu handicap sau să pui mize pe seturi. Un alt indicator bun este forma de moment, mai ales că până acum s-a jucat predominant tot pe suprafețe dure, inclusiv în Australia.

***Click pentru un freebet de 50 RON pe meciurile de la Indian Wells***

De exemplu, pe lângă marile favorite, la feminin sunt de urmărit jucătoare precum Coco Vandeveghe, Timea Bacsinszky, Johanna Konta sau Garbine Muguruza, toate fiind jucătoare atletice și foarte puternice.