roger-federer-blog

Cine ar fi crezut că, la 35 de ani, elvețianul Roger Federer va putea să domine din nou lumea tenisului? Suntem abia în Martie și marele jucător are deja două titluri importante adjudecate în 2017. Iar săptămâna aceasta, la Miami Open, ar putea să îl bifeze pe al treilea, mai ales că de pe tabloul principal absentează primii doi clasați: Andy Murray și Novak Djokovic.

La fel ca toți capii de serie, Roger intră în turneu direct în turul 2, deci va juca primul meci pe sâmbătă. În condițiile în care primii doi favoriți lipsesc iar Stan Wawrinka, locul 3 ATP, nu a putut să îi reziste lui Federer în finala Indian Wells, marii specialiști îl creditează pe jucătorul de 35 de ani cu cele mai mari șanse la titlu. Dar va putea Roger să lupte cu el însuși, cu limitele sale fizice, să facă o a doua finală consecutivă după Indian Wells? Mulți sunt deja tentați să spună că nu, dar când te gândești de câte ori a surprins Federer în cariera lui, orice este posibil. Cei mai dificili adversari potențiali până în finală ar putea fi eternul talent Del Potro, noul star Dominic Thiem, cei doi „urmași ai săi” Thomas Berdych și Stan Wawrinka, sau un oarecum surprinzător David Goffin.

A doua jumătate a tabloului principal îi are ca mari favoriți pe Kei Nishikori, Milos Raonic, Rafa Nadal și Grigor Dimitrov.

De altfel acestea sunt și numele pentru pariuri de bază în primele runde, fiind greu de crezut că vom avea parte de mari surprize într-un turneu atât de important.

La feminin, vestea că Serena Williams nu joacă a schimbat cu totul dinamica și configurația tabloului principal. Kerber, Pliskova, Halep, Muguruza, Cibulkova sau Radwanska vor avea adversare facile în primele două tururi. Confruntările directe între ele, imprevizibile, vor veni abia din sferturi.

O atenție deosebită merită și jucătoarele tinere, Miami Open fiind genul de eveniment în care se lansează noile vedete ale sportului alb: este la începutul sezonului și nu există oboseală acumulată, marile jucătoare nu vor forța accidentări pentru a avea succes – vezi cazul Simonei Halep, turneul are importanță în calendar, dar nu este crucial ca un Grand Slam.

NetBet.ro transmite în fiecare zi partide live-video de la Miami. Intră pe site pentru a urmări cele mai frumoase confruntări.