liga-1-cover

Odată cu finalul sezonului regulat, campionatul intern s-a împărțit în două. Toată atenția este pe playoff, acolo unde se decide viitoarea campioană, dar „mina de aur” pentru pariori ar putea fi în playout. Citește mai jos toate argumentele.

Playoff

Așa cum au spus toți specialiștii și oamenii de fotbal, lupta la titlu este larg deschisă și chiar oricare echipă din cele șase are posibilități reale să câștige campionatul.

Loc Echipa Puncte
1 Viitorul 26
2 Steaua 24
3 Astra 22
4 CFR Cluj 22
5 CS U Craiova 22
6 Dinamo 21

 

Loturile combatantelor au valorile și slăbiciunile lor. Steaua are individualități dar nu traversează un moment bun. Viitorul combină pofta de succes cu talentul și stabilitatea. Astra se bazează pe omogenitate și pe cei doi mijlocași tehnici ai săi (Budescu și Teixeira). La fel, CFR Cluj are o forță de grup impresionantă, Craiova câțiva jucători exponențiali de la care se așteaptă mult mai mult, iar Dinamo a renăscut sub conducerea lui Cosmin Contra.

Sunt mulți factori care pot face diferența la final. De exemplu o bancă puternică, pentru că primăvara tot timpul vin mai multe suspendări. Stabilitatea financiară, pentru că ar lua o presiune de pe jucători și antrenori. Jocurile indirecte vor conta și ele teribil de mult. Dacă azi nu avem echipe lipsite de interes în playoff, este foarte posibil ca, după alte 4-5 etape, unele din formații să piardă contactul cu primul loc și să nu mai aibă pentru ce să lupte. Anul trecut, Viitorul a fost ca în vacanță în playoff. La fel și Târgu Mureș. Se va repeta istoria cu alte cluburi? Vom vedea.

Așadar, ce pariuri se pot specula în viitorul nostru playoff? Puțin probabil ca formațiile să își schimbe stilurile odată cu structura nouă a clasamentului. Asta înseamnă că Viitorul va rămâne o forță în atac, CFR va avea în continuare o defensivă beton, că de la Craiova ne putem aștepta la spectacol și dăruire totală sau că Astra va continua să aibă prestații bune mai ales pe propriul teren.

Playout

Să fim serioși, spectacolul în aproape niciun campionat nu este extraordinar în zona retrogradării. Meciuri cu goluri puține, îndârjire multă, realizări tehnice limitate. Cam acestea sunt trăsăturile și cam aici se încadrează cu brio și Liga 1. În schimb, pariorii experimentați și cerebrali știu că aceste partide pot reprezenta adevărate comori în biletele de zi cu zi. Cotele sunt mai echilibrate pe favorite, gazdele pierd mai greu pentru că oaspeții de multe ori nici nu joacă riscând totul pentru victorie. Astfel, surprizele majore sunt mai ușor de evitat, cursul unui meci mai simplu de intuit.

Loc Echipa Puncte
1 Gaz Metan Mediaş 20
2 Botoşani 16
3 CSM Iaşi 15
4 Voluntari 15
5 Concordia Chiajna 13
6 Pandurii Târgu Jiu 10
7 ACS Poli Timişoara 7
8 ASA Târgu Mureş 6

Dar să luăm situația fiecărei echipe. Gaz Metan pare scăpată de grijile retrogradării. Alb-negrii au tras toată primăvara pentru a prinde playoff-ul, dar tot în playout au ajuns și s-ar putea să nu aibă prea mare poftă de fotbal.

Botoșani, CSMS Iași, Voluntari și Chiajna sunt celelalte cluburi îndreptățite să creadă că se vor salva, având moșteniri bune de puncte după sezonul regulat. Probabil că aceste echipe vor trage tare la început pentru a-și asigura locul în viitorul campionat, așa că nu vor ierta când vor da peste adversari în vrie.

ACS Poli este caz aparte. Spunem asta pentru că în campionat a câștigat pe teren 27 de puncte, dar a fost penalizată la start și pare într-o situație grea. Poli are un lot omogen și mai valoros în comparație cu alte contracandidate la retrogradare, plus un antrenor, Ionuț Popa, cu multă experiență. La 6 puncte de primul loc salvator, bănățenii nu au renunțat la luptă.

Pandurii și ASA Tg. Mureș, puternic lovite în plan financiar, nu arată prea bine din orice punct de vedere. Cu loturi foarte tinere, încropite în iarnă pe contracte mici și foarte mici, acestea deja și-au arătat limitele și au șanse destul de mici să scape de retrogradare.

 

La NetBet ai sute de pariuri live și pre-live în fiecare weekend pe meciurile din campionatul intern!